Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nyretapper: Opskrift, stegetid og de gode tips

Nyretapper: Opskrift, stegetid og de gode tips

billederesultat for nyretapper
4.6 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMS

Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.

Nyretapper er blevet vældig populære de senere år, og det skyldes især, at mange restauranter har taget kødet til sig.

Man finder efterhånden nyretapper på menukortet mange steder, og her får du da også et virkelig mørt stykke kød.

Hvad er nyretapper?

Længere nede kan du se hvordan du tilbereder nyretapper, men først lidt om udskæringen.

Desværre har vi her i Danmark givet udskæringen navnet nyretapper, og det er faktisk både synd og ufortjent. Hvis du spørger mig.

Navnet får nemlig mange til at tro, at der er tale om indmad/noget med nyrer, og det er ikke tilfældet.

I det engelske hedder udskæringen hanger steak, og det er mere passende.

Nyretapper er nemlig en muskel mellem mørbraden og nyrerne, men den har altså ikke noget med nyrerne at gøre ellers. Du spiser altså ikke nyrer, når du indtager de møre nyretapper. Bare for at slå det fast.

Kødet har meget grove fibre, og det bliver som sagt særdeles mørt under tilberedningen. Men du skal heller ikke stege kødet for længe, da det så ret nemt bliver tørt.

Klargøring af nyretapper

Nyretapperne sælges typisk i en størrelse på omkring 400 gram stykket. Eller lige under.

Men tværs ned gennem udskæringen er der en hård sene, som du skal skære fra.

Derfor laver du et snit på langs ad senen, og deler nyretappen i to halvdelen. Derefter skæres senen fra, og andre urenheder fjernes ligeledes.

Tilbage har du så to stykker aflangt kød, som du kan se på billedet.

afpudsede nyretapper
Her har jeg afpudset to nyretapper, hvor den hårde sene i midten er skåret fra. Nu er kødet klar til stegning på panden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Culottesteg
  • Ovnstegt oksefilet
  • Cote de boeuf

Opskrift på nyretapper

Nyretapper

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 47 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 nyretapper cirka 400 gram/stk.
  • olivenolie
  • 50 g smør
  • 2-3 kviste timian
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Nyretapper klargøres en time før brug. Se hvordan længere oppe. Krydr med salt på alle sider, og lad hvile på en tallerken på køkkenbordet.
  2. Hak timian groft og snit hvidløgsfed fint.
  3. Varm en pande godt op, og du skal bruge nyretapper ved en høj varme.
  4. Kom en lille sjat olie på og brun nyretapperne på alle sider. Det tager cirka et minuts tid
  5. Kom timian og hvidløg ved, ryst panden lidt rundt og tilsæt så smør i grove tern. Lad det smelte.
  6. Nu steges nyretapperne færdige i cirka 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor rødt eller stegt du ønsker kødet. Undervejs hælder du det smeltede smør op på kødet, så det tilføres endnu mere smag.

Næringsindhold

Kalorier373kcalKulhydrater1gProtein45gFedt20gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.4gKolesterol151mgNatrium193mgKalium697mgKostfibre0.1gSukker0.03gVitamin A336IUVitamin C2mgCalcium47mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigstegte nyretapper lægges på et skærebræt og hviler fem minutter inden udskæring. Krydres med friskkværnet peber.

Med skarp kniv skæres nyretapperne ud i tynde skiver, og her det vigtigt, at du skærer på tværs af kødfibrene, da du så får mere mørt kød i munden.

Anret skiverne smukt på en tallerken, og kom lidt af skyen fra panden over.

Du kan eventuelt servere nyretapperne med de lækre timiankartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristine Wendt Sonne skriver

    november 26, 2024 at 8:59 am

    Kan man tilberede den på grill?

    Hvis ja, hvordan er fremgangsmåden hér? 🙂
    Vil gerne servere det til nytår

    Svar
  2. poul-erik jensen skriver

    september 20, 2023 at 7:52 pm

    jeg har nogle nyretapper kan vi koge suppe
    på en af dem

    Svar
  3. Tineke skriver

    juli 06, 2023 at 6:25 pm

    Mangler tilbehør og sauce.

    Svar
  4. mona iversen skriver

    september 04, 2021 at 7:34 pm

    super vejledning til stege kødet helt perfekt!

    Svar
  5. Lis Møller skriver

    juni 01, 2021 at 1:43 pm

    1000 tak for dine altid inspirerende og udførlige opskrifter. I dag opdagede jeg så, at jeg kunne bruge den lille knap, så jeg kunne gange mængden op og ned. For dælen det var smart. Tak igen for alle de velsmagende retter og bageopskrifter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required