Få min nemme opskrift på laks med grønkål. En simpel opskrift med laksestykker serveret med en letstuvet grønkål og stegte kartofler.
Laks med grønkål er sund og nem mad, hvor får skøn aftensmad med fisk og kål.
Jeg har udarbejdet opskriften i tre lette trin og uden for mange forskellige ingredienser, så det er dejlig basisopskrift med masser af smag.
Jeg er glad for aspargeskartofler, men du kan også bruge andre små kartofler. Her kan tilberedningstiden godt blive en smule kortere.
I forhold til laksen, så køb en hel side laks og skær passende stykker ud af den. Eller køb laksebøffer hos din fiskehandler. De små stykker portionslaks i supermarkedet er sjældent en gdo oplevelse.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Se også de populære opskrifter på:
- Laks med pesto, tilbehør og citrussauce
- Hvidløgslaks i ovn
- Laks med kartofler og grøntsager
- Laks med porrer og spidskål
Opskrift på laks med grønkål
Laks med grønkål
Ingredienser
Kartofler
- 650 g aspargeskartofler - små, eller andre kartofler
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Laks
- 600 g laks - i 4 lige store stykker
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Grønkål
- 250 g grønkål - snittet
- olivenolie
- 4 dl madlavningsfløde
- citronsaft - friskpresset
- muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kartofler
- Aspargeskartofler vendes med et par spiseskefulde olivenolie, salt og friskkværnet peber. Fordel i et fad og bages ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft.
Laks
- Læg laksestykkerne i ildfast fad og dryp med lidt friskpresset citronsaft. Krydr med salt og peber. Bages i 15 minutter ved 180 grader varmluft sammen med kartoflerne. Det vil sige, at laksen skal i ovnen når kartoflerne har fået 25 minutter.
Grønkål
- Letstuvet grønkål laves i en dyb pande eller gryde. Steg den snittede grønkål af i lidt olie, hvor kålen både falder sammen med og skifter farve til den dybe og flotte grønne farve. Det tager et par minutter. Hæld madlavningsfløde ved og lad det simre i 8-10 minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt mere madlavningsfløde og smag til med friskpresset citronsaft, revet muskatnød, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Laks med grønkål og kartofler serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Men et stykke madbrød passer fint til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om den her.