Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Laks i karrysauce med grøntsager

Laks i karrysauce med grøntsager

billede med laks i karrysauce
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
152
SHARES
FacebookMessenger152PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. december 2024 - Udgivet: 4. december 2023

Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.

Laks i karrysauce er en virkelig dejlig lakseret, der samtidig er nem og rimelig hurtig at lave.

Her bages laksestykker på en bund af forskellige grøntsager, hvor jeg anvender spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg.

Dertil kommer en lækker karrysauce, hvor den almindelige fløde sagtens kan udskiftes med madlavningsfløde eller kokosmælk.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde til laks i ovn med karry.

Opskrift på laks i karrysauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks i karrysauce

4.60 fra 5 stemmer
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 608
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Grøntsager og karrysauce
  • 1 lille spidskål - snittes fint
  • 150 g gulerødder - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 4 dl fløde
  • 3 tsk karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 spsk soja
Laks
  • 600 g laks
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie.
  2. Snit spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg og kom grøntsagerne i fadet. Af forårsløg bruges kun den hvide del, men den grønne del gemmes til pynt på din ret med laks i karrysauce.
    1 lille spidskål, 150 g gulerødder, 1 rød peberfrugt, 1 bundt forårsløg
  3. Fløde røres sammen med karry, gurkemeje og to spiseskefulde soja.
    4 dl fløde, 3 tsk karry, 2 tsk gurkemeje, 2 spsk soja
  4. Hæld karry/flødeblandingen over grøntsagerne i fadet, og vend det lidt rundt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Laksefilet skæres ud i stykker på ca. 150 gram pr. styk. Se evt. i min video med fremgangsmåde. Skær skindet fra og læg laksestykkerne over grøntsagerne i fadet. Krydr med salt og peber.
    600 g laks, 1 spsk honning, 1 spsk soja, salt og friskkværnet peber
  6. Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder bages nu i ovnen i ca. 18 minutter. Imens koges ris som anvist på pakken.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 608kcalKulhydrater: 14gProtein: 35gFedt: 46gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 196mgNatrium: 875mgKalium: 1071mgKostfibre: 2gSukker: 11gVitamin A: 9320IUVitamin C: 42mgCalcium: 109mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Laks i karrysauce og grøntsager serveres straks sammen med de kogte ris.

Du kan bare stille fadet med laks og grøntsager på bordet. Det er skøn aftensmad.

Se flere lækre lakseopskrifter:

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Bagt laks med champignon sauce

4.6 fra 18 stemmer
Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.
Gå til opskrift
billede med bagt laks med champignon sauce

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Aurup skriver

    december 29, 2024 at 3:06 pm

    Denne lakseret ser virkelig lækker ud. I mange danske opskrifter bruges der spidskål. Hvor jeg bor, har jeg ikke adgang til spidskål. Ville almindelig hvidkål være et udmærket alternativ eller smager/ “ koges”/ bager det anderledes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 29, 2024 at 3:15 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og du kan sagtens bruge andre kåltyper som eks. hvidkål. Det skal nok blive fint.
      Alt det bedste og godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Vibeke Stegelmann skriver

    august 02, 2022 at 3:04 pm

    Simpelthen den bedste ret jeg har lavet i flere år!
    Desuden er det en kæmpefordel, at ingredienser står ved hvert punkt i fremgangsmåden. Tak for det!

    Svar
  3. Bente Sand skriver

    juni 16, 2022 at 1:41 pm

    Væsken klumper, hvad gør jeg?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required