Kyllingerillette er en rigtig fin anretning som forret eller blot som pålæg på brød. Her får du en opskrift på virkelig velsmagende rillette.
Kyllingerillette smager virkelig dejligt både på et stykke brød og som en forret på en bund af friske rucola- eller salatblade.
Rillette er en klassisk fransk måde at tilberede kød på. Man kan både bruge and, lam, grisekød og kylling som her.
Resultatet bliver en slags paté med trevlet kød, som konserveres ved hjælp af den suppe, vi koger kødet på.
Man kan også bruge ande- eller svinefedt til at blande i rilletten, men det er jeg personligt ikke så vild med.
Opskrift på kyllingerillette
Kyllingerillette
Ingredienser
- 2 spsk smør - til stegning
- 500 g kyllingelår - over- og under
- 0,5 æble - i både
- 2 forårsløg
- 1 lille løg - i både
- 1 fed hvidløg - skiver
- bredbladet persille - efter behov
- 10 peberkorn
- 1 tsk timian - stødt
- 3 laurbærblade
- salt
- vand - så det dækker kødet
Fremgangsmåde
- Skær løget og det halve æble i både, skær hvidløgsfedet i skiver og forårsløget i store stykker.
- Smelt smørret i en stegegryde og brun kødet af. Når det har fået farve, tilsætter du løg, æblebåde, en dusk bredbladet persille samt peber, timian, salt og laurbærblade.
- Dæk det hele med vand, bring vandet i kog og lad det simre i to timer.
- Sigt suppen ned i en skål. Tag kødet op og pil det fra benene, når det er kølet lidt ned. Brug en gaffel til at trevle det a la pulled pork.
- Lad suppen koge ind de næste 20-30 minutter.
- Kom kødet i et glas, hæld suppen henover og luk glasset tæt. Sæt din kyllingerillette på køl og spis, når den har trukket godt med smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Kyllingerillette skal helst stå og trække smag i køleskabet et døgn, før den bliver spist.
Men det er intet problem at spise den samme dag, som den bliver lavet. Skal den opbevares i køleskabet mere end tre-fire dage, skal du hælde fedt henover rilletten, for det konserverer kødet.
Se andre gode opskrifter på pålæg:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Hej. Kigger på opskriften til kyllingerilette. I linket nederst nævner I opskrift på anderilette - men når jeg klikker der, kommer jeg videre til lakserilette.
Vh Pia