• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kogt oksespidsbryst

Kogt oksespidsbryst

kogt oksespidsbryst med flødepeberrodssauce
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
235
SHARES
FacebookMessenger235PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. februar 2021 - Udgivet: 24. februar 2021

Her er en nem opskrift på kogt oksespidsbryst med peberrods sauce. Klassisk ret med mørt oksekød og flødesauce med peberrod. Lækker gæstemad.

Kogt oksespidsbryst med peberrods sauce er en lækker simremad, der tager tid at lave - men som samtidig er ret nemt at tilberede.

Oksekødet koges i ca. 3 timer, og her passer den sig selv.

Peberrods sovs laves med frisk peberrod, og du kan selv smage den til, så du får den helt rigtige styrke på din sovs.

Kogt oksespidsbryst serveres med kogte kartofler og grøntsager som virkelig lækker aftensmad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Sprængt oksespidsbryst
  • Oksespidsbryst - langtidsstegt
  • Grydestegt oksespidsbryst med verdens bedste sauce

Opskrift på kogt oksespidsbryst

kogt oksespidsbryst med flødepeberrodssauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogt oksespidsbryst

4.93 fra 14 stemmer
Her er en nem opskrift på kogt oksespidsbryst med peberrods sauce. Klassisk ret med mørt oksekød og flødesauce med peberrod. Lækker gæstemad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 544
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kogt oksespidsbryst
  • 1,1 kg oksespidsbryst
  • 1 gulerod - skrællet og groft skåret
  • 1 porre - toppen af porren
  • timian - et par kviste frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 pastinak - skrællet og groft skåret
  • 3 fed hvidløg - uden skal og mast let med en kniv
  • peberkorn
  • flagesalt
  • vand
Peberrods sauce med fløde
  • smør
  • mel
  • suppe - fra kødet
  • madlavningsfløde
  • peberrod - fintrevet peberrod efter smag
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom oksespidsbryst i en stor gryde sammen med de groftskårne grøntsager, laurbærblade, timian, peberkorn og groft salt.
  2. Hæld vand ved så det hele er dækket og bring det i kog.
  3. Skru ned for varmen og lad det simre i 2½-3 timer. Kogt oksespidsbryst skal være RIGTIG mørt.
  4. Når det er færdig tages det op af suppen det har kogt i og skæres i tynde skiver.
  5. Peberrods sauce: Smelt smørret og kom mel i, til der dannes en smør-bolle.
  6. Hæld lidt suppe i under konstant piskning, så der ikke dannes klumper.
  7. Hæld mere suppe i efter behov, sammen med (madlavnings)fløde.
  8. Lad det koge igennem, så melsmagen koges ud, under konstant piskning.
  9. Kom peberrod i lidt efter lidt og smag til mellem hver gang, smag til sidst til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 544kcalKulhydrater: 12gProtein: 59gFedt: 28gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 192mgNatrium: 1135mgKalium: 1168mgKostfibre: 0.4gSukker: 11gVitamin A: 256IUVitamin C: 3mgCalcium: 107mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt oksespidsbryst med peberrodssauce serveres straks, og den også god som gæstemad.

Nydes gerne med kogte kartofler og dampede grøntsager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Hansen

    august 08, 2024 at 5:51 pm

    Peberrod må ikke koge så svinder smagen

    Svar
  2. Henrik Isager Høvring

    oktober 27, 2022 at 7:52 pm

    Jeg lykkedes med peberrodssovs efter dine anvisninger , peberroden har ikke kogt. Men men den smagte himmelsk ved 1. Portion, men anden gang var der ikke megen peberrods smag tilbage. Hvad har jeg gjort forkert?
    Hilsen Henrik

    Svar
    • Anne Marie Nyby Fuglsang

      september 20, 2023 at 1:44 am

      Hvis peberroden koger mistet den smag

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required