Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Marokkansk gryderet
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding Ras el hanout er alletiders simreret.

Marokkansk gryderet er en rigtig simreret, som bare bliver bedre og bedre, jo længere tid den får lov til at simre på komfuret.

Efter halvanden time kan man sagtens spise den, men jeg vil anbefale at lave retten i god time, så den får lov at simre i 2,5 time. Og den indeholder selvfølgelig el ras hanout.

Herefter har du en duftende, velsmagende ret, som serveres med bulgur eller couscous samt en frisk salat. Retten er glimrende som gæstemad, og så smager den også skønt dagen efter.

Se også: Marokkansk kyllingefad med couscous

Opskrift på marokkansk gryderet

Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 45 minutter min
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding ras el hanout er alletiders simreret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g oksekød (tykkam i store tern )
  • 2 store rødløg (store tern)
  • 6 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk ingefær (revet)
  • 1 stk rød peber
  • 2 spsk Ras el hanout
  • 2 stk kanelstænger
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 0,5 l oksebouillon (evt. mere)
  • 1 dåse flåede tomater (gerne hele)
  • 1 dåse kikærter
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g mandler
  • persille (el. koriander som drys)

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at skære tykkammen i store tern.
  2. Brun kødet i olivenolie på en stegepande. Hæld det nu op i en i stegegryde.
  3. Hak løg, hvidløg, riv ingefær og skær peberfrugten i grove tern eller lange strimler. Brun nu løg i lidt olivenolie på stegepanden, du brugte til kødet. Efter fem minutter tilsætter du hvidløg og ingefær og svitser yderligere et par minutter.
  4. Nu hælder du løg m.m. i stegegryden til kødet. Skru op for varmen og tilsæt Ras el hanout, chili, peberfrugt og kanelstænger. Svits i 2-3 minutter og tilsæt abrikoserne.
  5. Tilsæt en dåse flåede tomater samt en halv liter oksebouillon og bring i kog. Når retten koger, skruer du ned, og lader den simre 2-2,5 time. Hold af og til øje med, om der skal mere væske (oksebouillon) i gryden.
  6. Det sidste kvarter hælder du de drænede kikærter ned til gryderetten, som skal have endnu et kvarters simretid.
  7. Marokkansk gryderet serveres med hakkede mandler og et drys af frisk koriander eller persille på toppen. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier489kcalKulhydrater33gProtein52gFedt17gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.003gKolesterol124mgNatrium1207mgKalium1583mgKostfibre7gSukker23gVitamin A1518IUVitamin C11mgCalcium187mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Du kan hælde flere kikærter i marokkansk gryderet, så behøver du ikke servere couscous eller bulgur til.

Du kan også lave den klassiske mellemøstlige tabbouleh-salat til retten. Den er sund, og så går smagene godt i spænd.

Er du vild med det nordafrikanske køkken, kan vi også anbefale at lave en one pot kyllingepilaf.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required