Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Langtidsstegt oksehøjreb - opskrift med tid og temperatur

Langtidsstegt oksehøjreb - opskrift med tid og temperatur

Langtidsstegt oksehøjreb er noget af det bedste gæstemad, og du får en steg, der er virkelig mør og saftig. Genrefoto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. december 2019 - Udgivet: 4. januar 2017

Opskrift på langtidsstegt oksehøjreb med stegetid og korrekt kernetemperatur. Oksehøjreb kan både laves i grill og ovn, og er perfekt gæstemad.

Opskriften er beregnet til mange personer. Hvis du regner med 200 gram kød pr. person, så er der her til ca. 20 personer.

Så det er altså festmad eller gæstemad.

Rester kan blandt andet anvendes til biksemad.

Ingredienser til langtidsstegt oksehøjreb

En oksehøjreb på cirka fire kilo
Olivenolie
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bed slagteren gøre oksestegen klar til stegning, så eventuelle sener og andet snavs er fjernet.
  2. Læg oksehøjrebet i et ildfast fad, og smør det godt med olie.
  3. Pluk friske timianblade, og massér dem ind i kødet, og krydr med salt og friskkværnet peber. Mere skal du ikke krydre oksehøjreb, da kødet i sig selv har masser af smag.
  4. Lad nu stegen stå og hvile i et par timer på køkkenbordet.
  5. Så til selve stegningen. Du skal beregne cirka 60 minutter pr. kilo højreb, så en steg på fire kilo skal have cirka fire timer.
  6. Langtidsstegning af oksehøjreb foregår ved 100 grader almindelig luft i en forvarmet ovn, og her sætter du stegen ind.
  7. Men som det altid er med stegetider på stege, så er tiderne altid kun vejledende. Det mest sikre er at anvende et stegetermometer, så det sætter du nu i oksehøjrebsstegen.
  8. Stegen er færdig ved en kernetemperatur på 60 grader, hvor kødet er medium - uden at være hverken rødt eller tørt.
  9. Men du tager alligevel stegen ud når den rammer en kernetemperatur på 58 grader. Her skrues ovnen op på 230 grader varmluft, og når ovnen er varm, kommes stegen ind, og får nu 10 minutter for at få noget farve.

Tag oksehøjrebsstegen ud og lad den hvile i 30 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Stegen skal IKKE overdækkes.

Langtidsstegt oksehøjreb serveres med hasselback kartofler, bearnaise sauce og en bønnesalat med sennepsvinaigrette.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt oksespidsbryst

Langtidsstegt cuvette

Langtidsstegt culottesteg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Mølgaard skriver

    december 25, 2024 at 6:07 pm

    Ubrugelig opskrift. Efter 3 timer ved 100 grader havde jeg en kernetemperatur på 38 grader. Vægt på stegen2,5 kg. 😡

    Svar
  2. Mette Ulrich skriver

    marts 04, 2023 at 11:05 am

    Har du et tip til hvordan jeg gør når jeg skal stege stegen hjemme men servere den et andet sted (ca 10 min kørsel), og sådan at den ikke bliver kold ellign? Tak på forhånd.

    Svar
  3. Eva skriver

    juni 24, 2022 at 9:54 pm

    Hej. Jeg skal tilberede en oksehøjreb og vil lægge den i stegegryden i ovnen, men jeg er i tvivl om låget skal være på? Og hvad med bruningen til sidst, er det med eller uden låg? Tak for svar. Vh Eva

    Svar
  4. Anette skriver

    december 31, 2021 at 10:17 am

    Hej
    Jeg skal stege oksehøjreb, men er i tvivl når du skriver 100 grader Alm luft, er det over/under varme eller varmluft? Håber på svar hurtigt, at det er maden til i aften.
    På forhånd tak og godt nytår
    Vh Anette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 31, 2021 at 10:22 am

      Hej Anette
      Det er almindelig over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
      Rigtig godt nytår
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.