• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Naanbrød - nem og lækker opskrift på indiske naan

Naanbrød - nem og lækker opskrift på indiske naan

Billede med naan indisk naanbrød.
4.7 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
168
SHARES
FacebookMessenger168PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  21. januar 2022

Naanbrød er noget af det bedste madbrød, og selvfølgelig især til indiske retter. Men brødet, der også kaldes naan eller nan, er altså godt til mange andre retter også, og er glimrende som almindeligt madbrød.

Naan eller nan kommer fra det persiske sprog, og det betyder i virkeligheden blot brød. Som det jo netop er. Der findes en del varianter af naanbrødet, men typisk bages det af gær og yoghurt, der gør brødet både fyldigt og blødt. For et naanbrød må ikke være hård i skorpen.

Ofte formes brødene som store dråber, og i Indien og andre steder anvendes brødet faktisk som skeer til de krydrede gryderetter. Herunder en indisk dahl.

Som sagt bruges naanbrødet mest som madbrød i det indiske køkken og landene i det centralasiatiske område, og nogle steder bager man brødene meget store.

Opskriften giver fire lækre brød, der passer til fire personer.

Oversigt
  • Naanbrød - indiske naan
  • Tips
  • Naan med hvidløg
  • Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød
  • Pitabrød - hjemmebagte
  • Italiensk focaccia brød
  • Chapati
  • Kylling Madras
  • Boller i karry
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede med naan indisk naanbrød.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Naanbrød - indiske naan

4.73 fra 33 stemmer
Min opskrift på verdens bedste naanbrød. Med eller uden hvidløg. Det indiske brød bages med gær og yoghurt, og du kan også se hvad naan er.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hæve- og hviletid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 stk.
Ret: Brød
Køkken: Indisk
Kalorier: 537
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 100 g yoghurt
  • 1 æg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør - smeltet
  • 400 g hvedemel
  • olivenolie
  • sesamfrø

Fremgangsmåde
 

  1. Vej vandet af og kom det i en skål til røremaskinen.
  2. Smuldr gæren i og rør den ud med en ske.
  3. Tilsæt så smeltet smør (pas på den ikke er så varm, at den slår gøren ihjel), yoghurt, et æg, sukker og salt.
  4. Sæt skålen på røremaskinen, montér dejkrogen på og rør det sammen.
  5. Rør derefter gradvist hvedemelet i dejen, og ælt den igennem ved middel hastighed i cirka otte minutter.
  6. Beklæd skålen med et viskestykke, og lad dejen til dine naanbrød hæve i cirka 45-60 minutter til dobbelt størrelse.
  7. Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Del i fire lige store stykker, der hver vejer knap 200 gram. Lad dem hvile overdækket i 20 minutter på bordet. Du kan se mere i videoen med fremgangsmåden.
  8. Læg imens en bagesten eller lignende i ovnen, som tændes på 250 grader over- og undervarme. Lad ovnen blive gennemvarm. Eller lav blot dine naan på en bageplade med bagepapir - det er også fint.
  9. Du skal nu bage to naanbrød ad gangen - mere er der ikke plads til i ovnen. Træk dejkuglerne lidt aflange og nærmest dråbeformede, så dejen er cirka en centimeter tyk, men tykkere i kanten end på midten. Rul dem let ud.
  10. Læg dem på en pizzaspade eller lignende, der er drysset med lidt mel. To styks i alt. Pensl med olivenolie og drys med sesamfrø. Eller læg dem direkte på bageplade med bagepapapir.
  11. Vip forsigtigt dine naanbrød ind på bagestenen i ovnen, og bag dem i cirka 9 minutter. Måske lidt mere, men det afhænger af din ovn. Naanbrødene må gerne få lidt farve.
  12. Tages ud og køles af på en rist, mens du bager de sidste to indiske brød.

Næringsindhold

Kalorier: 537kcalKulhydrater: 80gProtein: 14gFedt: 18gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.4gKolesterol: 71mgNatrium: 695mgKalium: 211mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 397IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 77mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De lækre naanbrød er perfekte som tilbehør til indisk mad og andre retter. Nyd dem sammen med dahl og lidt raita.

