Min bedste opskrift pรฅ marcipanstang med rabarber, og kagen er nem at bage. Opskriften giver to marcipanstรฆnger, der er lรฆkre og nemme kager til kaffen.
Marcipanstang er en klassisk kage til kaffen, og typisk noget sรธd i den. Isรฆr selvfรธlgelig pรฅ grund af marcipanen.
Derfor har jeg lavet denne opskrift, hvor der er rabarber i som et syrligt modspil.
Om sommeren kan du bruge friske rabarber, men om vinteren er de frosne fine.
Opskriften giver to stk. marcipanstรฆnger.
Ingredienser til marcipanstang
100 gram lun sรธdmรฆlk
50 gram gรฆr
300 gram hvedemel
5 gram salt
20 gram sukker
100 gram meget blรธdt smรธr
1 รฆg
Fyld
1 portion kagecreme
150 gram marcipan
200 gram rabarber
20 gram sukker
10 gram vaniljesukker
Pynt
1 รฆg
En sjat mรฆlk
Hasselnรธddeflager
Perlesukker
Fremgangsmรฅde
- Sรฆt dejkrog pรฅ din rรธremaskine og kom lunken mรฆlk og gรฆr i. Rr gรฆren ud.
- Hvedemel, salt og sukker vejes af og rรธres i sammen med meget blรธdt smรธr og et รฆg. รltes 10 minutter ved middel hastighed.
- Derefter virkes dejen op og hviler 30 minutter pรฅ kรธkkenbordet. Se evt. her hvordan du virker dej op.
- Imens laves kagecreme som anvist i linket under ingredienser. Kรธles lidt af i kรธleskabet.
- Rabarber skรฆres ud i mindre stykker, som koges i en lille gryde med sukker og vaniljesukker. Koges blot 4-5 minutter, sรฅ du fรฅr en let kompot. Kรธles lidt af.
- Dejen virkes op igen og deles i to lige store stykker. Vejes evt. af. Hvert stykke rulles ud til en rektangel pรฅ ca. 35 gange 25 centimeter. Fordel kagecreme pรฅ dejen, rabarberkompot og riv derefter marcipan ud over det hele.
- Rul forsigtigt dejen sammen til en roulade, som sรฆttes pรฅ bageplade med bagepapir. Gรธr det samme med den anden del, sรฅ du nu har to roulader pรฅ bagepladen. Hold god afstand mellem dem.
- Med en skarp kniv laver du du et snit pรฅ langs af hver roulade. Ned gennem midten og cirka halvvejs ned i rouladen. Bred derefter forsigtigt ud, sรฅ du nu har to stk. marcipanstang.
- Pisk et รฆg sammen med lidt mรฆlk, pensl marcipanstรฆngerne og drys med hasselnรธddeflager og perlesukker. Lad hvile i 10 minutter.
- Bages i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, og lige nรฅr stรฆngerne er kommet ind i ovnen skrues ned pรฅ 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 18-20 minutter. Afhรฆngig af hvor hรฅrdt din ovn varmer.
Marcipanstang
De fรฆrdigbagte marcipanstรฆnger kan nydes som de er, eller pyntes yderligere med glasur.
Frysning
Marcipanstang kan fryses ned. Tรธs op ved stuetemperatur eller lunes i ovnen ved 175 grader varmluft.
Se ogsรฅ min opskrift pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments