Ceviche er en klassisk peruviansk ret med rå fisk marineret i limesaft. Her er opskriften på en delikat forret, som er virkelig nem at tilberede.
Ceviche er peruvianernes svar på fiske-tatar. En ret med en fin smag af fisk, lime og koriander, som serveres med tacoskaller og en god drink som Pisco Sour.
Vigtigst ved denne ret er, at du marinerer de små fisketern i masser af lime. Limesaften tilbereder nemlig det rå fiskekød, så fibrene nedbrydes, og fisken bliver spiseklar.
For en sikkerheds skyld, bruger jeg altid frossen fisk - eller fryser de friske torskefileter ned et døgns tid for at tage dem op et par timer, før de skal skæres ud.
Det er let og hurtigt at lave ceviche, da den ikke indeholder mange ingredienser.
Opskrift på ceviche fra Peru
Ceviche med torsk - delikat sydamerikansk forret
Ingredienser
- 400 gram torskekød - tern
- 3 spsk citronsaft
- 4 stk lime - saften
- 1 stk rødløg - groft hakket
- 2 stk avocado - tern eller skiver
- 1 stk mango - tern
- 1 bundt koriander
- 1 stk rød chili - tynde skiver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Først marinerer du torskekødet: Skær dem ud i fine, små tern, pres lime og citron og vend saften med salt og peber. Hak rødløget og læg torskekødet i marinaden i køleskabet i en time. Marinaden skal dække kødet.
- Et kvarter før du tager torskekødet ud af køleskabet, forbereder du de andre ingredienser.
- Skær mango og avocado i fine tern.
- Fjern kernerne på den røde chilifrugt og skær den i tynde skiver.
- Skyl koriander og hak bladene groft.
- Når torsken er klar, vender du grøntsagerne og frugten i torske-limeblandingen. Anret på en desserttallerken eller i dessertglas og pynt med korianderblade og klippet purløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan bruge andre fisk og skaldyr, for eksempel rejer, sandart, helleflynder og havbars.
Jeg kommer moden mangofrugt i ceviche, da jeg synes, den søde mango passer godt til den syrlige limesaft og den fede fisk.
Du kan eventuelt udskifte mangofrugten med grofthakkede tomater, og du har en lækker ret med fisk.
Del dine ideer og tanker med os andre her: