• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

billede med lørdagsgryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  27. januar 2025

Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.

Lørdagsgryde er egentlig en klassisk gryderet fra mormors tid, og den gik også under navnet gartnerens lørdagsgryde.

Jeg har her tilladt mig at opdatere den en smule, men den er stadig med kalvekød og masser af grøntsager.

Faktisk er der så mange grøntsager i retten, at yderligere tilbehør ikke er nødvendigt.

På trods af navnet er det en lækker gryderet, der selvfølgelig kan serveres alle ugens dage. Og den er både rimelig nem og hurtig at tilberede. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Karolines søndagsgryde
  • Mørbradgryde
  • Skovridergryde
  • Baronens gryde

Opskrift på nem lørdagsgryde

billede med lørdagsgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 296
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kalvekød - tern af kalveinderlår
  • 1 løg - grofthakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 3 dl kalvefond - eller bouillon (vand + fond eller terning)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk timian - tørret
  • 200 gram knoldselleri - i mindre tern
  • 200 gram kartofler - i mindre tern
  • 200 gram gulerødder - i mindre tern
  • 200 gram porrer - i ca. 1 cm. skiver
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til lørdagsgryde starter du med at brune kalvekødet grundigt af ved høj varme i en stegegryde. Normalt er det ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof, men der kan tilsættes lidt olie eller smør.
  2. Derefter steges løg og hvidløg med i et halvt minuts tid, hvorefter kalvefond (eller en anden bouillon) tilsættes sammen med engelsk sauce og timian.
  3. Lad det simre 15 minutter under låg.
  4. Tilsæt så knoldselleri samen med kartofler, gulerødder, porrer og madlavningsfløde (eller en piskefløde), og vend rundt. Lad det simre 30 minutter under låg.
    tilberedning af lørdagsgryde
  5. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 296kcalKulhydrater: 36gProtein: 27gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 86mgNatrium: 882mgKalium: 1235mgKostfibre: 6gSukker: 11gVitamin A: 9350IUVitamin C: 43mgCalcium: 188mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

anretning af lørdagsgryde
Anretning af den lækre lørdagsgryde, der indeholder masser af sunde grøntsager. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Ved servering pyntes med lidt hakket persille.

Der behøves egentlig ikke tilbehør til retten, men kan serveres sammen med kogte grønne bønner eller en lækker broccolisalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Hermann

    februar 03, 2025 at 11:51 am

    Er det ikke muligt, at jeres forslag til tilbehør i nyhedsbrevene, kunne gå igen i de printede opskrifter ?
    jeg har ofte problemer med at få ideer til tilbehør 😢
    Bedste hilsener
    Vagn

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper

    februar 01, 2025 at 1:22 pm

    Kan a det kød bruges?
    Meget svært at få kalvekød i England
    PfT
    Mai-Britt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 01, 2025 at 4:41 pm

      Hej Mai-Britt
      Det kan du tro - både oksekød og svinekød er fint i retten 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    januar 27, 2025 at 8:37 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg vil gerne høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required