Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Kager › Marcipanstang med rabarber og cremefyld

Marcipanstang med rabarber og cremefyld

marcipanstang med rabarber
Del gerne:
160
SHARES
FacebookMessenger160PinterestEmailSMS

Min bedste opskrift på marcipanstang med rabarber, og kagen er nem at bage. Opskriften giver to marcipanstænger, der er lækre og nemme kager til kaffen.

Marcipanstang er en klassisk kage til kaffen, og typisk noget sød i den. Især selvfølgelig på grund af marcipanen.

Derfor har jeg lavet denne opskrift, hvor der er rabarber i som et syrligt modspil.

Om sommeren kan du bruge friske rabarber, men om vinteren er de frosne fine.

Opskriften giver to stk. marcipanstænger.

Ingredienser til marcipanstang

100 gram lun sødmælk
50 gram gær
300 gram hvedemel
5 gram salt
20 gram sukker
100 gram meget blødt smør
1 æg

Fyld

1 portion kagecreme
150 gram marcipan

200 gram rabarber
20 gram sukker
10 gram vaniljesukker

Pynt

1 æg
En sjat mælk
Hasselnøddeflager
Perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Sæt dejkrog på din røremaskine og kom lunken mælk og gær i. Rr gæren ud.
  2. Hvedemel, salt og sukker vejes af og røres i sammen med meget blødt smør og et æg. Æltes 10 minutter ved middel hastighed.
  3. Derefter virkes dejen op og hviler 30 minutter på køkkenbordet. Se evt. her hvordan du virker dej op.
  4. Imens laves kagecreme som anvist i linket under ingredienser. Køles lidt af i køleskabet.
  5. Rabarber skæres ud i mindre stykker, som koges i en lille gryde med sukker og vaniljesukker. Koges blot 4-5 minutter, så du får en let kompot. Køles lidt af.
  6. Dejen virkes op igen og deles i to lige store stykker. Vejes evt. af. Hvert stykke rulles ud til en rektangel på ca. 35 gange 25 centimeter. Fordel kagecreme på dejen, rabarberkompot og riv derefter marcipan ud over det hele.
  7. Rul forsigtigt dejen sammen til en roulade, som sættes på bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden del, så du nu har to roulader på bagepladen. Hold god afstand mellem dem.
  8. Med en skarp kniv laver du du et snit på langs af hver roulade. Ned gennem midten og cirka halvvejs ned i rouladen. Bred derefter forsigtigt ud, så du nu har to stk. marcipanstang.
  9. Pisk et æg sammen med lidt mælk, pensl marcipanstængerne og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Lad hvile i 10 minutter.
  10. Bages i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, og lige når stængerne er kommet ind i ovnen skrues ned på 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 18-20 minutter. Afhængig af hvor hårdt din ovn varmer.

Marcipanstang

De færdigbagte marcipanstænger kan nydes som de er, eller pyntes yderligere med glasur.

Frysning

Marcipanstang kan fryses ned. Tøs op ved stuetemperatur eller lunes i ovnen ved 175 grader varmluft.

Se også min opskrift på:

Hjemmelavet kanelstang

Æblestang med creme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.