• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Laks med asparges og spidskål

Laks med asparges og spidskål

laks med asparges og spidskål
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
254
SHARES
FacebookMessenger254PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. april 2024 - Udgivet:  3. august 2022

Her er min opskrift på laks med asparges, som er en nem og fyldig laksesalat med masser af grøntsager. Sund og perfekt som aftensmad med et stykke brød til.

Laks med asparges er en rigtig dejlig ret til aftensmad, og så tager den ikke lang tid at lave.

Mens den lækre laks bages i ovnen (og det tager blot 15-20 minutter), kan du gøre resten af tilbehøret klar.

Jeg plejer at lave laksesalaten med blandt andet grønne asparges og nye kartofler når vi er i sæson, men brug ellers også gerne andre grøntsager.

Salaten er mættende og fyldig, og derfor kan den sagtens anvendes som et hovedmåltid.

Jeg foretrækker at anrette i flotte portionsskåle - med en portion til hver. Overfyld ikke skålene, men fordel rester af salat og laks i en anden skål, og sæt den på bordet. Så kan man fylde op derfra.

Serveres meget gerne med et stykke nybagt brød til, og opskriften er rigelig stor til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på ovnbagt laks og laks i karrysauce.

Opskrift på laks med asparges

laks med asparges og spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks med asparges og spidskål

4.86 fra 14 stemmer
Her er min opskrift på laks med asparges, som er en nem og fyldig laksesalat med masser af grøntsager. Sund og perfekt som aftensmad med et stykke brød til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 497
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Laks
  • 800 g laks - gerne helt stykke
  • 1 citron
  • soja
  • salt og friskkværnet peber
Grønt
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 halv spidskål
  • 4 blommetomater
  • 50 g blandet salat
  • Evt. kartofler - kogte, kolde
Dressing
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sukker
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld purløg

Fremgangsmåde
 

  1. Tjek laksesiden for ben, og fjern eventuelt disse med en pincet.
  2. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og læg laksen på med skindsiden nedad. Dryp laksen med lidt citronsaft, pensl med lidt soja og krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Bag laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den cirka skal have 15-20 minutter, afhængig af hvor gennemstegt du ønsker laksen. Men steg den ikke tør! Undervejs pensles nogle gange med lidt soja.
  4. Knæk roden af de grønne asparges, og damp stænglerne i letsaltet, kogende vand i 30 sekunder. Kom koldt vand i gryden, lad stå ti sekunder, og tag så de letdampede asparges op, hvorefter de snittes mundrette stykker.
  5. Det halve spidskål snittes i helt tynde strimler, tomaterne i mindre både og har du nogle kolde kartofler skæres disse i mindre stykker. Nye kartofler er i øvrigt fremragende til laks med asparges, men du kan godt undvære kartoflerne. De giver dog god fylde i retten.
  6. Den nemme dressing røres sammen af olie, sennep, lidt sukker, salt og friskkværnet peber. Smages til. Purløg hakkes fint og vendes i.
  7. Anret laks med asparges i dybe skåle med en skål til hver. Fordel lidt blandet salat sammen med spidskål i bunden, og byg derefter op med de øvrige ingredienser. Slut af med nogle gode stykker laks på øverst, og dryp lidt dressing over.

Næringsindhold

Kalorier: 497kcalKulhydrater: 20gProtein: 45gFedt: 27gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 110mgNatrium: 1561mgKalium: 1810mgKostfibre: 8gSukker: 4gVitamin A: 1175IUVitamin C: 123mgCalcium: 156mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Som sagt er et godt at servere din laks med asparges sammen med et stykke nybagt brød - eventuelt mit populære ciabatta brød.

Et stykke grydebrød er også perfekt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lena Hickson

    juli 25, 2022 at 6:35 pm

    Dejlige opskrifter på god mad. Tak.

    Svar
  2. Kirsten Rasmussen

    juli 05, 2022 at 3:04 pm

    Tak for gode opskrifter.
    Spørgsmål: hvis laks/ frisk er hovedret, har du så god ide til forret til gæstemiddag?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required