Her får du opskriften på kylling med spidskål , der er en nem og hurtig ret til de travle dage. Kyllingeretten laves med tomater og salvie i en skøn sovs.
Kylling med spidskål er en af mine livretter, og det er samtidig en ret, der er så utrolig nem og hurtig at lave.
Jeg elsker både kylling og spidskål, og her er retten peppet op med blandt andet frisk salvie.
Jeg har fået en lignende ret på en ferie på den græske ø Samos, og det smagte fantastisk. Og det gør denne også.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Se også min opskrift på lynstegt spidskål med kylling.
Opskrift på kylling med spidskål
Kylling med spidskål, tomater og salvie
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst - i mindre tern
- 2 rødløg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 1 håndfuld salvie
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 1 dåse vand
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 1 lille spidskål - snittet
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst fileterne skæres ud i mindre tern, og steges i en smule olie på en varm pande. Gerne en stor og dyb sauterpande. Kødet må gerne lige få lidt stegeskorpe. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Løg og hvidløg hakkes fint og kommes ved, og der steges videre et par minutter mere ved en middel varme, så løgene ikke tager for meget farve.
- Salvieblade hakkes groft og kommes ved. Jeg har her anvendt en lille håndfuld salvie, men brug som du synes. Jeg er meget glad for salvie, men måske vil du anvende lidt mindre mængde.
- Kom så en dåse cherrytomater på dåse ved, og har du ikke sådan en, kan en almindelig dåse hakkede tomater sagtens bruges.
- Fyld dåsen med vand og kom også det ved.
- Smuldr en bouillonterning i, skru lidt ned for varmen, og lad nu din kylling med spidskål simre i cirka 15 minutter.
- Spidskålen deles i kvarte og roden skæres fra. Skær kålen i tykke skiver, og del dem eventuelt en gang den anden vej, så kålstykkerne ikke er alt for lange.
- Kom spidskålen i panden og lad den koge med i yderligere fem minutter, så den bliver lidt mør, men dog stadig har en smule bid. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand undervejs.
- Smag kyllingeretten til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kylling med spidskål og salvie serveres straks - og gerne sammen med et stykke no knead grydebrød.
Se også mine populære opskrifter på:
Kyllingebryst i peberflødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Christensen
Den smager fantastisk, er blevet glad for salvie.
Bente
Lækker ret med god smag