Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Muscovadosukker

Muscovadosukker

Muscovadosukker
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Muscovadosukker har en kraftig og aromatisk smag med masser af fylde. Brug det som krydderi i madlavning eller i desserter og kager.

Er du også stødt på opskrifter med muscovadosukker og undret dig over hvad det er, og om det ikke bare kan erstattes med almindeligt sukker?

Muscovadosukker er sukker med en mørkere farve og en kraftig og aromatisk smag, der er mere fyldig og smagfuld end almindeligt sukker eller rørsukker.

Sukker er altså ikke bare sukker - der kan være stor forskel på smagsintensiteten.

Hvad er muscovadosukker?

Muscovadosukker kommer oprindeligt fra Mauritius, hvor det udvindes af sukkerrør.

Almindeligt hvidt sukker går igennem en større forarbejdningsproces, herunder raffinering, hvor sukkeret blandt andet renses og bleges.

Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er blevet raffineret. I modsætning til det hvide sukker, så forarbejdes muscovadosukker nemlig så lidt som muligt. På denne måde bevares både aroma og farve, og giver sukkeret en kraftigere smag.

Sukkerkrystallerne er mindre end almindeligt rørsukker, og det har en næsten pulverlignende konsistens.

Lys eller mørk

Muscovadosukker fås i to forskellige varianter - en lys og en mørk. Forskellen er både i farven og i smagen.

Det lyse har en lysebrun farve og en let smag af karamel. Det kan både bruges som krydderi i madlavning til for eksempel fisk og rodfrugter, i marinader og saucer samt i brød, kager og desserter.

Det mørke har en mørkebrun farve og har et strejf af lakrids i smagen. Det kan for eksempel bruges i saucer, marinader og chutney samt i kager og desserter fx med chokolade.

Se også: Brunede kartofler

Brun farin kan erstatte muscovadosukker

Muscovadosukker er ofte lidt dyrere end rørsukker og brun farin.

Det er desuden ikke altid, man lige har det stående derhjemme eller, at de har det i det nærmeste supermarked.

Står du med en opskrift, hvor der skal bruges muscovadosukker og har du ikke noget, kan du godt erstatte det med brun farin.

Brun farin har ikke helt den samme smagsintensitet, men kan stadig give en god smag, da det indeholder betydeligt mere smag og aroma end almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.

Opbevaring

Da sukkeret ikke er raffineret, har det et højere indhold af sirup end almindeligt sukker, hvilket gør det en smule mere fugtigt i konsistensen.

Det betyder, at de fine sukkerkrystallerne godt kan samle sig lidt og blive hårdt. Luk derfor altid posen tæt til og opbevar den køligt (gerne i køleskabet).

Er det alligevel sket, at sukkeret er blevet hårdt, kan det blødes op igen ved at lægge et stykke æble, en kartoffel eller en fugtig klud i sukkeret.

Næringsindhold i muscovadosukker

Her kan du se indholdet af kalorier, fedt, kulhydrat og protein i muscovadosukker:

Mørk muscovadosukker indeholder følgende per 100 gram: 376 kcal, 0,5 gram fedt, 94 gram kulhydrat (sukkerarter) og 1 gram protein.

Få mere viden om fødevarer her:

  • Erstatning for sukker og andet du mangler
  • Hvorfor smager te med sukker af mere?
  • Så meget feder alkohol - se hvor der er flest kalorier
  • Hvilke morgenmadsprodukter er sundest?
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Magh skriver

    december 18, 2023 at 6:24 pm

    hej!
    Kan man bruge muscovado sukker til brunede kartofler i ovnen - og har du prøvet det? tror du smagen bliver rigtig...
    Vh Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 21, 2023 at 4:09 pm

      Hej Helle
      Jeg har prøvet forskellige slags sukker af, også muscovado. Og hver gang er jeg vendt tilbage til brun farin når jeg laver brunede kartofler i ovnen 🙂
      Alt det bedste og glædelig jul
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.