Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen. Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.
Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.
Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen. Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt. Opskriften giver et brød.
Se også mine opskrifter på:
Oversigt over indhold
Langtidshævet brød
Ingredienser
- 3 dl vand - koldt
- 3 g gær - en meget lille klump
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel - Amo eller lignende
- blå birkes
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
- Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
- Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
- Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
- Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
- Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.
Læs også hvorfor brød revner.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Anne B. Andersen skriver
Tak for en super nem og god opskrift!
Det er vist første gang det er lykkedes mig at bage et så let og luftigt lyst brød og så med så lidt gær! 🙂
Emily skriver
Hej, vil du ikke begynde at sætte mål (i cm) ind på de bageforme du bruger?
Det er på samtlige opskrifter at man skal gætte sig hertil, det ville være en stor hjælp 🤗
Helle skriver
Dejligt franskbrød nu har jeg lavet det tre gange , og har lige sat dej til hævning igen så jeg kan få frisk brød med i byen imorgen.