• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Mango udskæring - sådan deler du nemt en mangofrugt

Mango udskæring - sådan deler du nemt en mangofrugt

Billede resultat for mango udskæring
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. marts 2025 - Udgivet:  6. august 2016

Her er en hurtig guide med billeder til den korrekte mango udskæring. Mangoen kan være drilsk at skære ud, men her får du styr på den. Og det er slet ikke så svær at klare en mango.

Mango udskæring kan virke som en videnskab, men med denne hurtige guide er det nemt, at få styr på denne helt vidunderlige tropiske frugt.

Sten i mango

Mangoen har en sten i midten, men man kan desværre ikke lave samme trick som med en fersken, hvor man blot lave et snit rundt om stenen, og så vride frugten af.

Stenen i mangoen er mere kompleks og trådet, og binder sig meget fast til frugtkødet. Derfor skal du skære uden om den.

Og husk altid at købe en moden mango - eller i hvert fald vente til den er modnet.

Til sagen, her er guiden til mango udskæring.

Se også disse opskrifter:

  • Mangochutney
  • Mango sirup
  • Kylling i mango
  • Mango sticky rice

Guide til udskæring af mango

Billede resultat for mango udskæring
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mango udskæring

5 fra 1 stemme
Her er en hurtig guide med billeder til den korrekte mango udskæring. Mangoen kan være drilsk at skære ud, men her får du styr på den. Og det er slet ikke så svær at klare en mango.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 mango

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære en skive af mangoen tæt op ad stenen. Hvis du kommer til at skære ned i stenen, flytter du kniven en smule længere ud, og skærer videre uden om stenen.
    Den korrekte mango udskæring. Start med at skære en skive af mangoen tæt op ad stenen. Foto: Guffeliguf.dk.
  2. Derefter skæres på tilsvarende vis et snit på den anden side af stenen. Forsøg at komme så tæt på stenen som muligt, så du får mest mulig frugtkød med.
    mango udskæring den anden side
  3. Gør det sammen på den anden side af mangoen.
  4. Til sidst kan du også skære rundt om stenen på midterstykket, og få det hele af mangofrugten med.
  5. Den nemmeste måde at få kødet af mangoen på er ved, at skære det i tern på skrællen. Men undlad at skære ned i skrællen.
    Den nemmeste måde at få kødet af mangoen på er ved, at skære det i tern på skrællen. Men undlad at skære ned i skrællen. Foto: Guffeliguf.dk.
  6. Ved at skære mangokødet i tern er det nemlig meget nemmere at tage af skrællen.
    Derefter er det meget nemt at pille ternene af skrællen, og så er der ellers friskskåret mango. Nemmere bliver det ikke med en mango udskæring. Foto: Guffeliguf.dk.
  7. Derefter er det meget nemt at pille ternene af skrællen, og så er der ellers friskskåret mango. Nemmere bliver det ikke med en mango udskæring.
    Og så er den lækre mango klar til servering i enten salater eller til dessert i selskab med hjemmelavet is. Eller hvad du nu vil bruge mangoen til. Foto: Guffeliguf.dk.

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 31gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 2mgKalium: 348mgKostfibre: 3gSukker: 28gVitamin A: 2240IUVitamin C: 75mgCalcium: 23mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis mangoen er moden, slipper kødet næsten helt af sig selv skrællen. God fornøjelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 25, 2024 at 3:14 pm

    Tak fordi du læser med. Hvad synes du om denne artikel?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required