Marokkansk gryderet med oksekød, kikærter, tørrede abrikoser og den varme krydderiblanding Ras el hanout er alletiders simreret.
Marokkansk gryderet er en rigtig simreret, som bare bliver bedre og bedre, jo længere tid den får lov til at simre på komfuret.
Efter halvanden time kan man sagtens spise den, men jeg vil anbefale at lave retten i god time, så den får lov at simre i 2,5 time. Og den indeholder selvfølgelig el ras hanout.
Herefter har du en duftende, velsmagende ret, som serveres med bulgur eller couscous samt en frisk salat. Retten er glimrende som gæstemad, og så smager den også skønt dagen efter.
Se også: Marokkansk kyllingefad med couscous
Opskrift på marokkansk gryderet
Marokkansk gryderet med oksekød og abrikos
Ingredienser
- 800 gram oksekød - tykkam i store tern
- 2 store rødløg - store tern
- 6 fed hvidløg - finthakket
- 1 teskefuld chiliflager
- 2 teskefuld ingefær - revet
- 1 stk rød peber
- 2 spiseskefuld Ras el hanout
- 2 stk kanelstænger
- 150 gram tørrede abrikoser
- 0,5 liter oksebouillon - evt. mere
- 1 dåse flåede tomater - gerne hele
- 1 dåse kikærter
- salt og friskkværnet peber
- 50 gram mandler
- persille - el. koriander som drys
Sådan gør du
- Begynd med at skære tykkammen i store tern.
- Brun kødet i olivenolie på en stegepande. Hæld det nu op i en i stegegryde.
- Hak løg, hvidløg, riv ingefær og skær peberfrugten i grove tern eller lange strimler. Brun nu løg i lidt olivenolie på stegepanden, du brugte til kødet. Efter fem minutter tilsætter du hvidløg og ingefær og svitser yderligere et par minutter.
- Nu hælder du løg m.m. i stegegryden til kødet. Skru op for varmen og tilsæt Ras el hanout, chili, peberfrugt og kanelstænger. Svits i 2-3 minutter og tilsæt abrikoserne.
- Tilsæt en dåse flåede tomater samt en halv liter oksebouillon og bring i kog. Når retten koger, skruer du ned, og lader den simre 2-2,5 time. Hold af og til øje med, om der skal mere væske (oksebouillon) i gryden.
- Det sidste kvarter hælder du de drænede kikærter ned til gryderetten, som skal have endnu et kvarters simretid.
- Marokkansk gryderet serveres med hakkede mandler og et drys af frisk koriander eller persille på toppen. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan hælde flere kikærter i marokkansk gryderet, så behøver du ikke servere couscous eller bulgur til.
Du kan også lave den klassiske mellemøstlige tabbouleh-salat til retten. Den er sund, og så går smagene godt i spænd.
Er du vild med det nordafrikanske køkken, kan vi også anbefale at lave en one pot kyllingepilaf.
Del dine ideer og tanker med os andre her: