• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling

Meget mør og langtidsstegt kylling i ovn, der samtidig har et sprødt skind. Kyllingen fyldes med franskbrød og persille. Den kødfulde kylling her er fra Gråsten Fjerkræ. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMSSubscribe

Den bedste opskrift på langtidsstegt kylling i ovn, hvor kyllingen fyldes med brød og persille. Steges i små tre timer i ovnen.

Her er min opskrift på langtidsstegt kylling, der nemt laves i ovn

Stegetiden er lang, men kyllingen passer jo sig selv undervejs, og derfor er det ikke en tidskrævende opskrift.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til langtidsstegt kylling

1 kylling på ca. 1,7 kilo
2 skiver hvedebrød/franskbrød
25 gram smør
1 stor dusk persille
Paprika
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl kyllingen under koldt vand, og ryst vandet af. Dup ydersiden tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Indvendigt giver du den en god omgang salt og friskkværnet peber.
  3. Væd de to skiver brød med vand, og kom dem i kyllingen sammen med grofthakket persille. Luk om nødvendigt kyllingen til med en kødnål.
  4. Smelt smørret i en gryde, og pensl kyllingen med det.
  5. Krydr med salt og paprika, og gnid det godt ind i kyllingen.
  6. Læg kyllingen i et ildfast fad - eller en römertopf med låg. Hæld en deciliter vand ved.
  7. Læg låget på - eller dæk fadet helt til med sølvpapir.
  8. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader, og her skal kyllingen nu steges i to timer og 30 minutter.
  9. Fjern så låget eller sølvpapiret, og tænd grillen i ovnen.
  10. Grill kyllingen indtil skindet er sprødt og lækkert, men vær opmærksom på kyllingen ikke bliver branket!

Tag den ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Lav en nem risotto

Skyen fra den langtidsstegte kylling er fremragende til en risotto.

Svits et finthakket løg og et par finthakkede fed hvidløg i lidt smør. Kom 200 gram risotto ris, og derefter lidt hvidvin.

Tilsæt så gradvist skyen fra kyllingen, og derefter vand indtil risene er næsten møre. De må gerne have en smule bid.

Smag til med salt og friskkværnet peber. Kogetiden for risotto er knap 20 minutter, så det passer med hviletiden for kyllingen.

Måske er du også interesseret i disse opskrifter på en nem hummus eller en lækker ratatouille i ovn.

Se også mine opskrifter på:

Gryderet med kylling

Kylling med rodfrugter

Spansk kylling

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her