Bemærk: Brødene kan også fryses.

Naan med hvidløg

Indiske naan med hvidløg er super nemme og lækre madbrød, der passer til mange forskellige retter.

Jeg bruger de indiske naan til andet end indisk mad, og de er altså meget lette at lave.

Jeg plejer at lade dejen hæve i tre timer, og her passer den jo sig selv. Du kan dog godt nedsætte hævetiden til eks. 45 minutter ved at skrue gærmængden op til 20 gram.

Opskriften giver 10 naan med hvidløg, men det afhænger naturligvis af hvor store du ønsker brødene.

Du skal bruge

200 gram vand lunkent
10 gram gær
100 gram yoghurt naturel
375 gram hvedemel
5 gram salt
10 gram olivenolie

Hvidløgssmør

50 gram smør smeltet
4 fed hvidløg pressede
1 teskefuld basilikum tørret

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand og gær i en skål, og rør gæren helt ud med en grydeske.
  2. Derefter tilsættes yoghurt sammen med hvedemel, salt og olivenolie, og dejen røres sammen. Brug bare en grydeske, og det er ikke nødvendigt at ælte dejen yderligere. Det tager et minuts tid at røre dej til indiske naanbrød med hvidløg.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad nu dejen hæve på køkkenbordet i ca. 3 timer.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og virk den hurtigt op. Er dejen for klistret, kan der tilsættes lidt mere mel, men mængderne her plejer at passe fint.
  5. Smelt smørret, og pres hvidløgsfed i smørret. Tilsæt også lidt basilikum og rør det sammen.
  6. Del dejen i 10 lige store stykker, som rulles fladt ud i en dråbeform. Nu kan du så bage dine naanbrød med hvidløg på to forskellige måder.
  7. På panden skal naanbrød bages ca. 1-2 minutter på hver side ved en jævn varme. Ikke for høj og ikke for lav, og panden skal være varm. Pensles med smør når brødet vendes på panden.
  8. Eller i ovn, hvor de indiske brød skal have ca. 7-8 minutter ved 200 grader varmluft. Pensles med hvidløgssmør inden bagning. Du kan have fem naanbrød på hver bageplade.

Naan med hvidløg køles en smule af, men de smager bedst som nybagte.

I stedet for basilikum kan du drysse dem med finthakket persille, lige når du tager dem ud af ovnen. Det smager også godt.

naanbrød med hvidløg

Flere inspirerende opskrifter:

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

4.8 fra 82 stemmer
Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
Gå til opskrift
billederesultat for fladbrød

Pitabrød - hjemmebagte

4.7 fra 146 stemmer
Min opskrift på pitabrød, der er nemme, luftige og altid popper op som de skal. Verdens bedste pita brød, og du kommer aldrig til at bage andre.
Gå til opskrift
hjemmebagte pitabrød

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 136 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
billede med italiensk focaccia brød

Chapati

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på chapati, der er tynde og pandestegte brød. De kaldes også for roti, og de lækre indiske brød serveres til klassisk indisk mad.
Gå til opskrift
chapati pandestegt brød

Kylling Madras

5 fra 1 stemme
Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.
Gå til opskrift
Kylling Madras med naan

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

FAQ

Kan man fryse naanbrød?

Naanbrød er fine at fryse ned. Lad dem køle af inden de kommes på frost.

Hvordan bruger man naanbrød?

Naan serveres til mange forskellige retter, og herunder især indiske retter som dhal og butter chicken. Det er med andre ord et lækkert, indisk madbrød, som du i øvrigt også kan bruge som sandwichbrød.

Hvad betyder naan?

Naan, eller nan, stammer fra det persiske sprog, og det betyder blot brød. Det bruges især i køkkenerne i Indien og Pakistan. Det adskiller sig fra det flade chapatibrød ved at være mere fyldigt, hvilket skyldes anvendelsen af yoghurt og gær i naanbrødet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    april 24, 2024 at 9:08 am

    Hej, kan man bage naan brød i ovn i forvejen og evt lune dem lidt før de skal spises?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required