• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nyretapper: Opskrift, stegetid og de gode tips

Nyretapper: Opskrift, stegetid og de gode tips

billederesultat for nyretapper
4.6 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. oktober 2024 - Udgivet:  18. februar 2020

Indhold

  1. Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.
  2. Hvad er nyretapper?
  3. Klargøring af nyretapper
  4. Opskrift på nyretapper
  5. Nyretapper
  6. Tips

Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.

Nyretapper er blevet vældig populære de senere år, og det skyldes især, at mange restauranter har taget kødet til sig.

Man finder efterhånden nyretapper på menukortet mange steder, og her får du da også et virkelig mørt stykke kød.

Hvad er nyretapper?

Længere nede kan du se hvordan du tilbereder nyretapper, men først lidt om udskæringen.

Desværre har vi her i Danmark givet udskæringen navnet nyretapper, og det er faktisk både synd og ufortjent. Hvis du spørger mig.

Navnet får nemlig mange til at tro, at der er tale om indmad/noget med nyrer, og det er ikke tilfældet.

I det engelske hedder udskæringen hanger steak, og det er mere passende.

Nyretapper er nemlig en muskel mellem mørbraden og nyrerne, men den har altså ikke noget med nyrerne at gøre ellers. Du spiser altså ikke nyrer, når du indtager de møre nyretapper. Bare for at slå det fast.

Kødet har meget grove fibre, og det bliver som sagt særdeles mørt under tilberedningen. Men du skal heller ikke stege kødet for længe, da det så ret nemt bliver tørt.

Klargøring af nyretapper

Nyretapperne sælges typisk i en størrelse på omkring 400 gram stykket. Eller lige under.

Men tværs ned gennem udskæringen er der en hård sene, som du skal skære fra.

Derfor laver du et snit på langs ad senen, og deler nyretappen i to halvdelen. Derefter skæres senen fra, og andre urenheder fjernes ligeledes.

Tilbage har du så to stykker aflangt kød, som du kan se på billedet.

afpudsede nyretapper
Her har jeg afpudset to nyretapper, hvor den hårde sene i midten er skåret fra. Nu er kødet klar til stegning på panden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Culottesteg
  • Ovnstegt oksefilet
  • Cote de boeuf

Opskrift på nyretapper

billederesultat for nyretapper
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nyretapper

4.56 fra 47 stemmer
Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 373
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 nyretapper - cirka 400 gram/stk.
  • olivenolie
  • 50 g smør
  • 2-3 kviste timian
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Nyretapper klargøres en time før brug. Se hvordan længere oppe. Krydr med salt på alle sider, og lad hvile på en tallerken på køkkenbordet.
  2. Hak timian groft og snit hvidløgsfed fint.
  3. Varm en pande godt op, og du skal bruge nyretapper ved en høj varme.
  4. Kom en lille sjat olie på og brun nyretapperne på alle sider. Det tager cirka et minuts tid
  5. Kom timian og hvidløg ved, ryst panden lidt rundt og tilsæt så smør i grove tern. Lad det smelte.
  6. Nu steges nyretapperne færdige i cirka 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor rødt eller stegt du ønsker kødet. Undervejs hælder du det smeltede smør op på kødet, så det tilføres endnu mere smag.

Næringsindhold

Kalorier: 373kcalKulhydrater: 1gProtein: 45gFedt: 20gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.4gKolesterol: 151mgNatrium: 193mgKalium: 697mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.03gVitamin A: 336IUVitamin C: 2mgCalcium: 47mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigstegte nyretapper lægges på et skærebræt og hviler fem minutter inden udskæring. Krydres med friskkværnet peber.

Med skarp kniv skæres nyretapperne ud i tynde skiver, og her det vigtigt, at du skærer på tværs af kødfibrene, da du så får mere mørt kød i munden.

Anret skiverne smukt på en tallerken, og kom lidt af skyen fra panden over.

Du kan eventuelt servere nyretapperne med de lækre timiankartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristine Wendt Sonne

    november 26, 2024 at 8:59 am

    Kan man tilberede den på grill?

    Hvis ja, hvordan er fremgangsmåden hér? 🙂
    Vil gerne servere det til nytår

    Svar
  2. poul-erik jensen

    september 20, 2023 at 7:52 pm

    jeg har nogle nyretapper kan vi koge suppe
    på en af dem

    Svar
  3. Tineke

    juli 06, 2023 at 6:25 pm

    Mangler tilbehør og sauce.

    Svar
  4. mona iversen

    september 04, 2021 at 7:34 pm

    super vejledning til stege kødet helt perfekt!

    Svar
  5. Lis Møller

    juni 01, 2021 at 1:43 pm

    1000 tak for dine altid inspirerende og udførlige opskrifter. I dag opdagede jeg så, at jeg kunne bruge den lille knap, så jeg kunne gange mængden op og ned. For dælen det var smart. Tak igen for alle de velsmagende retter og bageopskrifter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required