Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Lørdagsgryde er egentlig en klassisk gryderet fra mormors tid, og den gik også under navnet gartnerens lørdagsgryde.
Jeg har her tilladt mig at opdatere den en smule, men den er stadig med kalvekød og masser af grøntsager.
Faktisk er der så mange grøntsager i retten, at yderligere tilbehør ikke er nødvendigt.
På trods af navnet er det en lækker gryderet, der selvfølgelig kan serveres alle ugens dage. Og den er både rimelig nem og hurtig at tilberede. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem lørdagsgryde
Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
Ingredienser
- 400 g kalvekød - tern af kalveinderlår
- 1 løg - grofthakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 3 dl kalvefond - eller bouillon (vand + fond eller terning)
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 tsk timian - tørret
- 200 gram knoldselleri - i mindre tern
- 200 gram kartofler - i mindre tern
- 200 gram gulerødder - i mindre tern
- 200 gram porrer - i ca. 1 cm. skiver
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til lørdagsgryde starter du med at brune kalvekødet grundigt af ved høj varme i en stegegryde. Normalt er det ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof, men der kan tilsættes lidt olie eller smør.
- Derefter steges løg og hvidløg med i et halvt minuts tid, hvorefter kalvefond (eller en anden bouillon) tilsættes sammen med engelsk sauce og timian.
- Lad det simre 15 minutter under låg.
- Tilsæt så knoldselleri samen med kartofler, gulerødder, porrer og madlavningsfløde (eller en piskefløde), og vend rundt. Lad det simre 30 minutter under låg.
- Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Ved servering pyntes med lidt hakket persille.
Der behøves egentlig ikke tilbehør til retten, men kan serveres sammen med kogte grønne bønner eller en lækker broccolisalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vagn Hermann
Er det ikke muligt, at jeres forslag til tilbehør i nyhedsbrevene, kunne gå igen i de printede opskrifter ?
jeg har ofte problemer med at få ideer til tilbehør 😢
Bedste hilsener
Vagn
Mai-Britt Cooper
Kan a det kød bruges?
Meget svært at få kalvekød i England
PfT
Mai-Britt
Holger Rørby Madsen
Hej Mai-Britt
Det kan du tro - både oksekød og svinekød er fint i retten 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg vil gerne høre din mening om den her.