Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.
Prøv at lave hjemmebagte lagkagebunde, for det er faktisk meget nemmere end du tror.
Her kan du se hvordan du enten bager tre lagkagebunde på samme tid - hvorefter de skæres ud.
Eller bag dem en ad gangen, som jeg synes er bedre. Her får man mere kagesmag i lagkagebundene ved at bage dem enkeltvis.
Opskriften giver tre hjemmebagte lagkagebunde, og bedre bliver det ikke.
Du kan bruge dem til:
Opskrift på lagkagebunde
Lagkagebunde
Ingredienser
- 250 g smør - blødt, tages ud af køleskab i god tid
- 250 g sukker
- 4 hele æg
- 125 g hvedemel
- 125 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så husk at tage det ud af køleskabet i god tid. Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.
- Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.
- Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.
- Rør det godt sammen, og tag skålen af.
- Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker. Jeg bruger en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
- Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen. Eller bage lagkagebundene enkeltvis.
- Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.
- Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig.
- Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen. Det er meget nemt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte lagkagebunde køles helt af inden brug.
Bager du dem som em stor bund, skal de selvfølgelig lige deles.
Lagkagebundene kan også fryses ned med et stykke bagepapir mellem hver bund.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne
Rigtig lækker lagkage
Anna-Maria Pedersen
Der er ikke meget sjov i at stille et spørgsmål her, når der aldrig bliver svaret.
Jeg har de samme spørgsmål, som allerede er nævnt ovenfor????
Holger Rørby Madsen
Hej Anna-Maria
Undskyld det sene svar - den havde jeg overset. Jeg laver dem gerne med en diameter på 26 centimeter - men 28 er også fin.
Alt det bedste
Holger
Anette
Hvor mange cm er springformen til dine lagkagebunde?
Giver en enkeltportion lagkagecreme 400 gram?
Tak for mange dejlige opskrifter 🤗
Michael
Hej Holger
Hvilken str. springform passer opskriften til?
Og er mængden for kartoffelmelet rigtig?
Jeg går ud fra at det blandes med hvedemelet, ikke?
På forhånd tak
Mvh, Michael
Zhanna
Hej , vil I dobbelt tjekke hvornår og hvor meget kartoffelmel skal kom i. Det er lidt uklart ifl opskriften.
Hilsen, Zhanna Granvig