• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Lynstegt spidskål

lynstegt spidskål
Lynstegt spidskål er klar på tre minutter. Spidskålen tilberedes på en varm pande med lidt rapsolie og salt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  25. juni 2023

Del gerne:
100
SHARES
FacebookMessenger100PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.
  2. Fakta om spidskål
  3. Opskrift på lynstegt spidskål
  4. Lynstegt spidskål - sundt og nemt
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Video
  9. Servering
4.9 fra 33 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.

Spidskål er sund mad, og hvis du laver lynstegt spidskål er tilbehøret tilmed klar på få minutter.

Jeg elsker spidskålen, fordi den både er sund og nem at håndtere.

Den kan bruges til mange retter, herunder som lynstegt, men også som stuvet kål.

Fakta om spidskål

Og så er den god i salater, hvor du skærer den i helt tynde skiver. Salat med spidskål er faktisk fantastisk, og her kan du også tilsætte grønne asparges.

Spidskål er i sæson i Danmark fra starten af juni og helt frem til udgangen af september.

Allerede sidst på vinteren får vi dog de første friske spidskål fra det sydlige Europa, og de kan bestemt også spises.

Husk altid at skære stokken fra, da den ikke er rar at spise. Hverken tilberedt eller rå i salater.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Stuvet spidskål
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Spidskål og kylling i fad

Opskrift på lynstegt spidskål

lynstegt spidskål

Lynstegt spidskål - sundt og nemt

Se hvordan du nemt laver lynstegt spidskål på panden. En god og sund opskrift på stegt spidskål, der kan tilberedes på blot tre minutter som nemt tilbehør.
Bedømmelse
4.9 fra 33 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 3 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 spidskål - selvfølgelig gerne dansk og økologisk
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Start med at skylle spidskålen under koldt vand, og ryst vandet af.
  • Skær den nederste del af spidskålen af, og kassér den. Del kålen i fire kvarte.
  • Fjern nu stokken, og skær de fire kvarte stykker i tynde strimler på langs.
  • Varm en pande op ved god varme, og kom lidt rapsolie på.
  • Læg nu spidskålen på panden, og lynsteg den i tre minutter, så spidskålen falder sammen.
  • Vend kålstrimlerne løbende, så de ikke brænder på.
  • Til sidst krydrer du med lidt salt (og eventuelt friskkværnet peber), og så er den lynstegte spidskål klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
147
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
622
mg
27
%
Kalium
 
559
mg
16
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
286
IU
6
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
107
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Lynstegt spidskål passer perfekt til helstegt oksemørbrad og mange andre retter. Herunder også frikadeller.

I det hele taget er stegt spidskål både super nemt og godt, og så passer det til mange forskellige kødretter.

Det er faktisk en slags allround tilbehør, som altså også indeholder mange gode vitaminer og mineraler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annie

    juni 25, 2023 at 2:29 pm

    Svits nogle chalotteløg først i olie i tynde skiver.
    Tilsæt den snittede spidskål.
    Lige inden servering tilsættes bælgede ærter. Krydder med lidt salt og peber.

    Svar
  2. Jolanda

    april 09, 2021 at 2:08 pm

    Jeg bruger lynstegt spidskål også til laks. Dejlig spise!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required