• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Norske skoleboller - klassisk norsk bagværk

Norske skoleboller - klassisk norsk bagværk

billede med norske skoleboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. januar 2025 - Udgivet: 18. januar 2025

Få den bedste opskrift på norske skoleboller med creme, glasur og kokos. Bollerne kendes også som norske fjeldbrød og norske skolebrød.

Du skal prøve disse norske skoleboller, der også er kendt som norske fjeldbrød eller norske skolebrød.

En klassisk opskrift fra Norge, hvor de er meget populære, og heldigvis er de nemme at bage.

Her får du bløde boller fyldt med creme, og så pyntes de med glasur og kokosmel. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Bamseboller

Fastelavnsboller

Fødselsdagsboller

Opskrift på nemme norske skoleboller

billede med norske skoleboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Norske skoleboller

5 fra 1 stemme
Få den bedste opskrift på norske skoleboller med creme, glasur og kokos. Bollerne kendes også som norske fjeldbrød og norske skolebrød.
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Norsk
Kalorier: 414
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Dej
  • 600 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 100 g smør - smeltet
  • 3,5 dl sødmælk
  • 80 g sukker
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
Kagecreme
  • 1 portion kagecreme
Desuden
  • 1 æg - sammenpisket
  • 2 dl flormelis
  • 4 tsk vand - koldt
  • kokosmel

Fremgangsmåde
 

  1. Smuldr gær i en røreskål, og tilsæt lun mælk. Rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen på nær det stuetempererede smør. Rør det hele godt rundt i skålen med en røremaskine eller på en køkkenmaskine i 3-4 minutter. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter til du har en glat gærdej, som lige akkurat slipper fingeren når du prikker i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  3. Tag dejen på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke dej ud til boller, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  4. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  5. Lav en fordybning i midten af hver bolle med dine to pegefingre (tryk dejen ned og ud til siderne, så du får en stor fordybning i bollen), og fyld fordybningen ud med en spiseskefuld kagecreme.
  6. Pensle skolebollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 12 minutter indtil de er gyldne og gennembagte.
  7. Lad de færdigbagte norske skoleboller køle af på en rist.
  8. Pisk flormelis og et par spiseskefulde koldt vand sammen i en skål. Konsistensen skal være rimelig tyk, så glasuren ikke løber af bollerne.
  9. Fordel lidt glasur ovenpå toppen af de afkølede skoleboller, og dyp bollen i en skål med kokosmel.

Næringsindhold

Kalorier: 414kcalKulhydrater: 67gProtein: 8gFedt: 13gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 35mgNatrium: 247mgKalium: 131mgKostfibre: 3gSukker: 25gVitamin A: 275IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 49mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er de norske skoleboller klar til servering, og de smager himmelsk godt.

Du kan sagtens fryse dem ned, hvor de kan holde sig i op til 3 måneder på frost. Men vent så med glasur og kokos. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    januar 18, 2025 at 9:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl
  • billede med franskbrød i gryde
    Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Forsiden lige nu

billederesultat for honningmarinerede kyllingelår
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager→ Se opskriften
Opskrifter til børn
Mad til børn - opskrifter på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede med blåbærtærte
Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær→ Se opskriften
billederesultat for kyllingsandwich
Kyllingesandwich→ Se opskriften
Billede resultat for ferskensalat
Ferskensalat med melon og parmaskinke→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
kålkrebinetter med spidskål
Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)→ Se opskriften
Billede af chokoladekage med revner.
Derfor revner din chokoladekage→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
uge32-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required