Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Kulmule - fakta, viden og opskrifter med lækre spisefisk

Kulmule - fakta, viden og opskrifter med lækre spisefisk

Billede med kulmule.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Kulmule fisk har fint kød, som smager skønt. Her kan du læse om fisken, der både er delikat og fedtfattig. Og så får du også opskrifter med kulmulen.

Kulmule fisk regnes for en stor delikatesse i mange lande takket være deres fine, hvide kød. Smagen er også dejlig mild, så de fleste kan være med.

De lever blandt andet i Nordsøen, Middelhavet og Atlanterhavet, og vi kan få dem helt friskfanget i Danmark.

Den er i sæson hele året, men fra maj til august er den særlig populær at smide på grillen.

Alt i alt en god spisefisk, som tilhører gruppen af magre fisk næsten uden fedt.

Indhold
  • Kulmule fisk har fint kød, som smager skønt. Her kan du læse om fisken, der både er delikat og fedtfattig. Og så får du også opskrifter med kulmulen.
  • Fakta
  • Tilberedning
  • Næringsindhold og sundhed
  • Opskrifter med kulmule
  • Kommentarer

Fakta

Fiskens mærkelige navn har en logisk forklaring. Udover at have meget spidse tænder og underbid er dens mund sort som kul.

Kulmulen er i familie med torsk og lyssej. Det er en rovfisk, som lever på dybt vand tæt på havbunden og søger opad om natten, når den skal jage sild og andre småfisk.

Den typiske længde er 50-60 centimeter, men fisken har en størrelse fra 40 til 120 centimeter. Og den kommer højst op på 15 kilo.

Tilberedning

Da det er en relativ stor fisk, bruger vi ofte fileter, når vi skal tilberede kulmule. Disse kan både steges, bages, dampes og grilles.

Kødet ser gråligt ud, før det tilberedes, men forvandler sig til det fineste, hvide kød, når det bliver varmet op.

Da det er lidt porøst, så længe kulmulen er rå, kan man frygte, at kødet smuldrer under stegning. Men sådan er det ikke, det bliver derimod mere fast end for eksempel torskens kød.

Når du steger en kulmulefilet, er det en god ide at gøre det med skind på, da skindet holder på kødet.

Næringsindhold og sundhed

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 gram fisk ugentligt, heraf 200 gram fede fisk.

Kulmule fisk tilhører gruppen af magre fisk. Det betyder, at den er velegnet til dem, der gerne vil tabe sig eller blot holde vægten.

Af vigtige mineraler indeholder den blandt andet kalium, kalk, fosfor, natrium og selen.

Her kan du se DTU Fødevareinstituttets beregning af energifordelingen for 100 gram rå kulmule:

Kalorier: 69
Protein: 16,3 gram
Fedt: 0,4 gram
Kulhydrat: 0 gram

Opskrifter med kulmule

Her kan du se et lille udvalg af gode opskrifter med kulmulen:

Skindstegt kulmule med porrer i fløde

Kulmule med blomkål i fløde

Kulmule med asparges risotto og bagte tomater

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.