Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Rodfrugter med krydret kylling i fad

Rodfrugter med krydret kylling i fad

rodfrugter med krydret kylling
4.8 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
422
SHARES
FacebookMessenger422PinterestEmailSMS
Opdateret: 16. februar 2022 - Udgivet: 16. februar 2022

Rodfrugter med krydret kylling i fad er en lækker og nem opskrift på sund aftensmad. En velsmagende virkelig god ovnret til hele familien.

Denne lækre ovnret med rodfrugter med krydret kylling er en super skøn middagsret, der også er nem at lave.

Ovnretten laves med masser af sunde rodfrugter, der allesammen skæres i små tern, så de kan nå at blive tilberedt samtidig på en time i ovnen.

Dertil kommer hakket kylling, der krydres lækkert og steges færdig ovenpå rodfrugterne. Nemmere bliver det næsten ikke.

Her har jeg anvendt kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder, men du kan jo selv justere både mængden af de enkelte rodfrugter, men også hvilke slags du anvender.

Pastinakker, knoldselleri og jordskokker er også gode at bruge, og derfor er opskriften også en rigtig god måde at få tømt køleskabet på.

Opskriften er beregnet som sund aftensmad til fire personer.

Opskrift på rodfrugter med krydret kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rodfrugter med krydret kylling i fad

4.82 fra 22 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g kartofler - med skræl, i små tern
  • 300 g gulerødder - i små tern
  • 300 g persillerødder - i små tern
  • 300 g rødbeder - skrællet vægt, i små tern
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 potte timian - finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 potte persille - finthakket
Krydret kylling
  • 400 g hakket kylling
  • 2 tsk sennep
  • 1 æg
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 dl fløde - eller mælk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og fint et stort ildfast fad frem. Smør det med lidt olie.
  2. Skær rodfrugterne i små tern. Kartofler, gulerødder og persillerødder behøver du ikke skrælle, mens jeg plejer at skrælle rødbederne.
  3. Kom rodfrugterne i fadet, og vend dem med smeltet smør, timian, salt og friskkværnet peber.
  4. Bag nu rodfrugterne i cirka 45 minutter. Jeg plejer at vende dem rundt et par gange undervejs.
  5. Imens gør du den krydrede kyllingefars klar. Kom alle ingredienserne i og rør farsen grundigt sammen.
  6. Når rodfrugterne har fået 45 minutter i ovnen, tages du ud. Kom lidt olivenolie over sammen med hakket persille og vend det rundt.
  7. Fordel nu klatter af krydret kylling på rodfrugterne. Du kan se hvordan på billedet længere oppe. Farsen fordeles jævnt.
  8. Stil dit med rodfrugter med krydret kylling tilbage i ovnen ved 200 grader varmluft, og giv den nu yderligere 15 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Krydret kylling med rodfrugter kan med fordel lige stå fem minutter inden servering, da retten er meget varm.

Ovnretten nydes med en lækker salat til - gerne en sund spidskålssalat med æble og avocado.

Se også disse opskrifter:

Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad

5 fra 4 stemmer
Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en opskrift på mad i fad, som er nem at lave. En dejlig ret med kylling og grøntsager i ovn.
Gå til opskrift
bagt kylling med gulerødder og kartofler

Halv grillkylling med pommes frites

4.9 fra 20 stemmer
Den nemme opskrift på halv grillkylling med pommes frites, agurkesalat og remoulade. I en mere sund version, da det hele steges i ovn.
Gå til opskrift
halv grillkylling med pommes frites
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required