Oversigt over indhold
Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
Ingredienser
- 200 g sukker
- 200 g kokosmel
- 125 g pasteuriseret æggehvide
- 60 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 170 grader varmluft.
- Vej sukker af i en skål sammen med kokosmel og æggehvide. Du kan eventuelt veje ingredienserne til dine kokostoppe af direkte i skålen til din røremaskine.
- Sæt kagespartel på maskinen og kører massen ved middel hastighed i cirka fem minutter.. Det kan selvfølgelig også bruge en almindelig elpisker.
- Kom massen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt toppe ud på bageplade med bagepapir.
- Er dine kokostoppe ikke pæne nok, kan du rette dem til med et par fingre, der er dyppet i koldt vand, så kokosmassen ikke hænger ved dine fingre.
- Bag nu kokoskagerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 170 grader varmluft. Tiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
- Lad kokostoppene køle af.
- Smelt chokoladen, dyp nu bunden af dine kokostoppe i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir indtil chokoladen stivnet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kokostoppe
Kokostoppe er en af mine yndlingskager, og jeg elsker den bløde konsistens, smagen af kokos og den sprøde chokoladebund.
Kokostoppene er samtidig hurtige at smække sammen hvis du får trang til noget sødt, og samlet kan du lave portionen på ca. en halv time, hvorefter chokoladen i bunden lige skal stivne.
Når chokoladen skal tørre, sker det hurtigst hvis du sætter dem ind i køleskabet. Læg dem på siden mens chokoladen stivner. Eller stil dem i fryseren. Her kan du løse mere om kokos.
Jeg har under tidligere bagninger af kokostoppe brugt en chokolade med en kakaoprocent på 70 procent, men jeg synes det bliver for bittert i forhold til den lette kokossmag. Så det har jeg droppet.
Derfor vil jeg anbefale en mindre bitter chokolade - og jeg synes denne med 47 procent kakao passer perfekt til. Men det er en smagssag. Opskriften giver ca. 15 dejlige kokostoppe, men størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor store du sprøjter dem ud.
Andre populære opskrifter:
Dyppes i chokolade
Smelt lidt chokolade - se i linket hvordan du gør det bedst: Sådan smelter du chokolade.
Dyp bundene let i chokoladen, og læg dem på siden mens de tørrer. Så er de klar til servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Maj Ravnbol skriver
Absolut bedste kokosmakroner. Har i årevis lavet versionen med at lune massen og forme med hænderne. Heldigvis har jeg prøvet den her. Simpelthen så nemt og de blir luftige, chewy og sprøde udenpå. Har lavet så mange nu. Taaaaak
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Maj
Fedt at høre - tusind tak for feedback. Og nyd dem så - jeg elsker også kokosmakroner 🙂
Alt det bedste
Holger
Anita Kirstine vibæk Bach skriver
Kan de fryses