• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillkylling lavet på gasgrill - opskrift med stegetid

Grillkylling lavet på gasgrill - opskrift med stegetid

billederesultat for grillkylling
Så er vores grillkylling færdig. Saftig og mør efter en times tid i gasgrillen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. juli 2020 - Udgivet:  24. maj 2017

Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grillkylling er en klassiker, og her er opskriften på, hvordan du laver en saftig og mør grillkylling i en gasgrill (jeg har her brugt en Weber Q3200).
  2. Opskrift på grillkylling
  3. Grillkylling lavet på gasgrill - opskrift med stegetid
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Brug dåsen
  8. Både til gas og kul
  9. Kernetemperatur i kylling
Gå til opskrift

Grillkylling er en klassiker, og her er opskriften på, hvordan du laver en saftig og mør grillkylling i en gasgrill (jeg har her brugt en Weber Q3200).

Grillkylling som den skal laves, hvor kødet bliver mørt og lækkert, uden at kyllingen steges tør.

Husk at købe en kylling af god kvalitet, så får du nemlig en bedre grillkylling!

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kyllingebryst i gasgril med puszta-marinade

Kylling i fad

Langtidsstegt kylling

Helstegt kylling i ovn

Opskrift på grillkylling

billederesultat for grillkylling

Grillkylling lavet på gasgrill - opskrift med stegetid

Grillkylling er en klassiker, og her er opskriften på, hvordan du laver en saftig og mør grillkylling i en gasgrill (jeg har her brugt en Weber Q3200).
Bedømmelse
4.7 fra 26 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - gerne på ca. 1,5 kilo
  • 30 g rub - eller andet krydderi
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre din grillkylling ren. Skær urenheder fra, tjek for eventuelle rester af fjer, fjern indmad, og vask kyllingen grundigt - både ind- og udvendig.
    Køb en kylling af god kvalitet. Du får et bedre resultat - og dermed en mere smagfuld grillkylling. Her er den en frilandskylling fra Løgismose. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Så skal vores grillkylling krydres. Vi har her brugt en tør rub, men du kan også vælge bare at bruge salt og peber. Eller eventuelt paprika eller andre krydderier. Det er en smagssag. Sæt så kyllingen med rumpen ned i en dåse.
    Smør din kylling godt ind i en krdyret rub, og stil den oven på en dåseøl eller en tom sodavandsdåse fyldt med vand. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Du kan bruge en øldåse fyldt med øl, eller en tom sodavandsdåse, som du så fylder med vand. Lad kyllingen trække med krydderierne i 15 minutter inden grillning. Du kan selvfølgelig også anvende en kyllingeholder.
  • Gør så din gasgrill klar. Vi skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Opvarm gasgrillen til 225 grader.
  • Sæt din grillkylling oprejst på dåsen, så den støtter på benene. Se billedet. Nu skal den først brunes i 15 minutter ved 225 grader.
    Sådan placerer du din grillkylling i en gasgrill. Vi steger den ved indirekte varme. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Efter 15 minutter skruer du din gasgrill ned på laveste varme (symbolet med kvart), og dermed vil grillen have en varme på omkring 175 grader. Her skal kyllingen nu stege i 45 minutter.
  • Tag så din færdige grillkylling af gasgrillen, og lad den hvile et kvarter inden udskæring. Hæld indholdet fra dåsen ud.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
410
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
128
mg
6
%
Kalium
 
392
mg
11
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
449
IU
9
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Brug dåsen

Jeg har anvendt det klassiske grilltrick med at bruge en dåse til grillning af denne grillkylling.

Væsken fra dåsen giver noget fugtighed i grillen, og dermed en mere mør kylling, som derfor ikke steger tør.

Du kan roligt anvende en fyldt øldåse uden risiko for, at din grillkylling kommer til at smage for meget af øl. Har du ingen dåseøl i huset, kan du sagtens bare fylde vand i sodavandsdåse og bruge den.

Eller som sagt anvende en kyllingeholder, som blandt andet Weber, men også andre producenter, sælger.

Ved at anvende en kyllingeholder slipper du for en mulig risiko ved at anvende dåser, der kan afgive uheldige stoffer under tilberedningen. Derfor skal man heller ikke lave en grillkylling på dåse for ofte - men hvem gør også det.

Det er vigtigt, at du køber en kylling af god kvalitet. Vi har her grillet en frilandskylling fra Løgismose, som du blandt andet kan købe i Netto.

Jo bedre kylling, jo bedre mad når du er færdig med at grille. Sådan er det.

Tricket for at få en saftig og mør kylling er, at starte ud med en kraftigere varme, og efter bruning skrue ned på laveste blus.

Både til gas og kul

Denne grillkylling er grillet i en Weber Q3200, men du kan selvfølgelig lave den i en almindelig kuglegrill. Fordel kullene i den ene side af grillen, og grill ved indirekte varme.

Læg ud med begge spjæld åbne, og efter de første 15 minutter skruer du ned for varmen ved, at lukke lidt for topspjældet i låget indtil du når omkring 175-185 grader.

Stegetiden på grillkylling afhænger naturligvis af størrelsen på din kylling. Den angivne stegetid her passer til en kylling på omkring 1.500 gram.

Kernetemperatur i kylling

Og lidt om kernetemperatur i en kylling: Man siger, at kyllingen er færdigstegt ved en kernetemperatur på 75 grader. Men det kan være svært, at måle temperaturen helt nøjagtigt.

Man må ikke ramme knoglerne med stegetermometret, og derfor er det svært at måle hvor varm kyllingen er.

Du kan selvfølgelig måle i brystkødet, men her skal du så huske, at låret skal steges længere - og derfor er senere færdigstegt end brystkødet.

Derfor er det bedste råd altid at stege kylling i næsten en time. Du kan bedst mærke om kyllingen er klar ved, at rokke med et kyllingelår, og hvis knoglen i låret giver sig, ja så er kyllingen klar.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katja

    juni 12, 2016 at 4:43 pm

    Råd
    - Det frårådes helt at tilberede kylling på denne måde. der er nemlig risiko for, at øldåsen afgiver både lakering , trykfarve, metaller og andre skadelige stoffertil maden. Hvis det var en restaurant, der serverede denne ret, ville den få besked på at holde op, øjeblikkeligt!

    Kilde: Farmaceut Bente Fabech, Fødevarestyrelsen.

    Svar
  2. jan pettersson

    maj 30, 2016 at 5:46 pm

    Husk at gøre dåsen godt ren inden brugen. En ikke rengjort dåse indeholder flere colibakterier end et toiletbrædt

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      maj 30, 2016 at 8:08 pm

      Hej Jan
      Tak for det - og det er en vigtig pointe. Selvom varmen i grillen slår mange bakterier ihjel, så er det klogt eventuelt at skolde dåsen inden kyllingen bliver sat på den.
      Tak for det 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  3. Thomas

    august 25, 2015 at 12:45 pm

    Et lille amatør spørgsmål - griller du den med åben eller lukket låg?

    Svar
    • Guffeliguf

      august 25, 2015 at 10:05 pm

      Hej Thomas
      Det er da et godt spørgsmål - og der findes ikke dumme spørgsmål her.
      Altid med lukket låg. Vi skal jo holde varmen i grillen. I det hele taget er det altid godt, at holde låget lukket mest muligt under grilning. Også hvis det bare er bøffer man har i grillen.
      Håber det hjælper.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required