Her får du min opskrift på laks med pesto. En nem lakseret, der serveres med stegte kartofler, bønner, grønkål og en lækker citrussauce.
Laks med pesto er en helt vidunderlig ret, der samtidig er rimelig nem at lave.
Her steges stykker af laks i ovnen, og inden er de dækket med grøn pesto og drysset med panko rasp. Det smager altså godt.
Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn
Du kan bruge en købt pesto, men jeg vil da foreslå dig at lave en nem og hjemmelavet grøn pesto med basilikum. Den er altså endnu bedre, og opskriften finder du linket.
Laks med pesto er fantastisk hverdagsmad, retten er smuk en tallerken - og så er den virkelig god som gæstemad. Serveret med et køligt glas hvidvin.
Opskriften er beregnet til fire personer med ca. 150 gram laks pr. person.
Opskrift på laks med pesto
Ingredienser
Laks med pesto
- 600 gram laks svarende til 4 stk. laks
- salt og friskkværnet peber
- 4 spiseskefulde pesto grøn
- 4 spiseskefulde panko rasp
Stegte grøntsager
- 600 gram kartofler små, delt i kvarte
- 1 deciliter olie til stegning
- 200 gram grønne bønner evt. fra frost
- 150 gram grønkål snittet
- 1 citron lidt friskpresset saft
Citrussauce
- 2 deciliter vand
- 0,5 terning hønsebouillon
- 1 teskefuld sennep
- 1,5 deciliter madlavningsfløde jeg bruger en 4%
- 2 teskefulde majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
- 2 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til pesto med laks starter du med, at tænde ovnen på 180 grader varmluft, og lægge et stykke bagepapir i en bradepande.
- Læg de fire stykker laks i bradepanden, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fordel en stor spiseskefuld grøn pesto på hvert stykke laks, og drys panko rasp over. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
- De små kartofler skæres i kvarte/mindre stykker, og steges sprøde og møre i olie på en varm pande. Start med en god varme, og skru efterhånden lidt ned for varmen. Vend dem ofte, og stegetiden er ca. 10-15 minutter.
- Derefter tilsættes grønne bønner, der steges med et par minutter, hvorefter snittet grønkål kommes ved. Vend rundt. Steg et par minutter mere, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Citrussauce: Kog vand op i en lille gryde sammen med en halv bouillonterning. Pisk sennep i sammen med madlavningsfløde. Jævn med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Du kan med fordel lige pille skindet af laksen inden servering. Læg forsigtigt laksestykkerne om på siden, og med en kniv kan du nemt skille skindet fra laksestykkerne.
Ellers serveres laks med pesto på en bund af de stegte grøntsager, og rundt om grøntsagerne lægges 2-3 spiseskefulde citrussauce.
Server resten af saucen i en lille skål, som sættes på bordet. Velbekomme.
Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat
Comments
No Comments