Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingerillette

Kyllingerillette

Kyllingerillette med æble
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Kyllingerillette er en rigtig fin anretning som forret eller blot som pålæg på brød. Her får du en opskrift på virkelig velsmagende rillette.

Kyllingerillette smager virkelig dejligt både på et stykke brød og som en forret på en bund af friske rucola- eller salatblade.

Rillette er en klassisk fransk måde at tilberede kød på. Man kan både bruge and, lam, grisekød og kylling som her.

Resultatet bliver en slags paté med trevlet kød, som konserveres ved hjælp af den suppe, vi koger kødet på.

Man kan også bruge ande- eller svinefedt til at blande i rilletten, men det er jeg personligt ikke så vild med.

Opskrift på kyllingerillette

Kyllingerillette

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 30 minutter min
Kyllingerillette er en rigtig fin anretning som forret eller blot som pålæg på brød. Her får du en opskrift på virkelig velsmagende rillette.
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør til stegning
  • 500 g kyllingelår over- og under
  • 0,5 æble i både
  • 2 forårsløg
  • 1 lille løg i både
  • 1 fed hvidløg skiver
  • bredbladet persille efter behov
  • 10 peberkorn
  • 1 tsk timian stødt
  • 3 laurbærblade
  • salt
  • vand så det dækker kødet

Fremgangsmåde

  1. Skær løget og det halve æble i både, skær hvidløgsfedet i skiver og forårsløget i store stykker.
  2. Smelt smørret i en stegegryde og brun kødet af. Når det har fået farve, tilsætter du løg, æblebåde, en dusk bredbladet persille samt peber, timian, salt og laurbærblade.
  3. Dæk det hele med vand, bring vandet i kog og lad det simre i to timer.
  4. Sigt suppen ned i en skål. Tag kødet op og pil det fra benene, når det er kølet lidt ned. Brug en gaffel til at trevle det a la pulled pork.
  5. Lad suppen koge ind de næste 20-30 minutter.
  6. Kom kødet i et glas, hæld suppen henover og luk glasset tæt. Sæt din kyllingerillette på køl og spis, når den har trukket godt med smag.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Kyllingerillette skal helst stå og trække smag i køleskabet et døgn, før den bliver spist.

Men det er intet problem at spise den samme dag, som den bliver lavet. Skal den opbevares i køleskabet mere end tre-fire dage, skal du hælde fedt henover rilletten, for det konserverer kødet.

Se andre gode opskrifter på pålæg:

Sådan laver du rullepølse

Opskrift på anderillette med creme fraiche

Hjemmelavet leverpostej

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia skriver

    august 29, 2023 at 12:03 pm

    Hej. Kigger på opskriften til kyllingerilette. I linket nederst nævner I opskrift på anderilette - men når jeg klikker der, kommer jeg videre til lakserilette.
    Vh Pia

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required