• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

Marokkansk gryderet
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2024 - Udgivet: 23. marts 2023

Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding Ras el hanout er alletiders simreret.

Marokkansk gryderet er en rigtig simreret, som bare bliver bedre og bedre, jo længere tid den får lov til at simre på komfuret.

Efter halvanden time kan man sagtens spise den, men jeg vil anbefale at lave retten i god time, så den får lov at simre i 2,5 time. Og den indeholder selvfølgelig el ras hanout.

Herefter har du en duftende, velsmagende ret, som serveres med bulgur eller couscous samt en frisk salat. Retten er glimrende som gæstemad, og så smager den også skønt dagen efter.

Se også: Marokkansk kyllingefad med couscous

Opskrift på marokkansk gryderet

Marokkansk gryderet
Karen SenecaKaren Seneca

Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos

5 fra 1 stemme
Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding ras el hanout er alletiders simreret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 45 minutter min
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk
Kalorier: 489
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksekød - tykkam i store tern
  • 2 store rødløg - store tern
  • 6 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk ingefær - revet
  • 1 stk rød peber
  • 2 spsk Ras el hanout
  • 2 stk kanelstænger
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 0,5 l oksebouillon - evt. mere
  • 1 dåse flåede tomater - gerne hele
  • 1 dåse kikærter
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g mandler
  • persille - el. koriander som drys

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at skære tykkammen i store tern.
  2. Brun kødet i olivenolie på en stegepande. Hæld det nu op i en i stegegryde.
  3. Hak løg, hvidløg, riv ingefær og skær peberfrugten i grove tern eller lange strimler. Brun nu løg i lidt olivenolie på stegepanden, du brugte til kødet. Efter fem minutter tilsætter du hvidløg og ingefær og svitser yderligere et par minutter.
  4. Nu hælder du løg m.m. i stegegryden til kødet. Skru op for varmen og tilsæt Ras el hanout, chili, peberfrugt og kanelstænger. Svits i 2-3 minutter og tilsæt abrikoserne.
  5. Tilsæt en dåse flåede tomater samt en halv liter oksebouillon og bring i kog. Når retten koger, skruer du ned, og lader den simre 2-2,5 time. Hold af og til øje med, om der skal mere væske (oksebouillon) i gryden.
  6. Det sidste kvarter hælder du de drænede kikærter ned til gryderetten, som skal have endnu et kvarters simretid.
  7. Marokkansk gryderet serveres med hakkede mandler og et drys af frisk koriander eller persille på toppen. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 489kcalKulhydrater: 33gProtein: 52gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.003gKolesterol: 124mgNatrium: 1207mgKalium: 1583mgKostfibre: 7gSukker: 23gVitamin A: 1518IUVitamin C: 11mgCalcium: 187mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan hælde flere kikærter i marokkansk gryderet, så behøver du ikke servere couscous eller bulgur til.

Du kan også lave den klassiske mellemøstlige tabbouleh-salat til retten. Den er sund, og så går smagene godt i spænd.

Er du vild med det nordafrikanske køkken, kan vi også anbefale at lave en one pot kyllingepilaf.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required