Indhold
Langtidsstegt kylling
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 2 skiver hvedebrød (franskbrød)
- 1 håndfuld persille
- 25 g smør
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Krydr 1 hel kylling indvendigt med salt og friskkværnet peber.
- Væd 2 skiver hvedebrød med vand, og kom dem i kyllingen sammen med 1 håndfuld persille. Luk om nødvendigt kyllingen til med en kødnål.
- Smelt 25 g smør i en gryde, og pensl kyllingen med det.
- Krydr med paprika, salt og friskkværnet peber, og gnid det godt ind i kyllingen.
- Læg kyllingen i et ildfast fad - eller en römertopf med låg. Hæld en deciliter vand ved.
- Læg låget på - eller dæk fadet helt til med sølvpapir.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader over- og undervarme, og her skal kyllingen nu steges i to timer og 30 minutter.
- Fjern så låget eller sølvpapiret, og tænd grillen i ovnen.
- Grill kyllingen indtil skindet er sprødt og lækkert, men vær opmærksom på kyllingen ikke bliver branket!
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på langtidsstegt kylling
Her er min opskrift på langtidsstegt kylling, der nemt laves i ovn
Stegetiden er lang, men kyllingen passer jo sig selv undervejs, og derfor er det ikke en tidskrævende opskrift.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Tag den ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Tilbehør
Skyen fra den langtidsstegte kylling er fremragende til en risotto.
Svits et finthakket løg og et par finthakkede fed hvidløg i lidt smør. Kom 200 gram risotto ris, og derefter lidt hvidvin.
Tilsæt så gradvist skyen fra kyllingen, og derefter vand indtil risene er næsten møre. De må gerne have en smule bid.
Smag til med salt og friskkværnet peber. Kogetiden for risotto er knap 20 minutter, så det passer med hviletiden for kyllingen.
Måske er du også interesseret i disse opskrifter på en nem hummus eller en lækker ratatouille i ovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.