• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

billederesultat for langtidsstegt kalveculotte
En langtidsstegt kalveculotte, der steges cirka fem timer i ovnen ved lav temperatur. Her er kalveculotten klar til at komme i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  21. november 2020

Del gerne:
852
SHARES
FacebookMessenger852PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på langtidsstegt kalveculotte, der steges i 5 timer. Kalveculotten smøres med hvidløg og timian, og skyen koges til en god sovs.
  2. Opskrift på langtidsstegt kalveculotte
  3. Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  9. Grydestegt kalveculotte
  10. Culotte sous vide
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift

Nem opskrift på langtidsstegt kalveculotte, der steges i 5 timer. Kalveculotten smøres med hvidløg og timian, og skyen koges til en god sovs.

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian giver dig et særdeles mørt stykke kød, der er fremragende som gæstemad.

Kalvestegen skal have cirka fem timer ved en lav varme, men den nøjagtige stegetid afhænger selvfølgelig meget af hvordan din ovn varmer.

Derfor vil jeg anbefale, at du anvender et stegetermometer, og tager kalveculotten ud når den har en kernetemperatur på 55 grader. Med den kernetemperatur er stegen rosa - uden hverken at være rød eller for gennemstegt og tør.

Opskriften er til seks personer, og eventuelle rester lækkes på køl og skæres op som pålæg.

Opskrift på langtidsstegt kalveculotte

billederesultat for langtidsstegt kalveculotte

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

Nem opskrift på langtidsstegt kalveculotte, der steges i 5 timer. Kalveculotten smøres med hvidløg og timian, og skyen koges til en god sovs.
Bedømmelse
4.7 fra 46 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 5 timer timer
Samlet tid: 5 timer timer 15 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg kalveculotte
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bundt timian
  • 6 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber

Til sovs anvendes

  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 3-4 dl stegesky
  • madkulør
  • Lidt fløde

Fremgangsmåde

  • Start med at lave hvidløgsmarinaden. Olie kommes i en skål, hvidløgsfed presses i og blade trækkes af nogle timiankviste og kommes ved. Mos det godt sammen og kom også lidt salt ved. Lad det stå.
  • Krølfedtet på kalveculotten ridses i tern, og stegen saltes grundigt på alle sider.
  • Brun kalveculotten grundigt ved høj varme på en pande med lidt olie (denne mængde olie indgår ikke i ingredienslisten). Den skal brunes på begge sider.
  • Læg stegen i et ildfast fad, og smør den godt ind i hvidløgsmarinaden.
  • Kog panden af med seks deciliter kalvefond (eller en almindelig bouillon), og hæld det ved stegen.
  • Kom også nogle kviste timian ned i fonden ved stegen, og giv den lidt peber.
  • Stil kalveculotten ind i ovnen ved 70 grader almindelig luft, og her skal den nu have cirka fem timer.
  • Stik et stegetermometer i efter 3-4 timer, og hold øje med kernetemperaturen. Kalveculotten er færdig når den har en kernetemperatur på 55 grader, hvis du ønsker en rosa kalvesteg.
  • Læg stegen på et skærebræt uden at dække den til, og lad den hvile 15-20 minutter.
  • Skyen sigtes. Kom smør i en kasserolle og lad det smelte, hvorefter du pisker hvedemel i. Pisk derefter stegesky i indtil du har den rette konsistens. Tilsæt eventuelt også lidt fløde.
  • Smag sovsen til med salt og peber, og justér farven med lidt sovsekulør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
476
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
224
mg
75
%
Natrium
 
769
mg
33
%
Kalium
 
972
mg
28
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
370
IU
7
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kalveculotten skæres efter denne anvisning på udskæring af culottesteg.

Serveres med kartoffeltårn eller hasselback kartofler, den gode sovs og dampede porrer.

Se også mine opskrifter på:

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Grydestegt kalveculotte

4.7 fra 17 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for grydestegt kalveculotte

Culotte sous vide

4.7 fra 83 stemmer
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Gå til opskrift
billederesultat for culotte sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Baltzer

    november 20, 2023 at 1:02 pm

    Ubetinget den allerskønneste kalveculotte, jeg nogensinde har lavet, mør og lækker. Alle var vilde med den. 5 stjerner herfra.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 20, 2023 at 3:01 pm

      Hej Lise
      Mange tak - det er jeg super glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Karsten Hjortshøj

    marts 26, 2023 at 1:36 pm

    Almindelig luft????
    Over/under varme er det sådan det skal forstås

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 26, 2023 at 4:43 pm

      Hej Karsten
      Yes - det er det - almindelig over- og undervarme 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Mads

    december 28, 2022 at 4:17 pm

    Kunne man evt. dry brine (kender ikke den danske betegnelse for det) sin culotte?

    Svar
    • Pernille Buch

      januar 27, 2024 at 10:43 am

      Skal vandet ned til culotten? Koger den ikke nærmere så?

      Svar
      • Christina

        december 29, 2024 at 12:03 pm

        Kan denne opskrift også bruges til en kalvefilet? ☺️

  4. Lene Jensen

    juni 10, 2022 at 9:09 pm

    Langtidsstegt kalveculotte, den blev simpelthen super mør,
    Tak for opskriften.

    Svar
  5. Lars Samson

    april 22, 2022 at 2:35 pm

    God opskrift. Lige til at gå til. Bruger min Suis Vide som ovn, hvilket er mere energibesvarende, da den er meget mindre end i alm ovn. 70 grader, 4 timer, så var stegen klar.

    Svar
  6. Trine

    november 16, 2021 at 8:23 am

    Jeg laver et sats og håber du når at svare. Jeg har en på 800 g. Hvor lang tid vil du give den?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2021 at 11:59 am

      Hej Trine
      Jeg ville nok allerede måle den efter 2-3 timer med et stegetermometer, og så følge den derfra 🙂
      Det er et noget mindre stykke kød, så den skal have lidt kortere tid. Det er dog svært at sige præcist hvor meget mindre.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Inger

    juni 01, 2019 at 12:45 pm

    Hvis man kun har én ovn, hvordan laver man så bedst en kartoffeltårn på 30 minutter (+ opvarmning af ovn) hvis stegen højst skal hvile i 20 minutter?

    Svar
  8. Inger

    juni 01, 2019 at 12:04 pm

    Man skal lave en hvidløgsmarinade, men opskriften sig ikke hvordan man skal bruge den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required