Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lørdagsgryde

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager (nem opskrift)

billede med lørdagsgryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nem lørdagsgryde
  • Se også de populære opskrifter på:
  • Servering
  • Kommentarer

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kalvekød tern af kalveinderlår
  • 1 løg grofthakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 3 dl kalvefond eller bouillon (vand + fond eller terning)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk timian tørret
  • 200 gram knoldselleri i mindre tern
  • 200 gram kartofler i mindre tern
  • 200 gram gulerødder i mindre tern
  • 200 gram porrer i ca. 1 cm. skiver
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til lørdagsgryde starter du med at brune kalvekødet grundigt af ved høj varme i en stegegryde. Normalt er det ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof, men der kan tilsættes lidt olie eller smør.
  2. Derefter steges løg og hvidløg med i et halvt minuts tid, hvorefter kalvefond (eller en anden bouillon) tilsættes sammen med engelsk sauce og timian.
  3. Lad det simre 15 minutter under låg.
  4. Tilsæt så knoldselleri samen med kartofler, gulerødder, porrer og madlavningsfløde (eller en piskefløde), og vend rundt. Lad det simre 30 minutter under låg.
    tilberedning af lørdagsgryde
  5. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier296kcalKulhydrater36gProtein27gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol86mgNatrium882mgKalium1235mgKostfibre6gSukker11gVitamin A9350IUVitamin C43mgCalcium188mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nem lørdagsgryde

Lørdagsgryde er egentlig en klassisk gryderet fra mormors tid, og den gik også under navnet gartnerens lørdagsgryde.

Jeg har her tilladt mig at opdatere den en smule, men den er stadig med kalvekød og masser af grøntsager.

Faktisk er der så mange grøntsager i retten, at yderligere tilbehør ikke er nødvendigt.

På trods af navnet er det en lækker gryderet, der selvfølgelig kan serveres alle ugens dage. Og den er både rimelig nem og hurtig at tilberede. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Karolines søndagsgryde
  • Mørbradgryde
  • Skovridergryde
  • Baronens gryde

Servering

anretning af lørdagsgryde
Anretning af den lækre lørdagsgryde, der indeholder masser af sunde grøntsager. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Ved servering pyntes med lidt hakket persille.

Der behøves egentlig ikke tilbehør til retten, men kan serveres sammen med kogte grønne bønner eller en lækker broccolisalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Hermann skriver

    februar 03, 2025 at 11:51 am

    Er det ikke muligt, at jeres forslag til tilbehør i nyhedsbrevene, kunne gå igen i de printede opskrifter ?
    jeg har ofte problemer med at få ideer til tilbehør 😢
    Bedste hilsener
    Vagn

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper skriver

    februar 01, 2025 at 1:22 pm

    Kan a det kød bruges?
    Meget svært at få kalvekød i England
    PfT
    Mai-Britt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 01, 2025 at 4:41 pm

      Hej Mai-Britt
      Det kan du tro - både oksekød og svinekød er fint i retten 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 27, 2025 at 8:37 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg vil gerne høre din mening om den her.

    Svar
    • Jette skriver

      juli 27, 2025 at 3:32 pm

      Har prøvet den før og den er både nem og dejlig, tak for den.
      Mvh

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required