Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Langtidshævet brød - hæver natten over

Langtidshævet brød - hæver natten over

billederesultat for langtidshævet brød
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.1k
SHARES
FacebookMessenger2.1kPinterestEmailSMS
Opdateret: 22. oktober 2024 - Udgivet: 19. april 2023

Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.

Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen. Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.

Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.

Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen. Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt. Opskriften giver et brød.

Se også mine opskrifter på:

  • Franskbrød
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller
Oversigt over indhold
  • Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
  • Langtidshævet brød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidshævet brød

4.75 fra 48 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet hævetid 9 timer t 40 minutter min
Samlet tid 10 timer t 20 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1475
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl vand - koldt
  • 3 g gær - en meget lille klump
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel - Amo eller lignende
  • blå birkes
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
  2. Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
  3. Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
  4. Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
  5. Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
  6. Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 1475kcalKulhydrater: 310gProtein: 42gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 0.4gNatrium: 2349mgKalium: 447mgKostfibre: 11gSukker: 5gCalcium: 71mgJern: 19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.

Læs også hvorfor brød revner.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne B. Andersen skriver

    juni 08, 2025 at 10:42 pm

    Tak for en super nem og god opskrift!
    Det er vist første gang det er lykkedes mig at bage et så let og luftigt lyst brød og så med så lidt gær! 🙂

    Svar
  2. Emily skriver

    maj 04, 2025 at 7:12 am

    Hej, vil du ikke begynde at sætte mål (i cm) ind på de bageforme du bruger?
    Det er på samtlige opskrifter at man skal gætte sig hertil, det ville være en stor hjælp 🤗

    Svar
  3. Helle skriver

    september 26, 2024 at 10:36 pm

    Dejligt franskbrød nu har jeg lavet det tre gange , og har lige sat dej til hævning igen så jeg kan få frisk brød med i byen imorgen.

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required