• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Langtidshævet brød

Langtidshævet brød

billederesultat for langtidshævet brød
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.1k
SHARES
FacebookMessenger2.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. oktober 2024 - Udgivet:  19. april 2023

Indhold

  1. Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
  2. Uden æltning
  3. Opskrift på langtidshævet brød
  4. Langtidshævet brød
  5. Tips

Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.

Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen.

Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.

Uden æltning

Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.

Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen.

Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt.

Opskriften giver et franskbrød.

Se også mine opskrifter på:

  • Franskbrød
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller

Opskrift på langtidshævet brød

billederesultat for langtidshævet brød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidshævet brød

4.75 fra 48 stemmer
Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet hævetid 9 timer t 40 minutter min
Samlet tid 10 timer t 20 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1475
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl vand - koldt
  • 3 g gær - en meget lille klump
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel - Amo eller lignende
  • blå birkes

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
  2. Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
  3. Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
  4. Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
  5. Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
  6. Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1475kcalKulhydrater: 310gProtein: 42gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 0.4gNatrium: 2349mgKalium: 447mgKostfibre: 11gSukker: 5gCalcium: 71mgJern: 19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emily

    maj 04, 2025 at 7:12 am

    Hej, vil du ikke begynde at sætte mål (i cm) ind på de bageforme du bruger?
    Det er på samtlige opskrifter at man skal gætte sig hertil, det ville være en stor hjælp 🤗

    Svar
  2. Helle

    september 26, 2024 at 10:36 pm

    Dejligt franskbrød nu har jeg lavet det tre gange , og har lige sat dej til hævning igen så jeg kan få frisk brød med i byen imorgen.

    Svar
  3. Alice Olesen

    oktober 11, 2023 at 11:17 am

    Det smager super godt. Kan man komme frø og kerner i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 11, 2023 at 5:03 pm

      Hej Alice
      Det kan du tro - gør endelig det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mette

    januar 21, 2023 at 4:39 pm

    Hejsa, kan man fryse brødet før det bages? Jeg har lavet dette brød flere gange med stor succes - det er et virkeligt lækkert brød:-)

    Svar
  5. Lars

    juli 25, 2021 at 7:36 am

    Hej Holger
    Kan jeg bruge tørgær ?

    Svar
  6. Mathilde

    april 24, 2021 at 9:29 pm

    Hejsa
    Skal brødet blot direkte i formen? Eller skal der bagepapir i først?
    Eller skal formen evt. smøres med noget?
    Mvh Mathilde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:20 pm

      Hej Mathilde
      Nej, bare direkte i formen - brødet skal nok slippe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Carina

    maj 24, 2020 at 2:40 pm

    Tak for svar Holger og for
    endnu en lækker brødopskrift men minimalt arbejde og gør og dejlig smag. Det blev lige som jeg havde håbet omend ikke så højt som dit.

    Svar
  8. Carina

    maj 24, 2020 at 12:57 am

    Hej.
    Jeg har en dej til nathævning. Hvor stor er den form du bruger?
    Venlig hilsen Carina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 24, 2020 at 7:08 am

      Hej Carina
      Jeg bruger en helt almindelig brødform - tror den er 3 liter 🙂
      God fornøjelse med brødet.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Mathilde

    april 10, 2020 at 10:23 pm

    Sker der noget ved at lade dejen hæve i 15 timer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2020 at 6:59 am

      Hej Mathilde
      Nej, det gør der ikke 🙂
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Christian

    marts 16, 2019 at 12:11 am

    Att.: Inge Lise Riiskjær.

    Jeg faldt lige over din kommentar, og vil uden en længere forklaring om hvordan reklamer på hjemmesider virker.
    Det er sådan, at hver gang du søger på internettet efter emner, om det så er villahuse, fodbold, brødopskrifter og neglesvamp. Så gemmes der de så kaldte Cookies som du accepterer (ved lovgivning). Dette betyder at der bliver indsamlet oplysninger omkring de ting du søger. For firmaer og dig som bruger, betyder dette at der bliver vist målrettet reklamer med henblik på dine interesser, søgninger m.v.

    Så madensverden.dk har intet med de reklamer at gøre som du ser, det er firmaet som madensverden.dk har valgt at bruge som indtægtskilde til denne vidunderlige hjemmeside.
    Såfremt du ønsker, kan man hente tilføjelser til sin internetbrowser (internet explorer, firefox, google chrome m.v.) Prøv at søge på google.dk efter "ad-blocker".
    Dette gør at du ikke længere vil se reklamer på hjemmesider. (Der kan tilføjes undtagelser i ad-blocker til de hjemmesider man synes bør have reklamer og tjene penge på det gratis indhold som de lægger op).

    Jeg håber dette gav et lille indblik i hvordan reklamer på hjemmesider fungerer.

    Med venlig hilsen
    Christian

    Svar
  11. Inge Lise Riiskjær

    november 25, 2018 at 3:13 pm

    Hej Madensverden!
    Mange tak for super gode opskrifter. Jeg printer tit dem jeg gerne vil gemme, eller gemmer skærmprint, MEN kan I ikke bruge lidt mere appetitlige reklamer end den ulækre neglesvamp?
    Mvh Inge Lise

    Svar
  12. Conny K

    september 12, 2018 at 8:50 pm

    Ser interessant ud, kan man bruge lidt grovere meltyper evt tilsættes nødder eller lignende?

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 13, 2018 at 6:55 am

      Hej Conny

      Det kan du sagtens, men så kan det være du skal tilsætte lidt mere vand. Jeg har et par gange lavet brødet med valnødder, og det bliver rigtig godt.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required