Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Langtidshævet brød - hæver natten over

Langtidshævet brød - hæver natten over

billederesultat for langtidshævet brød
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.1k
SHARES
FacebookMessenger2.1kPinterestEmailSMS

Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.

Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen. Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.

Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.

Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen. Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt. Opskriften giver et brød.

Se også mine opskrifter på:

  • Franskbrød
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller
Indhold
  • Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
  • Langtidshævet brød
  • Tips
  • Kommentarer

Langtidshævet brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 48 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet hævetid: 9 timer t 40 minutter min
Samlet tid: 10 timer t 20 minutter min
Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand koldt
  • 3 g gær en meget lille klump
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel Amo eller lignende
  • blå birkes

Fremgangsmåde

  1. Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
  2. Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
  3. Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
  4. Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
  5. Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
  6. Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1475kcalKulhydrater310gProtein42gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt0.4gNatrium2349mgKalium447mgKostfibre11gSukker5gCalcium71mgJern19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.

Læs også hvorfor brød revner.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne B. Andersen skriver

    juni 08, 2025 at 10:42 pm

    Tak for en super nem og god opskrift!
    Det er vist første gang det er lykkedes mig at bage et så let og luftigt lyst brød og så med så lidt gær! 🙂

    Svar
  2. Emily skriver

    maj 04, 2025 at 7:12 am

    Hej, vil du ikke begynde at sætte mål (i cm) ind på de bageforme du bruger?
    Det er på samtlige opskrifter at man skal gætte sig hertil, det ville være en stor hjælp 🤗

    Svar
  3. Helle skriver

    september 26, 2024 at 10:36 pm

    Dejligt franskbrød nu har jeg lavet det tre gange , og har lige sat dej til hævning igen så jeg kan få frisk brød med i byen imorgen.

    Svar
  4. Alice Olesen skriver

    oktober 11, 2023 at 11:17 am

    Det smager super godt. Kan man komme frø og kerner i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 11, 2023 at 5:03 pm

      Hej Alice
      Det kan du tro - gør endelig det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Mette skriver

    januar 21, 2023 at 4:39 pm

    Hejsa, kan man fryse brødet før det bages? Jeg har lavet dette brød flere gange med stor succes - det er et virkeligt lækkert brød:-)

    Svar
  6. Lars skriver

    juli 25, 2021 at 7:36 am

    Hej Holger
    Kan jeg bruge tørgær ?

    Svar
  7. Mathilde skriver

    april 24, 2021 at 9:29 pm

    Hejsa
    Skal brødet blot direkte i formen? Eller skal der bagepapir i først?
    Eller skal formen evt. smøres med noget?
    Mvh Mathilde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 26, 2021 at 5:20 pm

      Hej Mathilde
      Nej, bare direkte i formen - brødet skal nok slippe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Carina skriver

    maj 24, 2020 at 2:40 pm

    Tak for svar Holger og for
    endnu en lækker brødopskrift men minimalt arbejde og gør og dejlig smag. Det blev lige som jeg havde håbet omend ikke så højt som dit.

    Svar
  9. Carina skriver

    maj 24, 2020 at 12:57 am

    Hej.
    Jeg har en dej til nathævning. Hvor stor er den form du bruger?
    Venlig hilsen Carina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 24, 2020 at 7:08 am

      Hej Carina
      Jeg bruger en helt almindelig brødform - tror den er 3 liter 🙂
      God fornøjelse med brødet.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Mathilde skriver

    april 10, 2020 at 10:23 pm

    Sker der noget ved at lade dejen hæve i 15 timer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 11, 2020 at 6:59 am

      Hej Mathilde
      Nej, det gør der ikke 🙂
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  11. Christian skriver

    marts 16, 2019 at 12:11 am

    Att.: Inge Lise Riiskjær.

    Jeg faldt lige over din kommentar, og vil uden en længere forklaring om hvordan reklamer på hjemmesider virker.
    Det er sådan, at hver gang du søger på internettet efter emner, om det så er villahuse, fodbold, brødopskrifter og neglesvamp. Så gemmes der de så kaldte Cookies som du accepterer (ved lovgivning). Dette betyder at der bliver indsamlet oplysninger omkring de ting du søger. For firmaer og dig som bruger, betyder dette at der bliver vist målrettet reklamer med henblik på dine interesser, søgninger m.v.

    Så madensverden.dk har intet med de reklamer at gøre som du ser, det er firmaet som madensverden.dk har valgt at bruge som indtægtskilde til denne vidunderlige hjemmeside.
    Såfremt du ønsker, kan man hente tilføjelser til sin internetbrowser (internet explorer, firefox, google chrome m.v.) Prøv at søge på google.dk efter "ad-blocker".
    Dette gør at du ikke længere vil se reklamer på hjemmesider. (Der kan tilføjes undtagelser i ad-blocker til de hjemmesider man synes bør have reklamer og tjene penge på det gratis indhold som de lægger op).

    Jeg håber dette gav et lille indblik i hvordan reklamer på hjemmesider fungerer.

    Med venlig hilsen
    Christian

    Svar
  12. Inge Lise Riiskjær skriver

    november 25, 2018 at 3:13 pm

    Hej Madensverden!
    Mange tak for super gode opskrifter. Jeg printer tit dem jeg gerne vil gemme, eller gemmer skærmprint, MEN kan I ikke bruge lidt mere appetitlige reklamer end den ulækre neglesvamp?
    Mvh Inge Lise

    Svar
  13. Conny K skriver

    september 12, 2018 at 8:50 pm

    Ser interessant ud, kan man bruge lidt grovere meltyper evt tilsættes nødder eller lignende?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      september 13, 2018 at 6:55 am

      Hej Conny

      Det kan du sagtens, men så kan det være du skal tilsætte lidt mere vand. Jeg har et par gange lavet brødet med valnødder, og det bliver rigtig godt.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required