Nem og lækker opskrift på koteletter i sticky sauce med stegt broccoli og blomkål. En asiatisk inspireret ret, der kan serveres med ris.
Koteletter i sticky sauce er en skøn og rimelig nem ret, hvor jeg har hentet inspirationen fra det asiatiske køkken.
Det er en lidt anderledes og mere spændende måde at tilberede koteletter på, og den klistrede sauce passer perfekt til.
Dertil kommer den stegte broccoli og blomkål, og du skal blot være opmærksom på ikke at stege kødet for længe, da koteletter jo så har det med at blive lidt tørre.
Koteletterne kan sagtens tåle at stå og trække i saucen mens du laver grøntsagerne klar. Velbekomme.
Se også de populære opskrifter på:
- Glaseret kylling med nudelsalat
- Glaseret laks
- Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål
- Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade
Opskrift på koteletter i sticky sauce
Koteletter i sticky sauce med stegt broccoli og blomkål
Ingredienser
Sticky koteletter
- 4 koteletter - uden ben
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie - til stegning
- 5 spsk soja
- 2 spsk sød chilisauce
- 4 spsk akaciehonning
- 4 fed hvidløg - finthakket eller presset
- 1 spsk citronsaft - friskpresset
- 6 forårsløg - i tynde skiver
Stegt broccoli og blomkål
- 200 g broccoli - i små buketter
- 200 g blomkål - i små buketter
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- 2 spsk akaciehonning
- 4 fed hvidløg - revet eller presset
- 1 spsk ingefær - revet
- 1 spsk Fennikelfrø - kan udelades
Fremgangsmåde
- Koteletter duppes tørre. Krydres med salt og peber.
- Rør soja sammen med sød chilisauce, honning, hvidløg og citronsaft. Gør også grøntsagerne klar.
- Brun koteletterne på begge sider i en tør pande ved en god varme. Kom lidt olie på og steg dem derefter 2-3 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af hvor tykke koteletterne er.
- Hæld saucen ved og lad den stege/koge lidt ind. Kom undervejs den sticky sauce op over koteletterne. Steges indtil saucen er blivet lidt tykkere, hvilket typisk tager et par minutter.
- Imens steges de små buketter af broccoli og blomkål i en anden pande. De skal have 4-5 minutter ved middel varme. Der kan tilsættes lidt olie.
- Rør olivenolie sammen med citronsaft, honning, hvidløg og ingefær.
- Kom det ved kålen og steg færdig i et par minutter mere. Drys fennikelfrø over. Du kan med fordel riste frøene af på en varm pande inden du begynder på grøntsagerne, men det er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De sticky koteletter serveres med den stegte kål og eventuelt kogte ris.
Anrettes gerne med lidt af saucen rundt om kålen, som du kan se på billedet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Del gerne din mening og oplevelse med retten her.