Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Norske skoleboller - klassisk norsk bagværk

Norske skoleboller - klassisk norsk bagværk

billede med norske skoleboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
9
DELINGER
Facebook9PinterestSMSEmailMessenger

Få den bedste opskrift på norske skoleboller med creme, glasur og kokos. Bollerne kendes også som norske fjeldbrød og norske skolebrød.

Du skal prøve disse norske skoleboller, der også er kendt som norske fjeldbrød eller norske skolebrød.

En klassisk opskrift fra Norge, hvor de er meget populære, og heldigvis er de nemme at bage.

Her får du bløde boller fyldt med creme, og så pyntes de med glasur og kokosmel. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Bamseboller

Fastelavnsboller

Fødselsdagsboller

Opskrift på nemme norske skoleboller

Norske skoleboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Få den bedste opskrift på norske skoleboller med creme, glasur og kokos. Bollerne kendes også som norske fjeldbrød og norske skolebrød.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Norsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 600 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 100 g smør (smeltet)
  • 3,5 dl sødmælk
  • 80 g sukker
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
Kagecreme
  • 1 portion kagecreme
Desuden
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 2 dl flormelis
  • 4 tsk vand (koldt)
  • kokosmel

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gær i en røreskål, og tilsæt lun mælk. Rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen på nær det stuetempererede smør. Rør det hele godt rundt i skålen med en røremaskine eller på en køkkenmaskine i 3-4 minutter. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter til du har en glat gærdej, som lige akkurat slipper fingeren når du prikker i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  3. Tag dejen på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke dej ud til boller, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  4. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  5. Lav en fordybning i midten af hver bolle med dine to pegefingre (tryk dejen ned og ud til siderne, så du får en stor fordybning i bollen), og fyld fordybningen ud med en spiseskefuld kagecreme.
  6. Pensle skolebollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 12 minutter indtil de er gyldne og gennembagte.
  7. Lad de færdigbagte norske skoleboller køle af på en rist.
  8. Pisk flormelis og et par spiseskefulde koldt vand sammen i en skål. Konsistensen skal være rimelig tyk, så glasuren ikke løber af bollerne.
  9. Fordel lidt glasur ovenpå toppen af de afkølede skoleboller, og dyp bollen i en skål med kokosmel.

Næringsindhold

Kalorier414kcalKulhydrater67gProtein8gFedt13gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol35mgNatrium247mgKalium131mgKostfibre3gSukker25gVitamin A275IUVitamin C0.02mgCalcium49mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Så er de norske skoleboller klar til servering, og de smager himmelsk godt.

Du kan sagtens fryse dem ned, hvor de kan holde sig i op til 3 måneder på frost. Men vent så med glasur og kokos. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 18, 2025 at 9:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required