Opskrift på lækre karryris, som du laver ved at vende kogte ris med lidt karry og friskhakket persille. Her med basmati ris.
Karryris er meget nemme at lave, og de giver et friskt og asiatisk pift til risene.
Her har jeg anvendt basmati ris, som jeg holder meget af, men du kan anvende alle typer af ris.
Opskriften er til fire personer.
Til karryris skal du bruge:
4 deciliter ris - her er den anvendt basmati tis
6 deciliter vand
1 bouillonterning
En halv teskefuld salt
2 teskefulde karry
En stor dusk persille
Sådan laver du verdens bedste karryris:
- Lad mig starte med at sige, at der kan være forskel på kogetiden på ris. Så kig lige nærmere på den pakke med ris, som du lige nu står med i hånden.
- Risene hældes i en sigte, og skylles grundigt i lunkent vand under hanen.
- Dryp af og kom risene i en gryde sammen med seks deciliter lunkent vand. Ved at skylle risene først undgår du, at støv og snavs koges op og medfører skum i vandet.
- Kog nu risene op, og tilsæt en bouillonterning samt to teskefulde karry og lidt salt.
- Nu skal risene koges i cirka 12 minutter - og hvile i 10 minutter efterfølgende. Men som sagt: Kig lige på pakken med ris!
- Det vigtige er, at du ikke koger risene helt smattede. De skal have en smule bid, uden dog at være rå.
- Hak persille fint, og vend den med risene, og så er din karryris klar til servering.
Eventuelt til en portion stegt kylling.
Se også disse artikler:
Kartoffelsalat med karry (klassisk og nem opskrift)
Kylling i karry (nem opskrift med ris)
Boller i karry (nem opskrift på kødboller i karrysovs)
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Karryris
Stem her
( stemmer)
Del dine ideer og tanker med os andre her: