Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Mørdejsstang med brombær og kagecreme

Mørdejsstang med brombær og kagecreme

mørdejsstang med bær og kagecreme
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMS
Opdateret: 29. marts 2024 - Udgivet: 29. marts 2024

Min opskrift på mørdejsstang, der er fyldt med friske brombær og en hjemmelavet kagecreme. Kagen er nem at lave, og du kan også bruge andre bær end brombær.

Bag en lækker mørdejsstang med brombær eller andre friske bær, og her får du en virkelig lækker kage til kaffen eller som dessert.

Du kan som sagt bruge friske brombær, men eks. blåbær er også gode at bruge i kagen.

Du laver nemt en god mørdej til kagen, og det giver en dejlig, sprød kage, der heller ikke er alt for sød. Her giver de friske bær også et fint modspil.

Opskriften er beregnet til 8 personer, men kagen holder sig fint nogle dage.

Opskrift til mørdejsstang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørdejsstang med brombær og kagecreme

5 fra 1 stemme
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 422
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g smør - koldt, skåret i tern
  • 1 æg
  • 150 g brombær
  • 75 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 200 g kagecreme
  • marcipan
  • æg
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med mørdejen: 200 g hvedemel vejes af i en skål med 100 g sukker, 50 g mandelmel, 1 tsk vaniljesukker og 125 g smør. Smuldr smørret ud i blandingen, og saml dejen med 1 ægStilles på køl i 30 minutter.
  2. 150 g brombær vendes sammen med 75 g sukker og 25 g majsstivelse, og stilles til side.
  3. Lav 200 g kagecreme som anvist i linket - eller brug en købecreme. Det første er det bedste.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig varme (over- og undervarme).
  5. Ælt mørdejen hurtigt igennem, tril til en pølse på cirka 35 centimeters længde, og rul den derefter ud til en rektangel på 35 gange 20 centimeter. Husk rigeligt med mel, så mørdejen til din mørdejsstang ikke hænger fast.
  6. Rul dejen forsigtigt om rullepinden og læg den over på en bageplade med bagepapir.
  7. Læg en stribe kagecreme på, og dernæst en stribe brombær. Undgå for meget væde fra brombærrene. Se eventuelt billedet herunder. Riv også gerne lidt marcipan over.
  8. Fold enderne lidt ind, og dernæst siderne, men de skal ikke overlappe hinanden.
  9. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Mørdejsstangen bages nu midt i ovnen i 30 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 422kcalKulhydrater: 52gProtein: 7gFedt: 22gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 75mgNatrium: 143mgKalium: 85mgKostfibre: 2gSukker: 27gVitamin A: 490IUVitamin C: 4mgCalcium: 34mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan også bruge andre bær i denne mørdejsstang. Herunder eksempelvis blåbær. Men rabarber er også gode.

fremstilling af mørdejsstang
Sådan lægger du kagecreme og brombær på mørdejen, hvorefter der rives lidt marcipan over. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
samling af kagestang af mørdej
Smal mørdejsstangen ved at folde enderne ind først, hvorefter siderne foldes ind, men de skal ikke overlappe hinanden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Relaterede opskrifter

Brombærkage

4.7 fra 28 stemmer
Opskrift på nem brombærkage med friske brombær og en skøn crumble på toppen. Brombærkagen er nem at lave, og opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med brombærkage med crumble

Brombærtærte med kokos

4.4 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på en nem brombærtærte med kokos. En lækker kage med friske brombær, kokos og smuldredej. Klar på 30 minutter.
Gå til opskrift
brombærkage med kokos

Brombærcrumble

4.6 fra 19 stemmer
Her er min opskrift på en lækker brombærcrumble. En skøn kage med friske brombær og den sprøde crumble på toppen. Få opskriften her.
Gå til opskrift
billederesultat for brombærcrumble
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Olsen skriver

    marts 29, 2024 at 1:34 pm

    Ingen gær eller bagepulver?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 30, 2024 at 6:19 am

      Hej Bente
      Nej, ikke i denne opskrift - den er meget fin uden hævemidlerne 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required