Kyllingepilaf med kikærter, grøntsager, rosiner og varme krydderier er en hilsen til varmere himmelstrøg, som smager helt utrolig godt.
Kyllingepilaf eller pilau, som retten også kan staves, er alletiders middagsret, som kombinerer ris, kød, grøntsager og hvad, du ellers synes, i en skøn enhed.
Risene og grøntsagerne koges sammen med det stegte kyllingekød i en bouillon, som også er tilsat rosiner og kikærter.
Efter 20 minutter er retten klar til servering. En skøn one-pot-risret, som er inspireret af marokkanske smage.
Lad dig ikke forskrække af den lange ingrediensliste, for det er lutter gode sager og retten mætter.
Opskrift på kyllingepilaf
Ingredienser
- 2 dl ris ligges i blød 30 min. før
- 300 gram kyllingekød inderfilet eller udbenet lår
- 1 stk løg hakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 2 stk kardemommekapsler el. 0,5 tsk.
- 5 stk nelliker hele
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- 4 cm kanelstang
- 1 stor gulerod tern
- 0,3 stk rød peberfrugt tern
- 0,5 dåse kikærter
- 1 dl rosiner
- 4 dl hønsebouillon evt. mere
- 1 dl ærter
- 1 dl mandler grofthakkede
- persille til drys, kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Begynd med at komme to dl. ris i koldt vand. De må gerne ligge i blød i en halv time.
- Nu kan du skære grøntsagerne ud: Hak løg og hvidløg, skær gulerod og rød peberfrugt i tern.
- Hak persillen fint og mandlerne groft, så de er klar til at blive drysset ud over retten, når den er færdig.
- Hvis du bruger inderfilet, skal kyllingekødet ikke skæres ud, hvis ikke skærer du dem i store tern. Steg dem i fem minutter, så de får farve. Tag kyllingen af panden.
- Kom nu løg på panden og steg dem i 7-8 minutter i olie. De sidste par minutter tilsætter du alle krydderierne samt hvidløg.
- Tilsæt derefter gulerødder og peberfrugt, steg et par minutter.
- Hæld nu ris og hønsebouillon i gryden/panden og bring retten i kog, skru ned og lad den simre i 20 minutter. Når halvdelen af tiden er gået, tilsætter du kikærter og rosiner, rører rundt og tilsætter mere vand, hvis væden allerede er fordampet..
- Din kyllingepilaf er færdig, når risene er kogt. Tag retten af varmen og drys med mandler og persille, nu har du et sundt og skønt måltid.
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens udelade kikærterne, hvis du vil begrænse ingredienserne lidt. Kom så en dl. mere ris og 2 dl mere hønsebouillon i din kyllingepilaf i stedet.
Du kan sagtens tilsætte mere kød, hvis du ønsker det, men husk at bruge store stykker ellers bliver kyllingekødet for tørt.
Se andre gode middagsretter her:
Wok med edamamebønner og kylling
Paella med ris, rejer og chorizo
Spidskål i fad med kartofler og kylling