Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Langtidshævet brød - hæver natten over

Langtidshævet brød - hæver natten over

billederesultat for langtidshævet brød
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook2.1kPinterestSMSEmailMessenger
2.1k
DELINGER

Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.

Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen. Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.

Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.

Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen. Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt. Opskriften giver et brød.

Se også mine opskrifter på:

  • Franskbrød
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller
Indhold
  • Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
  • Langtidshævet brød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Langtidshævet brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 48 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet hævetid: 9 timer t 40 minutter min
Samlet tid: 10 timer t 20 minutter min
Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand (koldt )
  • 3 g gær (en meget lille klump)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel (Amo eller lignende)
  • blå birkes

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
  2. Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
  3. Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
  4. Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
  5. Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
  6. Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1475kcalKulhydrater310gProtein42gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt0.4gNatrium2349mgKalium447mgKostfibre11gSukker5gCalcium71mgJern19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.

Læs også hvorfor brød revner.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mark skriver

    december 12, 2025 at 8:20 am

    Hej Holger

    Kan man bage disse brød uden form? Jeg skal have hele familien til morgenmad i morgen, og tænkte at lave sådan 3 brød, men har ingen brødforme.

    Mvh
    Mark

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 12, 2025 at 10:41 am

      Hej Mark
      Ja, det tror jeg faktisk godt du kan. Spænd/stram dejen godt op, så skal det nok gå.
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required