• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

billederesultat for kyllingesuppe
Det er en både lækker og nem kyllingesuppe, der koges på en hel kylling sammen med lidt grøntsager. Suppen er god både som forret og hovedret, og den mætter altså pænt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  29. oktober 2023

Del gerne:
688
SHARES
FacebookMessenger688PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
  2. Hel kylling
  3. Opskrift på nem kyllingesuppe
  4. Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Video
  9. Noter
4.8 fra 57 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.

Kyllingesuppe er en ganske nem suppe, der kan laves uden for meget besvær.

Men du får en kyllingesuppe, der virkelig smager godt og som er sund.

Hel kylling

Suppen laves på en hel kylling, der samlet koges i halvanden times tid, hvor kyllingen først koges mør.

Se også: Gammeldags hønsekødssuppe

Derefter pilles kødet af den, og skroget får en sidste tur i suppen.

Mængden af suppeurter kan du selv variere som du synes, men de angivne mængder synes jeg passer fint.

Opskriften giver suppe til mindst fire personer.

Opskrift på nem kyllingesuppe

billederesultat for kyllingesuppe

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Bedømmelse
4.8 fra 57 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1.400 gram
  • 2 l vand
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 porretoppe
  • 1 persillerod
  • 4 kviste timian
  • 20 sorte peberkorn
  • salt - efter behov

Fyld i suppen laves af

  • 1 porre
  • 3 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 stk knoldselleri

Fremgangsmåde

  • Læg kyllingen i en stor gryde og hæld to liter vand ved. Kyllingen skal netop være dækket, så om nødvendigt tilsætter du lidt mere vand.
  • Kog nu op og skum urenhederne fra med en hulske.
  • Løg og gulerødder hakkes groft, porretoppe skæres i grove stykker og persilleroden skæres i skiver. Du behøver ikke skrælle rodfrugterne, men blot vaske dem. Kom dem i gryden til kyllingen sammen med et par terninger hønsebouillon.
  • Tilsæt også timian, peberkorn og groft salt, og læg låget på.
  • Lad nu kyllingesuppen simre i ca. 50 minutter, så bør kyllingen være mør.
  • Tag kyllingen op. Pil kødet af den og skær det i mundrette stykker. Skroget kommes tilbage i gryden, og suppen koges nu videre i 15 minutter.
  • Kassér skroget og sigt suppen, hvorefter den kommes tilbage i gryden.
  • Så laver du fyldet. Porre skæres i tynde skiver, gulerødder, persillerod og knoldselleri snittes i mindre tern. Kom fyldet i suppen og lad den koge fem minutter.
  • Kom kyllingekødet i og varm det kort igennem. Smag til med salt, for ellers bliver suppen flad i smagen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
570
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
723
mg
31
%
Kalium
 
1541
mg
44
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
15968
IU
319
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
207
mg
21
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Servér den varme suppe i lune og dybe tallerkner eller skåle med et stykke nybagt kærnemælksbrød - og du kan også tilsætte hjemmelavede kød- og melboller.

Se flere lækre opskrifter på suppe:

Kartoffel porre suppe

Blomkålssuppe

Tomatsuppe

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin

    november 30, 2023 at 8:03 am

    Kasserer du de grønsager du koger med kyllingen? Du skriver “ Læg og gulerødder”, hvad er “læg”

    Svar
  2. AL

    april 19, 2023 at 7:31 am

    Hej
    God suppe
    Hvorfor kan opskriften ikke printes?
    Mvh Anne-Mette

    Svar
  3. jan demant

    januar 04, 2019 at 5:05 pm

    Kylling skal IKKE vaskes. Bakterier spredes som bare fanden.

    Dette er dokumenteret på utallige sider, rapporter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required