Ceviche er en klassisk peruviansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er virkelig nem at tilberede.
Ceviche er peruvianernes svar på fiske-tatar. En ret med en fin smag af fisk, lime og koriander, som serveres med tacoskaller og en god drink som Pisco Sour.
Vigtigst ved denne ret er, at du marinerer de små fisketern i masser af lime. Limesaften tilbereder nemlig det rå fiskekød, så fibrene nedbrydes, og fisken bliver spiseklar.
For en sikkerheds skyld, bruger jeg altid frossen fisk - eller fryser de friske torskefileter ned et døgns tid for at tage dem op et par timer, før de skal skæres ud.
Det er let og hurtigt at lave ceviche, da den ikke indeholder mange ingredienser.
Opskrift på ceviche fra Peru
Ingredienser
- 400 gram torskekød tern
- 3 spsk citronsaft
- 4 lime saften
- 1 rødløg groft hakket
- 2 avocado tern eller skiver
- 1 mango tern
- 1 bundt koriander
- 1 rød chili tynde skiver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Først marinerer du torskekødet: Skær dem ud i fine, små tern, pres lime og citron og vend saften med salt og peber. Hak rødløget og læg torskekødet i marinaden i køleskabet i en time. Marinaden skal dække kødet.
- Et kvarter før du tager torskekødet ud af køleskabet, forbereder du de andre ingredienser.
- Skær mango og avocado i fine tern.
- Fjern kernerne på den røde chilifrugt og skær den i tynde skiver.
- Skyl koriander og hak bladene groft.
- Når torsken er klar, vender du grøntsagerne og frugten i torske-limeblandingen. Anret på en desserttallerken eller i dessertglas og pynt med korianderblade og klippet purløg.
Tips
Du kan bruge andre fisk og skaldyr, for eksempel rejer, sandart, helleflynder og havbars.
Jeg kommer moden mangofrugt i ceviche, da jeg synes, den søde mango passer godt til den syrlige limesaft og den fede fisk.
Du kan eventuelt udskifte mangoen med grofthakkede tomater, og du har en lækker ret med fisk.
Her er eksempler på andre gode forretter med fisk:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.