• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt roastbeef i ovn (stegetid 6 timer)

billederesultat for langtidsstegt roastbeef i ovn
En langtidsstegt roastbeef skal steges i cirka seks timer i ovnen ved lav temperatur, men så får du også et virkelig godt stykke kød. Kødet brunes og kommes i fad sammen med blandt andet frisk timian. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  14. november 2020

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på langtidsstegt roastbeef i ovn. Se her hvordan du steger en roastbeef i 6 timer, og med denne metode bliver kødet aldrig tørt.
  2. Opskrift på langtidsstegt roastbeef
  3. Langtidsstegt roastbeef i ovn (stegetid 6 timer)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Hviletid
  8. Kernetemperatur
  9. Sovs af skyen
  10. Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
  11. Roastbeef sous vide
4.7 fra 64 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på langtidsstegt roastbeef i ovn. Se her hvordan du steger en roastbeef i 6 timer, og med denne metode bliver kødet aldrig tørt.

Langtidsstegt roastbeef er meget nemt at lave i ovnen, hvor du steger den ved 60 grader.

Det sikrer, at kernetemperaturen i din roastbeef ikke kommer over de 60 grader, og dermed bliver kødet heller ikke tørt.

Samtidig steges kødet i et overdækket fad sammen med lidt grøntsager og fond, og det giver altså en vidunderlig smag til den færdige roastbeef.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på langtidsstegt roastbeef

billederesultat for langtidsstegt roastbeef i ovn

Langtidsstegt roastbeef i ovn (stegetid 6 timer)

Opskrift på langtidsstegt roastbeef i ovn. Se her hvordan du steger en roastbeef i 6 timer, og med denne metode bliver kødet aldrig tørt.
Bedømmelse
4.7 fra 64 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 6 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • flagesalt
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 2 dl oksefond - eller bouillon
  • timian - nogle kviste
  • 2 laurbærblade
  • friskkværnet peber
  • Lidt smør - til bruning af roastbeef

Fremgangsmåde

  • Dup roastbeefen tør med et stykke køkkenrulle og salt den grundigt. Lad hvile i 30 minutter.
  • Varm en stegegryde op ved høj varme, og gryden skal virkelig være varm.
  • Kom lidt smør på og brun nu stegen grundigt hele vejen rundt. Altså bruning i kort tid ved høj varme, hvorefter roastbeefen lægges til side.
  • Løg hakkes groft og gulerødder skæres i grove tern. Kom lidt mere smør i gryden, og svits nu løg og gulerødder ved høj varme i et minuts tid. Kom oksefond og laurbærblade ved og lad det hurtigt koge op.
  • Hæld indholdet fra gryden i et ildfast fad, og læg den afbrunede roastbeef ovenpå. Krydr med friskkværnet peber. Læg friske timiankviste rundt om stegen.
  • Dæk fadet med sølvpapir, og stil det i ovnen ved 60 grader almindelig over- og undervarme. Her skal en langtidsstegt roastbeef have cirka seks timer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hviletid

Tag den færdigstegte roastbeef ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 15-20 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.

Nu er kødet smukt, rosa - og helt perfekt.

Kernetemperatur

Mål eventuelt kernetemperaturen i stegen med et stegetermometer, og den skal være på mellem 54 og 60 grader - afhængig af hvor rødt, medium eller gennemstegt du ønsker kødet.

Sovs af skyen

Skyen kan du i øvrigt si og jævne med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand.

Smag skyen til med salt, peber og lidt sukker.

Tilbehør

Som tilbehør til langtidsstegt roastbeef kan anbefales kartoffelpandekage og en god spidskålssalat.

Ønskes en sovs til, kan jeg anbefale en bearnaise eller en god rødvinssauce.

Se også disse opskrifter:

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

4.8 fra 42 stemmer
Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
Gå til opskrift
Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Roastbeef sous vide

4.7 fra 48 stemmer
En komplet vejledning og opskrift til roastbeef sous vide, og det er inkl. præcis temperatur, tid i sous vide, tilbehør og meget mere info.
Gå til opskrift
billederesultat for roastbeef sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    august 23, 2024 at 5:43 pm

    Hej Holger
    Jeg kan vel sagtens salte og brune dagen før, jeg skal bruge den?

    Svar
  2. Anne

    juli 28, 2024 at 3:10 pm

    Hej Holger.
    Jeg har en roastbeef på 1,5 kg
    Den vil jeg gerne langtidstege
    Du siger 6 timer til en på 1 kg
    Skal jeg så give min 6 1/2 time?

    Vh
    Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2024 at 5:14 pm

      Hej Anne
      Nej, jeg tænker der gælder samme tilberedningstid, hvilket altså er 6 timer.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Pernille Kløvedal Helweg

    december 13, 2023 at 10:10 am

    Kære Holger

    kan jeg ikke putte den langtidstegte roastbeef i rømertoft og stege den i 6 timer ved 60 grader.
    Den vejer kun 655 gram. kh Pernille

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 13, 2023 at 10:15 am

      Hej Pernille
      Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Torben Nielsen

    februar 26, 2023 at 5:47 pm

    Man kan ikke printe opskriften, og den ser ellers lækker ud.

    Svar
  5. Preben Toft

    februar 13, 2023 at 7:13 pm

    En ganske forfærdelig reklamebefængt hjemmeside.
    Min kone bad mig om at printe en bestemt opskrift herfra. Den var rimeligt let at finde. men opgaven at få brugbar information printet var næsten umulig.
    På et par minutter tror jeg at jeg er blevet præsenteret for omkring 50-75 reklamer.

    Svar
  6. Lene

    december 27, 2022 at 9:32 pm

    Elsker denne roastbeef . Vil en dag os prøve det med en oksemørbrad …
    Jeg savner opskrifter på kartoffler , evt langtidstegte. Så de kunne komme i Ovnen sammen med roadtbeffen .

    Svar
  7. Allan

    maj 03, 2022 at 12:33 pm

    Jeg fik endda min kone til at lave det efter opskriften og den var en meget lækker steg der kom ud af det. Det er normalt mig som laver maden.😊

    Svar
  8. Wivi Larsen

    maj 17, 2021 at 11:32 pm

    Jeg vil gerne prøve at stege rostbøf i 6 timer (har en i fryseren) men hvorfor skal fadet beklædes med sølvfolie? Har det nogen funktion? Jeg går ud fra at fadet ikke skal være dækket med folie.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 18, 2021 at 8:42 am

      Hej Wiwi
      Jo, du dækker fadet med sølvpapir, så fugt og smag holdes sammen med kødet. Jeg har præciseret teksten - tak.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required