• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Nem æblestang med creme og marcipan

Nem æblestang med creme og marcipan

billede med æblestang
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
685
SHARES
FacebookMessenger685PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. marts 2025 - Udgivet: 4. oktober 2023

Her får du min opskrift på en lækker æblestang, der bages med marcipan og kagecreme. Opskriften giver to nemme æblestænger, hvor fyldet aldrig flyder ud.

Æblestang er en lækker kage, der på mange måder er i familie med kanelstangen.

Denne stangkage har jeg dog lavet uden alt for meget sukker, men helt sukkerfri er den altså ikke.

Fremgangsmåden er rimelig nem, og med denne metode er du sikker på, at fyldet i kagen aldrig flyder ud. Hvilket kan være ret irriterende.

Æblestangen er fyldt med blandt andet kagecreme, æble og noget reven marcipan, og så er den fryseegnet.

Lav i øvrigt gerne dejen på dine røremaskine med påmonteret dejkrog.

Opskriften giver to æblestænger, hvor der er kage til cirka otte personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Den bedste æblecrumble
  • Søren Ryges berømte kringle fra Hirtshals
  • Fødselsdagskringle
  • Æblekage med kanel, remonce og creme

Opskrift på æblestang

billede med æblestang
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem æblestang med creme og marcipan

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en lækker æblestang, der bages med marcipan og kagecreme. Opskriften giver to nemme æblestænger, hvor fyldet aldrig flyder ud.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1736
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g sødmælk
  • 40 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g smør - blødt
Fyld i æblestang
  • 1 stort æble
  • 1 portion kagecreme
  • 100 g marcipan
  • kanel
Pensling og pynt
  • 1 æg - + en sjat sødmælk
  • hasselnøddekerner
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Sådan bager du æblestang. Lun mælken og kom den i skålen til røremaskinen. Rør gæren ud i mælken.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med lidt kardemomme og salt.
  3. Ælt nu melblandingen gradvist ind i dejen sammen med æg og blødt smør. Ælt dejen igennem ved middel hastighed i 8-10 minutter.
  4. Tag skålen af røremaskinen og dæk skålen til med et husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver et lunt sted i 45 minutter.
  5. Lav den bagefaste kagecreme som anvist i linket og lad den køle lidt af. Eller køb en pose pulvercreme hvis du synes det er nemmere.
  6. Forvarm ovnen til 220 grader almindelig over- og undevarme.
  7. Del dejen i to lige store stykker, og rul den første ud til en firkant på cirka 30 gange 30 centimeter.
  8. Smør et lag kagecreme på. Skær æblet i små tern og fordel halvdelen på cremen. Riv lidt groft marcipan over og drys med lidt kanel.
  9. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på en bageplade med bagepapir. Læg den lidt ud til den ene side, så du om lidt har plads til den anden halvdel.
  10. Med en skarp kniv laver du et langt snit på langs i rouladen. Skær cirka halvvejs ned, men skær ikke helt ud i enderne, hvor du lige holder en centimeters afstand.
  11. Fold nu dejen forsigtigt ud så din æblestang bliver lidt bredere. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, og drys med hasselnøddekerner og perlesukker. Lav den anden halvdel af dejen på samme måde.
  12. Bag æblestængerne midt i ovnen, hvor de cirka skal have 22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1736kcalKulhydrater: 191gProtein: 37gFedt: 94gMættet fedt: 46gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 29gTransfedt: 2gKolesterol: 279mgNatrium: 1166mgKalium: 814mgKostfibre: 12gSukker: 59gVitamin A: 1661IUVitamin C: 6mgCalcium: 206mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

æblestang med marcipan og creme
Æblestang er en ret nem kage at lave, og med opskriften får du to stænger fyldt med æble, marcipan og creme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

De to gange æblestang køler lidt af inden de serveres til en friskbrygget kop kaffe.

Spis eventuelt den ene og frys den anden æblestang ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 13, 2025 at 11:03 am

    Tak fordi du bruger min opskrift - jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar
  2. Jolanda (DK)

    oktober 04, 2023 at 4:19 pm

    Den er bare så god Holger.
    Tak for opskriften.
    Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required