Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Moden avocado

Sådan ser du om en avocado er moden (sådan modnes den hurtigt)

sådan ser du om en avocado er moden
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fjern stilken
  • Farven afslører avocadoens modenhed
  • Sådan modner du en avocado hurtigt
  • Kommentarer

Sådan ser du om en avocado er moden er et nemt trick, som du bliver glad for.

Det er faktisk ikke den store videnskab, men det er nu meget rart at vide når du eksempelvis skal bruge avocadoen til en mexicansk guacamole.

Fjern stilken

Det er nemlig umuligt at se eller mærke på en avocado, om den er moden - eller for den sags for overmoden, og dermed heller ikke så god.

Det du skal gøre er at fjerne den lille stilk, der sidder i den spidse ende af avocadoen. Pil den bare ud.

Farven afslører avocadoens modenhed

Indenunder kan du så gennemskue hvilken tilstand avocadoen er i.

Grønlig: Så er avocadoen stadig umoden.

Gullig: Så er den helt perfekt, og lige klar til at spise.

Brunlig: Her kan du roligt regne med, at der er tale om en overmoden avocado.

Hermed er det gode råd givet videre.

Sådan modner du en avocado hurtigt

Og hvad så når man står med umodne avocadoer, som man desværre oftest ender med at få med hjem fra supermarkedet?

Jo, du kan faktisk ret nemt og hurtigt modne en avocado i enten ovn eller mikrobølgeovn.

Pak avocadoen ind i sølvpapir, og læg den i en 100 grader varm ovn i cirka 10 minutter. Så er den klar.

Eller læg den uindpakket i mikrobølgeovnen i cirka et minut ved høj effekt. Det modner også en umoden avocado.

I begge tilfælde lader du den lige køle af nogle minutter inden udskæring.

Se også disse artikler:

  • Kan man fryse avocado?
  • Avocadosalat med dijondressing
  • Spidskålssalat med avocado
  • Sådan skræller du en avocado
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Laila Nielsen skriver

    november 16, 2024 at 7:35 pm

    God viden

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    november 13, 2024 at 9:14 am

    Tak fordi du læser med. Skriv gerne hvad du synes om artiklen her.

    Svar
  3. Vibeke Stegelmann skriver

    december 22, 2023 at 6:43 pm

    Jeg har lige gjort forsøget: 10 min. ved 100 gr. i ovn. Hård som sten.
    Derefter 1 min. i mikroovn ved fuld styrke. Den blev halvblød og smagte underligt.
    Så heller ingen succes her! Første og sidste gang

    Svar
  4. Ruth skriver

    september 05, 2023 at 12:32 pm

    Prøvede at lægge umoden avokado i mikroovnen. Efter 45 sek. sprang den i stykker. Selv stenen var så blød at jeg kunne skære den igennem. Og pyh, den lugtede ikke godt, så det skal vist ikke prøves igen 🙁

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.