Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Lagkagebunde

Lagkagebunde

lagkagebunde
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMS

Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.

Prøv at lave hjemmebagte lagkagebunde, for det er faktisk meget nemmere end du tror.

Her kan du se hvordan du enten bager tre lagkagebunde på samme tid - hvorefter de skæres ud.

Eller bag dem en ad gangen, som jeg synes er bedre. Her får man mere kagesmag i lagkagebundene ved at bage dem enkeltvis.

Opskriften giver tre hjemmebagte lagkagebunde, og bedre bliver det ikke.

Du kan bruge dem til:

  • Othello lagkage
  • Jordbærlagkage
  • Bananlagkage
  • Klassisk lagkage

Opskrift på lagkagebunde

Lagkagebunde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.
Antal: 3 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g smør (blødt, tages ud af køleskab i god tid)
  • 250 g sukker
  • 4 hele æg
  • 125 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så husk at tage det ud af køleskabet i god tid. Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.
  2. Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.
  3. Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.
  4. Rør det godt sammen, og tag skålen af.
  5. Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker. Jeg bruger en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  6. Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen. Eller bage lagkagebundene enkeltvis.
  7. Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.
  8. Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig.
  9. Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen. Det er meget nemt.

Næringsindhold

Kalorier1313kcalKulhydrater153gProtein15gFedt74gMættet fedt45gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt20gTransfedt3gKolesterol397mgNatrium1009mgKalium564mgKostfibre4gSukker88gVitamin A2399IUVitamin C2mgCalcium87mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte lagkagebunde køles helt af inden brug.

Bager du dem som em stor bund, skal de selvfølgelig lige deles.

Lagkagebundene kan også fryses ned med et stykke bagepapir mellem hver bund.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    oktober 09, 2024 at 9:52 am

    Rigtig lækker lagkage

    Svar
  2. Anna-Maria Pedersen skriver

    november 11, 2023 at 11:58 pm

    Der er ikke meget sjov i at stille et spørgsmål her, når der aldrig bliver svaret.
    Jeg har de samme spørgsmål, som allerede er nævnt ovenfor????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2024 at 1:43 pm

      Hej Anna-Maria
      Undskyld det sene svar - den havde jeg overset. Jeg laver dem gerne med en diameter på 26 centimeter - men 28 er også fin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anette skriver

    maj 29, 2023 at 2:20 pm

    Hvor mange cm er springformen til dine lagkagebunde?
    Giver en enkeltportion lagkagecreme 400 gram?
    Tak for mange dejlige opskrifter 🤗

    Svar
  4. Michael skriver

    april 10, 2021 at 10:03 am

    Hej Holger
    Hvilken str. springform passer opskriften til?
    Og er mængden for kartoffelmelet rigtig?
    Jeg går ud fra at det blandes med hvedemelet, ikke?
    På forhånd tak
    Mvh, Michael

    Svar
  5. Zhanna skriver

    marts 26, 2021 at 8:36 am

    Hej , vil I dobbelt tjekke hvornår og hvor meget kartoffelmel skal kom i. Det er lidt uklart ifl opskriften.
    Hilsen, Zhanna Granvig

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required