• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Vaniljeis - nem opskrift med eller uden ismaskine

Billede med hjemmelavet vaniljeis
En cremet og nem vaniljeis, der både kan laves med eller uden en ismaskine. Isen er en gammeldags vaniljeis med fløde og masser af vanilje. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  16. juni 2020

Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og den er nem at lave.
  2. Opskrift på vaniljeis
  3. Verdens bedste vaniljeis
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
  9. Cremet is med kondenseret mælk
  10. Vanilje parfait
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift

En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og den er nem at lave.

Hjemmelavet vaniljeis er noget af det allerbedste, og samtidig heldigvis også noget af det nemmeste at lave.

Vaniljeis laves på en god vaniljecreme, der varmes op til 85 grader, hvor cremen begynder at tykne.

Iscremen må ikke varmes mere end til de 85 grader.

Det her er måske Danmarks bedste vaniljeis, og så er den altså hjemmelavet. Ja, tilmed er den meget nem at lave. Om du så ejer en ismaskine eller ej.

Opskriften er rigelig til fire personer. Se også min opskrift på en hjemmelavet bananis.

Opskrift på vaniljeis

Billede med hjemmelavet vaniljeis

Verdens bedste vaniljeis

En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
Bedømmelse
4.8 fra 27 stemmer
RetIs
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 5 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 125 g sukker

Fremgangsmåde

  • Fløde og mælk måles af og kommes i en lille gryde. Varmes forsigtigt op.
  • Vaniljestang flækkes og kornene skrabes ud, hvorefter de kommes i gryden. Kom også vaniljestangen i.
  • Tilsæt æggeblommer og sukker.
  • Nu skal du varme iscremen op indtil den når en temperatur på 85 grader. Brug eventuelt et stegetermometer, som du kan se på billedet. Iscremen må ikke blive varmere end de 85 grader!
  • Den varme iscreme er nu blevet lidt tykkere i konsistensen, og nu hældes den i en beholder, hvorefter den køles helt ned. Stilles derfor i køleskabet i et par timer.
  • Vaniljeis på ismaskine: Kør iscremen på en ismaskine i cirka 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses et par par timer.
  • Vaniljeis uden ismaskine: Kom den afkølede iscreme i en beholder og stil på frost. Rør vaniljeisen godt igennem med en ske hvert 15, minut den første times tid for at undgå iskrystaller.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
665
% Daglig værdi*
Fedt
 
54
g
83
%
Mættet fedt
 
32
g
200
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
439
mg
146
%
Natrium
 
66
mg
3
%
Kalium
 
224
mg
6
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Sukker
 
37
g
41
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
2308
IU
46
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
179
mg
18
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Note

Den færdigfrosne og hjemmelavede vaniljeis kan med fordel sættes i køleskabet 20 minutter før brug.

Så er den endnu nemmere at kugle op.

Note: Tiden på indfrysningen afhænger selvfølgelig af hvor god din ismaskine er, og om ismaskinen er med køleelement eller kompressor.

Den angivne tid her på de ca. 40 minutter er med ismaskine med kompressor.

I det hele taget kan indfrysningstiden variere, men resultatet er det samme: Nemlig Danmarks bedste og hjemmelavede vaniljeis!

5 deciliter fløde 2 deciliter sødmælk 1 vaniljestang 6 pasteuriserede æggeblommer 125 gram sukker
Iscreme til vaniljeis varmes op til præcist 85 grader, og du bør bruge et stegetermometer til det. På den måde er du sikker på, at iscremen ikke bliver for varm, og derfor må kasseres. Den varme iscreme køles ned inden den køres på ismaskine. Foto: Madensverden.dk.

Vild med is? Så se også disse opskrifter:

Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)

Nicecream - vegansk is på kun fem minutter

Italiensk is - opskrift på gelato mælkeis fra Italien

Cremet is med kondenseret mælk

Du kan nemt lave en cremet is uden at bruge ismaskine. Bland kondenseret mælk med flødeskum, og giv den smag med ægte vanilje.

Isen fryses ind uden du skal røre i den, og den forbliver cremet uden at krystallisere.

Til cremet is med kondenseret mælk anvendes:

Ca. 400 gram kondenseret mælk
1 stang vanilje
5 deciliter piskefløde
Et nip salt

Fremgangsmåde:

Hæld mælken op i en skål. Flæk vaniljestang og skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv. Kom kornene ned i den kondenserede mælk, og pisk det godt ud.

Kom også et lille nip fint salt i. Men det er kun ganske lidt, så isen ikke bliver for saltet!

Pisk så fløden til en stiv flødeskum.

Vend nu flødeskummet forsigtigt ned vaniljemassen - uden at slå for meget luft ud af iscremen.

Vend ismassen roligt rundt med en dejskraber.

Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Nu skal isen fryse ind, og det tager mindst fem timer.

Men du behøver ikke røre rundt i isen undervejs. Den fryser ind uden at blive krystalliseret.

Vanilje parfait

Her får du opskriften på hjemmelavet vanilje parfait is. En vaniljeis, som du også kan lave helt uden brug af ismaskine. Og isen er uden krystaller!

Ingredienser til vanilje parfait:

4 deciliter piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
60 gram almindeligt sukker
1 vaniljestang
Et meget lille nip salt

Sådan gør du:

Jeg har eksperimenteret en del gange med vanilje parfait gennem tiden, hvor jeg enten har pisket fløden for sig eller sammen med ingredienserne.

Og jeg synes det bedste resultat fremkommer når man pisker det hele luftigt på samme tid.

Det er også vigtigt, at alle ingredienserne er kolde - og kommer direkte fra køleskabet.

Derfor: Kom fløden, æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang op i en kold skål. Stil gerne skålen på frost først.

Kom også nogle enkelte saltkorn i, og pisk ismassen luftig med en elpisker eller i en røremaskine.

Hæld iscremen op i en skål, og stil den på frost.

Her skal vanilje parfaiten fryse ind, og det tager mindst tre timer.

Rør isen igennem et par gange undervejs, og lige før den bliver alt for stiv, kommer du isen over i smukke portionsglas.

Stil glassene på frost, og frys færdig.

Læs også: Test af ismaskiner

hjemmelavet vanilje parfait is
Det er meget nemt at lave hjemmelavet vanilje parfait is, der er en god vaniljeis med fløde. Parfaiten krystalliserer ikke når blot du lige rører den rundt et par gange under indfrysningen. Bedre is fåes ikke. Anret eventuelt isen i små portionsglas sammen med en hjemmelavet rabarber kompot. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter P. Dahl

    februar 08, 2023 at 11:07 am

    Sikke en skøn is! Store, glatte og runde kugler!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required