• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad med champignon

Mørbrad med champignon

mørbrad a la creme
Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde. Her serveret med dampet broccoli og vilde ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. oktober 2024 - Udgivet:  7. oktober 2023

Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
  2. Opskrift på mørbrad med champignon
  3. Mørbrad med champignon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.

Her er min bedste opskrift på mørbrad med champignon a la creme, som er en dejlig hverdagsret, der kan serveres med ris.

Forskellige grøntsager er gode som tilbehør, og det kan være broccoli, bimi, dampede gulerødder eller kogte ærter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten er jo blandt andet perfekt som en del af en julefrokost.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassisk mørbradgryde
  • Mørbrad i fad
  • Svinemørbrad i airfryer
  • Svinemørbrad stegt som vildt

Opskrift på mørbrad med champignon

mørbrad a la creme

Mørbrad med champignon

Mørbrad med champignon a la creme kan være fed med ren piskefløde, og derfor er denne udgave med en blanding af hønsefond og fløde.
Bedømmelse
4.7 fra 28 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset, skæres i skiver
  • 250 g champignon - evt. brune markchampignon, i skiver
  • 1 stort løg - halveret og i skiver
  • 2-3 spsk rosmarin - hakket
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl hønsefond - 2 deciliter vand + 1 bouillonterning
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at afpudse svinemørbraden. Skær fedt, urenheder og sølvsene af. Skær så mørbraden i skiver - hver skive skal være cirka halvanden centimeter tyk. Se eventuelt mere i videoen.
  • Skær løg i tynde skiver, og rens champignon, som du derefter skærer i skiver.
  • Find en stor stegepande frem, og kom en god klat smør på. Når smørret er brunet af (det skal være nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag til kødet), bruner du hurtigt mørbrad-stykkerne et minuts tid på hver side. Det skal ske ved HØJ varme. Krydr med salt og friskkværnet peber under stegningen, og læg kødet til side på en tallerken.
  • Svits så løg og champignon på panden. Lad det sautere lidt af og kom så rosmarin ved.
  • Tilsæt soja og balsamico sammen med lidt sukker. Rør rundt.
  • Derefter kommes fløde ved sammen med bouillon. Lad det koge op, og nu steges videre indtil flødesovsen har den rette og cremede konsistens.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da mørbraden blev saltet under stegningen, og hønsefonden indeholder også en del salt.
  • Læg forsigtigt mørbradstykkerne tilbage i panden, og nu varmes din mørbrad med champignon a la creme hurtigt igennem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
395
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
154
mg
51
%
Natrium
 
957
mg
42
%
Kalium
 
914
mg
26
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
770
IU
15
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
67
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

Server din mørbrad med champignon a la creme med dampet broccoli og en risblanding med vilde ris. Kartoffelmos kan også bruges til retten. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dagmar Egsgaard

    november 22, 2024 at 2:55 pm

    Hej kan jeg lave det i dag og varme det i ovnen i morgen.?
    Vh. Dagmar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2024 at 3:13 pm

      Hej Dagnmar
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og det bliver retten bestemt ikke ringere af.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Kjærgaard

    november 07, 2024 at 1:03 pm

    Rigtig dejlig opskrift👍. Kan retten fryses??

    Svar
  3. ellys

    november 05, 2019 at 7:58 pm

    lækre opskrifter, men de kan være svære at finde igen....

    Svar
    • Gitte Sandal

      april 06, 2023 at 12:17 pm

      Syntes ikke den er sværd at finde.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required