• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn
En sprød og lækker langtidsstegt kylling i ovn, som fyldes med rosmarin og hvidløg. Kyllingen steges i en stegeso med låg, og stegetiden er cirka tre timer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  9. oktober 2020

Del gerne:
543
SHARES
FacebookMessenger543PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.
  2. Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn
  3. Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video med partering af kylling
  8. Sovs til kylling
  9. Tilbehør
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift

Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.

Er der næsten noget bedre end en langtidsstegt kylling i ovn?

Her er opskriften på en tre timers kylling, hvor kyllingen bliver mør og lækker, men uden på nogen måde at være tør.

Som altid er det vigtigt at købe en god kylling, og gerne en økologisk. Man kan faktisk smage forskel, så det er det hele værd at ofre et par kroner mere på en god kvalitet.

Kyllingen er fin som den er efter de tre timer i ovnen, men du kan med fordel lige give den nogle minutter under grillen eller ved en høj temperatur, for så er du sikker på helt sprødt skind.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på traditionel ovnstegt kylling.

Flere opskrifter med kylling:

  • Kogt kylling - sådan skal du koge en kylling
  • Coq au vin - fransk ret med unghane i vin
  • Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.
Bedømmelse
4.8 fra 43 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer 15 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling - en hel kylling
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 1 citron - økologisk
  • olivenolie
  • 2 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kyllingen skylles og duppes tør. Salt den indvendigt.
  • Hvidløgsfed pilles og knuses, inden de kommes ind i kyllingen sammen med kviste af rosmarin.
  • Læg kyllingen i en stegeso, og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Husk altid at sætte stegesoen i blød i koldt vand inden!
  • Skær citronen over og pres saften over kyllingen, hvorefter du lægger citronhalvdelene ned ved siden af kyllingen.
  • Dryp kyllingen med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Læg låget på, og stil kyllingen ind i en kold ovn ved 150 grader over- og undervarme, og her skal nu bare stå og hygge sig i tre timer.
  • Efter de tre timer fjernes låget, og du kan nu skrue ovnen op på 200 grader varmluft for at få et helt sprødt skind - eller anvende ovnens grill. Pas på kyllingen ikke bliver for mørk! Den skal se ud som på billedet.
  • Tag den ud af ovnen, og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
404
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
712
mg
31
%
Kalium
 
403
mg
12
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
282
IU
6
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Video med partering af kylling

Se her i denne video hvordan du nemt parterer en kylling:

Sovs til kylling

Skyen kan eventuelt jævnes med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand. Smag til med lidt ekstra fond, sukker og peber, og justér farven med sovsekulør. Tilsæt også gerne lidt fløde.

Tilbehør

Langtidsstegt kylling i ovn smager godt sammen med dampet spinat, hasselback kartofler og lidt nybagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Så lækkert, det vil jeg lave i weekenden.

    Svar
  2. Birthe

    marts 20, 2021 at 9:07 am

    Uhm 😉tænder løber i vand 👀

    Svar
  3. Henrik

    oktober 09, 2020 at 12:09 pm

    Hvor mange grader ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 09, 2020 at 1:44 pm

      Hej Henrik
      150 grader i tre timer - så har du den perfekte kylling 🙂
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. hjfrue@gmail.com

    juli 28, 2020 at 11:34 am

    Skal en stegeso ikke i kold ovn?
    Venlig hilsen Hans Jørgensen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required