• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingerillette

Kyllingerillette

Kyllingerillette med æble
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. februar 2022 - Udgivet: 4. februar 2022

Kyllingerillette er en rigtig fin anretning som forret eller blot som pålæg på brød. Her får du en opskrift på virkelig velsmagende rillette.

Kyllingerillette smager virkelig dejligt både på et stykke brød og som en forret på en bund af friske rucola- eller salatblade.

Rillette er en klassisk fransk måde at tilberede kød på. Man kan både bruge and, lam, grisekød og kylling som her.

Resultatet bliver en slags paté med trevlet kød, som konserveres ved hjælp af den suppe, vi koger kødet på.

Man kan også bruge ande- eller svinefedt til at blande i rilletten, men det er jeg personligt ikke så vild med.

Opskrift på kyllingerillette

Kyllingerillette med æble
Karen SenecaKaren Seneca

Kyllingerillette

5 fra 3 stemmer
Kyllingerillette er en rigtig fin anretning som forret eller blot som pålæg på brød. Her får du en opskrift på virkelig velsmagende rillette.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk smør - til stegning
  • 500 g kyllingelår - over- og under
  • 0,5 æble - i både
  • 2 forårsløg
  • 1 lille løg - i både
  • 1 fed hvidløg - skiver
  • bredbladet persille - efter behov
  • 10 peberkorn
  • 1 tsk timian - stødt
  • 3 laurbærblade
  • salt
  • vand - så det dækker kødet

Fremgangsmåde
 

  1. Skær løget og det halve æble i både, skær hvidløgsfedet i skiver og forårsløget i store stykker.
  2. Smelt smørret i en stegegryde og brun kødet af. Når det har fået farve, tilsætter du løg, æblebåde, en dusk bredbladet persille samt peber, timian, salt og laurbærblade.
  3. Dæk det hele med vand, bring vandet i kog og lad det simre i to timer.
  4. Sigt suppen ned i en skål. Tag kødet op og pil det fra benene, når det er kølet lidt ned. Brug en gaffel til at trevle det a la pulled pork.
  5. Lad suppen koge ind de næste 20-30 minutter.
  6. Kom kødet i et glas, hæld suppen henover og luk glasset tæt. Sæt din kyllingerillette på køl og spis, når den har trukket godt med smag.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Kyllingerillette skal helst stå og trække smag i køleskabet et døgn, før den bliver spist.

Men det er intet problem at spise den samme dag, som den bliver lavet. Skal den opbevares i køleskabet mere end tre-fire dage, skal du hælde fedt henover rilletten, for det konserverer kødet.

Se andre gode opskrifter på pålæg:

Sådan laver du rullepølse

Opskrift på anderillette med creme fraiche

Hjemmelavet leverpostej

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    august 29, 2023 at 12:03 pm

    Hej. Kigger på opskriften til kyllingerilette. I linket nederst nævner I opskrift på anderilette - men når jeg klikker der, kommer jeg videre til lakserilette.
    Vh Pia

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required