Min opskrift på mørdejsstang, der er fyldt med friske brombær og en hjemmelavet kagecreme. Kagen er nem at lave, og du kan også bruge andre bær end brombær.
Bag en lækker mørdejsstang med brombær eller andre friske bær, og her får du en virkelig lækker kage til kaffen eller som dessert.
Du kan som sagt bruge friske brombær, men eks. blåbær er også gode at bruge i kagen.
Du laver nemt en god mørdej til kagen, og det giver en dejlig, sprød kage, der heller ikke er alt for sød. Her giver de friske bær også et fint modspil.
Opskriften er beregnet til 8 personer, men kagen holder sig fint nogle dage.
Opskrift til mørdejsstang
Mørdejsstang med brombær og kagecreme
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 100 g sukker
- 50 g mandelmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g smør - koldt, skåret i tern
- 1 æg
- 150 g brombær
- 75 g sukker
- 25 g majsstivelse
- 200 g kagecreme
- marcipan
- æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Start med mørdejen: 200 g hvedemel vejes af i en skål med 100 g sukker, 50 g mandelmel, 1 tsk vaniljesukker og 125 g smør. Smuldr smørret ud i blandingen, og saml dejen med 1 ægStilles på køl i 30 minutter.
- 150 g brombær vendes sammen med 75 g sukker og 25 g majsstivelse, og stilles til side.
- Lav 200 g kagecreme som anvist i linket - eller brug en købecreme. Det første er det bedste.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig varme (over- og undervarme).
- Ælt mørdejen hurtigt igennem, tril til en pølse på cirka 35 centimeters længde, og rul den derefter ud til en rektangel på 35 gange 20 centimeter. Husk rigeligt med mel, så mørdejen til din mørdejsstang ikke hænger fast.
- Rul dejen forsigtigt om rullepinden og læg den over på en bageplade med bagepapir.
- Læg en stribe kagecreme på, og dernæst en stribe brombær. Undgå for meget væde fra brombærrene. Se eventuelt billedet herunder. Riv også gerne lidt marcipan over.
- Fold enderne lidt ind, og dernæst siderne, men de skal ikke overlappe hinanden.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Mørdejsstangen bages nu midt i ovnen i 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også bruge andre bær i denne mørdejsstang. Herunder eksempelvis blåbær. Men rabarber er også gode.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bente Olsen
Ingen gær eller bagepulver?
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Nej, ikke i denne opskrift - den er meget fin uden hævemidlerne 🙂
Alt det bedste
Holger