• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Moussaka - græsk fadret med auberginer

Moussaka - græsk fadret med auberginer

græsk moussaka i fad
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. juni 2022 - Udgivet:  31. oktober 2018

Indhold

  1. Den bedste opskrift på en nem græsk moussaka med auberginer, kødsovs og ostesovs. Moussakaen kan også laves med kartofler eller begge dele.
  2. Opskrift på moussaka
  3. Moussaka
  4. Noter
  5. Moussaka med kartofler
  6. Moussaka med auberginer og kartofler

Den bedste opskrift på en nem græsk moussaka med auberginer, kødsovs og ostesovs. Moussakaen kan også laves med kartofler eller begge dele.

Moussaka kender de fleste nok fra ferien i Grækenland og de græske øer, og moussakaen laves i mange forskellige lokale udgaver.

Det kan både være med enten auberginer eller kartofler, eller med begge dele på samme tid.

Der tilsættes også andre græske ingredienser, men her er mit bedste bud på denne græske klassiker, som man må sige en moussaka er.

I øvrigt kan du i stedet for udelukkende hakket oksekød også bruge halvt lammekød og oksekød. Det er meget brugt i det græske køkken.

Hvis ikke du ved hvad en moussaka er, så er den velsmagende fætter til den italienske lasagne.

Altså en god og traditionel ret i fad, der laves lagvis med pasta eller auberginer, kødsovs og en ostesovs eller blot en bechamelsovs (hvid sovs).

Retten er faktisk meget nem at lave, og denne opskrift er beregnet til cirka fire personer.

Opskrift på moussaka

græsk moussaka i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Moussaka

5 fra 2 stemmer
Den bedste opskrift på en nem græsk moussaka med auberginer, kødsovs og ostesovs. Moussakaen kan også laves med kartofler eller begge dele.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Auberginer
  • 2 store auberginer - skåret i skiver
  • salt
Kødsovs
  • 2 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 bundt timian
  • 1 bundt persille
  • salt og friskkværnet peber
Ostesovs
  • 1 portion portion bechamelsauce - se opskrift i linket
  • 1 æg
  • 100 g cheddar

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære auberginer i skiver, der er cirka en centimeter tykke. Giv dem lidt salt, og lad dem trække mens du laver kødsovs.
  2. Løg og hvidløg hakkes fint og sauteres let i i lidt olivenolie. Det skal ikke tage farve.
  3. Oksekød smuldres i og brunes af. Fordel farsen godt, så der ikke er store stykker kød i gryden.
  4. Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, bladene fra timiankvistene og finthakket persille. Smag til med salt og peber. Lad det lige simre 8-10 minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt vand.
  5. Lav en bechamelsovs som anvist i linket - eller se video, og pisk derefter ægget i. Så vendes osten i og der smages til med salt.
  6. Aubergineskiverne skylles hurtigt under vandhanen, hvorefter de tørres i et rent viskestykke. Varm en pande op, kom lidt olie på og steg hurtigt skiverne gyldne på begge sider. Det går ret hurtigt.
  7. Så skal du samle din moussaka i et ildfast fad eller lille bradepande med en størrelse på cirka 20 gange 30 centimeter. Det kommer sig ikke så nøje.
  8. Start med et lag kødsovs, så auberginer og derefter ostesovs. Fortsæt indtil du har brugt det hele, men husk at slutte af med et lag ostesovs. Drys eventuelt med lidt ekstra ost.
  9. Stil din moussaka ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal den have cirka 45 minutter. Måske lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte moussaka nydes med en god salat og et stykke langtidshævet brød.

Moussaka med kartofler

I opskriften er der anvendt auberginer, men du kan også lave en moussaka med kartofler.

Her skal du bruge cirka 400 gram store kartofler, som skrælles og skæres i skiver.

Det bedste resultat får du ved at snitte kartoflerne på et mandolinjern, hvor kartoffelskiverne så bliver lige tynde.

Kartoffelskiverne erstatter auberginerne i opskriften, og du starter altså med et lag kødsovs, så kartofler og til sidst ostesovs. Fortsæt på samme måde indtil alle ingredienserne er brugt i fadet.

Bagetiden er den samme, uanset om du laver din moussake med kartofler eller auberginer.

Moussaka med auberginer og kartofler

Du kan også lave en moussaka med både kartofler og auberginer.

Her anvender du omkring 200 gram kartofler i skiver og en stor aubergine.

Fremgangsmåden er ellers også den samme.

Se også mine opskrifter på:

Vegetarisk moussaka

Tzatziki

Græsk grøntsagsfad

Græsk gyros

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Christensen

    september 23, 2024 at 10:09 am

    Mon man kan bruge squash i stedet for aubergine? Vi har rigtig mange squash i haven lige nu!

    Svar
  2. Ella

    juli 07, 2024 at 8:50 pm

    Lavede den med ren kartofler.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required