• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Knuste kartofler med eddike (vinegar style)

knuste kartofler
Lækre knuste kartofler med æbleeddike - vinegar style. Du kan lave de knuste kartofler i både ovn og grill. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. marts 2024 - Udgivet:  15. juni 2021

Del gerne:
981
SHARES
FacebookMessenger981PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedske opskrift på knuste kartofler, der mases, steges sprøde i ovnen eller grillen, og til sidst pensles med æbleeddike.
  2. Opskrift på knuste kartofler
  3. Knuste kartofler med eddike (vinegar style)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Her er den bedske opskrift på knuste kartofler, der mases, steges sprøde i ovnen eller grillen, og til sidst pensles med æbleeddike.

Knuste kartofler (mashed potatoes) er lækkert tilbehør til mange kødretter, og de passer endda også perfekt til en grillbøf med smør.

Kartoflerne koges møre, knuses og steges så sprøde i ovnen eller grillen - inden de pensles med en god æbleeddike, så de får den rigtige vinegar-smag, som du måske kender fra kartoffelchips.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille
  • Halve bagte kartofler med hvidløg
  • Flødekartofler - nemme flødestuvede kartofler i ovn
  • Bagekartofler - bedste opskrift på bagte kartofler uden sølvpapir

Opskrift på knuste kartofler

knuste kartofler

Knuste kartofler med eddike (vinegar style)

Her er den bedske opskrift på knuste kartofler, der mases, steges sprøde i ovnen eller grillen, og til sidst pensles med æbleeddike.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g kartofler - med skræl
  • 1 spsk salt
  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Vask kartoflerne grundigt, og kom dem i en gryde. Hæld koldt vand ved så kartoflerne netop er dækket af vand.
  • Tilsæt en spiseskefuld salt, og kog nu kartoflerne møre. Afhængig af størrelse og sort på kartoflerne tager det 10-15 minutter.
  • Lad kartoflerne stå et par minutter i kogevandet, og hæld så vandet fra.
  • Knus kartoflerne enkeltvis på et skærebræt med bagsiden af en grydeske eller en kartoffelmoser, og kom dem op i et ildfast fad. Kartoflerne skal blot knuses - og IKKE moses!
  • Det er nemmest at lave de knuste kartofler i en lille drypbakke, som du så blot kan smide ud bagefter.
  • Hæld olivenolien ud over kartoflerne.
  • Bag nu kartoflerne i enten ovnen eller grillen, og det sker ved høj temperatur. Helst omkring 225 grader, hvor de skal steges i cirka 20 minutter, så de bliver sprøde og gyldne på toppen.
  • Tag de færdige kartofler ud, og pensl dem så grundigt med æbleeddike og krydr med friskkværnet peber. Giv dem eventuelt et lille drys groft salt.
  • Bag eller grill nu kartoflerne i yderligere 2-3 minutter, og lad dem køle lidt af inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
304
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Natrium
 
1754
mg
76
%
Kalium
 
640
mg
18
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
30
mg
36
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De knuste kartofler serveres straks, og de er virkelig lækre.

Kartoflerne er perfekte som tilbehør til eksempelvis til en oksefilet eller okseculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anonym

    juni 07, 2016 at 8:27 pm

    Ser lækre ud, men hvad skal olien bruges til?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      juni 08, 2016 at 6:09 am

      Hejsa
      Godt spottet, tak 🙂 Olien skal over kartoflerne inden turen i ovnen. Jeg har rettet opskriften til.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required