Min bedste opskrift på marcipanstang med rabarber, og kagen er nem at bage. Opskriften giver to marcipanstænger, der er lækre og nemme kager til kaffen.
Marcipanstang er en klassisk kage til kaffen, og typisk noget sød i den. Især selvfølgelig på grund af marcipanen.
Derfor har jeg lavet denne opskrift, hvor der er rabarber i som et syrligt modspil.
Om sommeren kan du bruge friske rabarber, men om vinteren er de frosne fine.
Opskriften giver to stk. marcipanstænger.
Ingredienser til marcipanstang
100 gram lun sødmælk
50 gram gær
300 gram hvedemel
5 gram salt
20 gram sukker
100 gram meget blødt smør
1 æg
Fyld
1 portion kagecreme
150 gram marcipan
200 gram rabarber
20 gram sukker
10 gram vaniljesukker
Pynt
1 æg
En sjat mælk
Hasselnøddeflager
Perlesukker
Fremgangsmåde
- Sæt dejkrog på din røremaskine og kom lunken mælk og gær i. Rr gæren ud.
- Hvedemel, salt og sukker vejes af og røres i sammen med meget blødt smør og et æg. Æltes 10 minutter ved middel hastighed.
- Derefter virkes dejen op og hviler 30 minutter på køkkenbordet. Se evt. her hvordan du virker dej op.
- Imens laves kagecreme som anvist i linket under ingredienser. Køles lidt af i køleskabet.
- Rabarber skæres ud i mindre stykker, som koges i en lille gryde med sukker og vaniljesukker. Koges blot 4-5 minutter, så du får en let kompot. Køles lidt af.
- Dejen virkes op igen og deles i to lige store stykker. Vejes evt. af. Hvert stykke rulles ud til en rektangel på ca. 35 gange 25 centimeter. Fordel kagecreme på dejen, rabarberkompot og riv derefter marcipan ud over det hele.
- Rul forsigtigt dejen sammen til en roulade, som sættes på bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden del, så du nu har to roulader på bagepladen. Hold god afstand mellem dem.
- Med en skarp kniv laver du du et snit på langs af hver roulade. Ned gennem midten og cirka halvvejs ned i rouladen. Bred derefter forsigtigt ud, så du nu har to stk. marcipanstang.
- Pisk et æg sammen med lidt mælk, pensl marcipanstængerne og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Lad hvile i 10 minutter.
- Bages i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, og lige når stængerne er kommet ind i ovnen skrues ned på 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 18-20 minutter. Afhængig af hvor hårdt din ovn varmer.
Marcipanstang
De færdigbagte marcipanstænger kan nydes som de er, eller pyntes yderligere med glasur.
Frysning
Marcipanstang kan fryses ned. Tøs op ved stuetemperatur eller lunes i ovnen ved 175 grader varmluft.
Se også min opskrift på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: