• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Marokkansk gryderet
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  23. marts 2023

Indhold

  1. Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding Ras el hanout er alletiders simreret.
  2. Opskrift på marokkansk gryderet
  3. Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos
  4. Noter

Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding Ras el hanout er alletiders simreret.

Marokkansk gryderet er en rigtig simreret, som bare bliver bedre og bedre, jo længere tid den får lov til at simre på komfuret.

Efter halvanden time kan man sagtens spise den, men jeg vil anbefale at lave retten i god time, så den får lov at simre i 2,5 time. Og den indeholder selvfølgelig el ras hanout.

Herefter har du en duftende, velsmagende ret, som serveres med bulgur eller couscous samt en frisk salat. Retten er glimrende som gæstemad, og så smager den også skønt dagen efter.

Se også: Marokkansk kyllingefad med couscous

Opskrift på marokkansk gryderet

Marokkansk gryderet
Karen SenecaKaren Seneca

Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

5 fra 1 stemme
Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding ras el hanout er alletiders simreret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 45 minutter min
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk
Kalorier: 489
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksekød - tykkam i store tern
  • 2 store rødløg - store tern
  • 6 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk ingefær - revet
  • 1 stk rød peber
  • 2 spsk Ras el hanout
  • 2 stk kanelstænger
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 0,5 l oksebouillon - evt. mere
  • 1 dåse flåede tomater - gerne hele
  • 1 dåse kikærter
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g mandler
  • persille - el. koriander som drys

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at skære tykkammen i store tern.
  2. Brun kødet i olivenolie på en stegepande. Hæld det nu op i en i stegegryde.
  3. Hak løg, hvidløg, riv ingefær og skær peberfrugten i grove tern eller lange strimler. Brun nu løg i lidt olivenolie på stegepanden, du brugte til kødet. Efter fem minutter tilsætter du hvidløg og ingefær og svitser yderligere et par minutter.
  4. Nu hælder du løg m.m. i stegegryden til kødet. Skru op for varmen og tilsæt Ras el hanout, chili, peberfrugt og kanelstænger. Svits i 2-3 minutter og tilsæt abrikoserne.
  5. Tilsæt en dåse flåede tomater samt en halv liter oksebouillon og bring i kog. Når retten koger, skruer du ned, og lader den simre 2-2,5 time. Hold af og til øje med, om der skal mere væske (oksebouillon) i gryden.
  6. Det sidste kvarter hælder du de drænede kikærter ned til gryderetten, som skal have endnu et kvarters simretid.
  7. Marokkansk gryderet serveres med hakkede mandler og et drys af frisk koriander eller persille på toppen. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 489kcalKulhydrater: 33gProtein: 52gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.003gKolesterol: 124mgNatrium: 1207mgKalium: 1583mgKostfibre: 7gSukker: 23gVitamin A: 1518IUVitamin C: 11mgCalcium: 187mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan hælde flere kikærter i marokkansk gryderet, så behøver du ikke servere couscous eller bulgur til.

Du kan også lave den klassiske mellemøstlige tabbouleh-salat til retten. Den er sund, og så går smagene godt i spænd.

Er du vild med det nordafrikanske køkken, kan vi også anbefale at lave en one pot kyllingepilaf.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required