Få den bedste opskrift på norske skoleboller med creme, glasur og kokos. Bollerne kendes også som norske fjeldbrød og norske skolebrød.
Du skal prøve disse norske skoleboller, der også er kendt som norske fjeldbrød eller norske skolebrød.
En klassisk opskrift fra Norge, hvor de er meget populære, og heldigvis er de nemme at bage.
Her får du bløde boller fyldt med creme, og så pyntes de med glasur og kokosmel. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nemme norske skoleboller
Norske skoleboller
Ingredienser
Dej
- 600 g hvedemel
- 50 g gær
- 100 g smør - smeltet
- 3,5 dl sødmælk
- 80 g sukker
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk salt
Kagecreme
- 1 portion kagecreme
Desuden
- 1 æg - sammenpisket
- 2 dl flormelis
- 4 tsk vand - koldt
- kokosmel
Fremgangsmåde
- Smuldr gær i en røreskål, og tilsæt lun mælk. Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen på nær det stuetempererede smør. Rør det hele godt rundt i skålen med en røremaskine eller på en køkkenmaskine i 3-4 minutter. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter til du har en glat gærdej, som lige akkurat slipper fingeren når du prikker i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
- Tag dejen på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke dej ud til boller, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
- Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
- Lav en fordybning i midten af hver bolle med dine to pegefingre (tryk dejen ned og ud til siderne, så du får en stor fordybning i bollen), og fyld fordybningen ud med en spiseskefuld kagecreme.
- Pensle skolebollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 12 minutter indtil de er gyldne og gennembagte.
- Lad de færdigbagte norske skoleboller køle af på en rist.
- Pisk flormelis og et par spiseskefulde koldt vand sammen i en skål. Konsistensen skal være rimelig tyk, så glasuren ikke løber af bollerne.
- Fordel lidt glasur ovenpå toppen af de afkølede skoleboller, og dyp bollen i en skål med kokosmel.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er de norske skoleboller klar til servering, og de smager himmelsk godt.
Du kan sagtens fryse dem ned, hvor de kan holde sig i op til 3 måneder på frost. Men vent så med glasur og kokos. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne her hvad du synes om den.