Her er min opskrift på laks med asparges, som er en nem og fyldig laksesalat med masser af grøntsager. Sund og perfekt som aftensmad med et stykke brød til.
Laks med asparges er en rigtig dejlig ret til aftensmad, og så tager den ikke lang tid at lave.
Mens den lækre laks bages i ovnen (og det tager blot 15-20 minutter), kan du gøre resten af tilbehøret klar.
Jeg plejer at lave laksesalaten med blandt andet grønne asparges og nye kartofler når vi er i sæson, men brug ellers også gerne andre grøntsager.
Salaten er mættende og fyldig, og derfor kan den sagtens anvendes som et hovedmåltid.
Jeg foretrækker at anrette i flotte portionsskåle - med en portion til hver. Overfyld ikke skålene, men fordel rester af salat og laks i en anden skål, og sæt den på bordet. Så kan man fylde op derfra.
Serveres meget gerne med et stykke nybagt brød til, og opskriften er rigelig stor til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på ovnbagt laks og laks i karrysauce.
Opskrift på laks med asparges
Laks med asparges og spidskål
Ingredienser
Laks
- 800 g laks - gerne helt stykke
- 1 citron
- soja
- salt og friskkværnet peber
Grønt
- 1 bundt grønne asparges
- 1 halv spidskål
- 4 blommetomater
- 50 g blandet salat
- Evt. kartofler - kogte, kolde
Dressing
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 tsk sukker
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld purløg
Fremgangsmåde
- Tjek laksesiden for ben, og fjern eventuelt disse med en pincet.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og læg laksen på med skindsiden nedad. Dryp laksen med lidt citronsaft, pensl med lidt soja og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den cirka skal have 15-20 minutter, afhængig af hvor gennemstegt du ønsker laksen. Men steg den ikke tør! Undervejs pensles nogle gange med lidt soja.
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp stænglerne i letsaltet, kogende vand i 30 sekunder. Kom koldt vand i gryden, lad stå ti sekunder, og tag så de letdampede asparges op, hvorefter de snittes mundrette stykker.
- Det halve spidskål snittes i helt tynde strimler, tomaterne i mindre både og har du nogle kolde kartofler skæres disse i mindre stykker. Nye kartofler er i øvrigt fremragende til laks med asparges, men du kan godt undvære kartoflerne. De giver dog god fylde i retten.
- Den nemme dressing røres sammen af olie, sennep, lidt sukker, salt og friskkværnet peber. Smages til. Purløg hakkes fint og vendes i.
- Anret laks med asparges i dybe skåle med en skål til hver. Fordel lidt blandet salat sammen med spidskål i bunden, og byg derefter op med de øvrige ingredienser. Slut af med nogle gode stykker laks på øverst, og dryp lidt dressing over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Som sagt er et godt at servere din laks med asparges sammen med et stykke nybagt brød - eventuelt mit populære ciabatta brød.
Et stykke grydebrød er også perfekt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lena Hickson
Dejlige opskrifter på god mad. Tak.
Kirsten Rasmussen
Tak for gode opskrifter.
Spørgsmål: hvis laks/ frisk er hovedret, har du så god ide til forret til gæstemiddag?