En nem opskrift på løse ris, der hurtigt steges med forårsløg, ærter og peberfrugt. Risblandingen er god som som tilbehør, og den er sund og mættende.
Løse ris er i forvejen populært tilbehør til mange retter, herunder en god og krydret omgang boller i karry.
Men her har jeg proppet lækre grøntsager sammen med de kogte ris, og det gør bestemt ikke risene dårligere.
Som sådan kan mange slags grøntsager anvendes, men her er det blevet til forårsløg, ærter og peberfrugt.
Ærterne kommer fra frost, men de løse ris er naturligvis endnu mere lækre med friske ærter.
Mængden af grøntsager kan du variere som du synes, så det er faktisk også en god måde at få ryddet ud i køleskabet på. Og dermed undgå madspild.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også min opskrift på basmati karryris.
Opskrift med løse ris
250 gram ris
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
200 gram ærter
1 potte persille
Lidt citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Ris vejes af og koges som angivet på pakken. Mængden af vand og kogetiden kan variere, så kig hvad der står på pakken. Risene koges altid i letsaltet vand, hvorefter de trækker i vandet.
- Forårsløg snittes i tynde skiver, mens peberfrugten skæres i små tern.
- Varm en gryde op ved middel varme, og svits forårsløg og peberfrugt et minuts tid.
- Tilsæt så ærterne og lad dem stege med et minuts tid mere. Anvender du frosne ærter, skal de selvfølgelig steges med indtil de er optøede, men et par minutter hjælper meget på det.
- Vend så den kogte ris i grøntsagerne sammen med finthakket persille.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servering
Løse med ris med grøntsager er både nemt og lækkert tilbehør til mange retter.
Prøv at servere risene til alt fra hel kylling i ovn til en gammeldags frikadelle eller stegt medisterpølse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: