• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Kulmule - fakta, viden og opskrifter med lækre spisefisk

Kulmule - fakta, viden og opskrifter med lækre spisefisk

Billede med kulmule.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Kulmule fisk regnes for en stor delikatesse i mange lande takket være deres fine, hvide kød. Smagen er også dejlig mild, så de fleste kan være med.

De lever blandt andet i Nordsøen, Middelhavet og Atlanterhavet, og vi kan få dem helt friskfanget i Danmark.

Den er i sæson hele året, men fra maj til august er den særlig populær at smide på grillen.

Alt i alt en god spisefisk, som tilhører gruppen af magre fisk næsten uden fedt.

Fakta

Fiskens mærkelige navn har en logisk forklaring. Udover at have meget spidse tænder og underbid er dens mund sort som kul.

Kulmulen er i familie med torsk og lyssej. Det er en rovfisk, som lever på dybt vand tæt på havbunden og søger opad om natten, når den skal jage sild og andre småfisk.

Den typiske længde er 50-60 centimeter, men fisken har en størrelse fra 40 til 120 centimeter. Og den kommer højst op på 15 kilo.

Tilberedning

Da det er en relativ stor fisk, bruger vi ofte fileter, når vi skal tilberede kulmule. Disse kan både steges, bages, dampes og grilles.

Kødet ser gråligt ud, før det tilberedes, men forvandler sig til det fineste, hvide kød, når det bliver varmet op.

Da det er lidt porøst, så længe kulmulen er rå, kan man frygte, at kødet smuldrer under stegning. Men sådan er det ikke, det bliver derimod mere fast end for eksempel torskens kød.

Når du steger en kulmulefilet, er det en god ide at gøre det med skind på, da skindet holder på kødet.

Næringsindhold og sundhed

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 gram fisk ugentligt, heraf 200 gram fede fisk.

Kulmule fisk tilhører gruppen af magre fisk. Det betyder, at den er velegnet til dem, der gerne vil tabe sig eller blot holde vægten.

Af vigtige mineraler indeholder den blandt andet kalium, kalk, fosfor, natrium og selen.

Her kan du se DTU Fødevareinstituttets beregning af energifordelingen for 100 gram rå kulmule:

Kalorier: 69
Protein: 16,3 gram
Fedt: 0,4 gram
Kulhydrat: 0 gram

Opskrifter

Her kan du se et lille udvalg af gode opskrifter med kulmulen:

Skindstegt kulmule med porrer i fløde

Kulmule med blomkål i fløde

Kulmule med asparges risotto og bagte tomater

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her