• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Laks i karrysauce med grøntsager

Laks i karrysauce med grøntsager

billede med laks i karrysauce
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
152
SHARES
FacebookMessenger152PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. december 2024 - Udgivet: 4. december 2023

Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.

Laks i karrysauce er en virkelig dejlig lakseret, der samtidig er nem og rimelig hurtig at lave.

Her bages laksestykker på en bund af forskellige grøntsager, hvor jeg anvender spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg.

Dertil kommer en lækker karrysauce, hvor den almindelige fløde sagtens kan udskiftes med madlavningsfløde eller kokosmælk.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde til laks i ovn med karry.

Opskrift på laks i karrysauce

billede med laks i karrysauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks i karrysauce

4.60 fra 5 stemmer
Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 608
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Grøntsager og karrysauce
  • 1 lille spidskål - snittes fint
  • 150 g gulerødder - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 4 dl fløde
  • 3 tsk karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 spsk soja
Laks
  • 600 g laks
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie.
  2. Snit spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg og kom grøntsagerne i fadet. Af forårsløg bruges kun den hvide del, men den grønne del gemmes til pynt på din ret med laks i karrysauce.
    1 lille spidskål, 150 g gulerødder, 1 rød peberfrugt, 1 bundt forårsløg
  3. Fløde røres sammen med karry, gurkemeje og to spiseskefulde soja.
    4 dl fløde, 3 tsk karry, 2 tsk gurkemeje, 2 spsk soja
  4. Hæld karry/flødeblandingen over grøntsagerne i fadet, og vend det lidt rundt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Laksefilet skæres ud i stykker på ca. 150 gram pr. styk. Se evt. i min video med fremgangsmåde. Skær skindet fra og læg laksestykkerne over grøntsagerne i fadet. Krydr med salt og peber.
    600 g laks, 1 spsk honning, 1 spsk soja, salt og friskkværnet peber
  6. Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder bages nu i ovnen i ca. 18 minutter. Imens koges ris som anvist på pakken.

Næringsindhold

Kalorier: 608kcalKulhydrater: 14gProtein: 35gFedt: 46gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 196mgNatrium: 875mgKalium: 1071mgKostfibre: 2gSukker: 11gVitamin A: 9320IUVitamin C: 42mgCalcium: 109mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Laks i karrysauce og grøntsager serveres straks sammen med de kogte ris.

Du kan bare stille fadet med laks og grøntsager på bordet. Det er skøn aftensmad.

Se flere lækre lakseopskrifter:

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Bagt laks med champignon sauce

4.6 fra 18 stemmer
Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.
Gå til opskrift
billede med bagt laks med champignon sauce

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Aurup

    december 29, 2024 at 3:06 pm

    Denne lakseret ser virkelig lækker ud. I mange danske opskrifter bruges der spidskål. Hvor jeg bor, har jeg ikke adgang til spidskål. Ville almindelig hvidkål være et udmærket alternativ eller smager/ “ koges”/ bager det anderledes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2024 at 3:15 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og du kan sagtens bruge andre kåltyper som eks. hvidkål. Det skal nok blive fint.
      Alt det bedste og godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Vibeke Stegelmann

    august 02, 2022 at 3:04 pm

    Simpelthen den bedste ret jeg har lavet i flere år!
    Desuden er det en kæmpefordel, at ingredienser står ved hvert punkt i fremgangsmåden. Tak for det!

    Svar
  3. Bente Sand

    juni 16, 2022 at 1:41 pm

    Væsken klumper, hvad gør jeg?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required