Her kan du se, hvordan du nemt laver en tomatsauce helt fra bunden med friske tomater, og du behøver ikke at flå tomaterne først.
Er der noget skønnere end en hjemmelavet tomatsauce med italienske krydderier?
Nej vel, og samtidig er den meget hurtig at lave. Faktisk kan du tilberede tomatsaucen på 15 minutter, og den har masser af smag.
Jeg har her anvendt små daddeltomater, som har masser af smag. Det vigtigste er blot, at du køber modne tomater, for det giver en bedre tomatsauce.
Du behøver ikke koge tomaterne først og derefter flå dem. Kom dem direkte i panden eller gryden, for det synes jeg, kun gør tomatsaucen mere rustik og autentisk.
Du skal iøvrigt heller ikke blende den, men blot vende den sammen med pasta.
Opskriften passer til 400 gram pasta, og dermed fire personer.
Du kan læse mere om de enkelte ingredienser ved at klikke på links.
Opskrift på en hurtig og nem tomatsauce
Ingredienser
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 400 gram små tomater
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsags
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk sukker
- 1 spsk sherryeddike eller anden eddike
- salt og peber
- 400 gram pasta
Sådan gør du
- Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Kom lidt olie på en middelvarm sauterpande eller i en tykbundet gryde og sauter løg og hvidløg, uden de tager farve. Giv dem et par minutter.
- Tomaterne vaskes og kommes hele ned i panden eller gryden. Steg dem kortvarigt af og tilsæt derefter vand og bouillonterning. Lad det koge et par minutter.
- Med en grydeske presser du let tomaterne, så de falder sammen. Tilsæt oregano, basilikum, sukker og sherryeddike. Smag til med salt og peber, og lad tomatsaucen simre i ti minutter.
- Kog pasta som anvist på pakken og vand den afdryppede pasta i tomatsaucen. Lad den kort varme igennem, og så er den klar til servering.
Noter
Den hjemmelavede tomatsauce er fremragende at servere til kylling i ovn og gerne sammen med en rigtig god tomatsalat.
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater
Lækker tomatsalat med rødløg og balsamico

Comments
No Comments