• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Råvareguide › Kinaradise - fakta og tips til at bruge den i køkkenet

Kinaradise - fakta og tips til at bruge den i køkkenet

Billede med kinaradise.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. maj 2025 - Udgivet: 1. maj 2025

Kinaradise er en hvid rodfrugt, som er populær i hele Asien. Den krydrede, friske smag pepper maden op. Her får du ideer til at bruge kinaradisen og fakta.

Kinaradise har et misvisende navn her i Danmark. I virkeligheden er det en japansk rodfrugt, men den kom til Danmark i 1980'erne før sushi-bølgen, og vi kendte ikke meget til det japanske køkken.

Til gengæld var der kinesiske restauranter og grillbarer drysset ud over hele landet - og det er formodentlig derfor, at kinaradisen fik sit navn.

Radise er denne rodfrugt egentlig heller ikke, selvom den er i familien med radisen. Derimod er det en forædling af ræddiken. Men hvad er et navn, så længe grøntsagen gør gavn.

Oversigt over indhold
  • Kinaradise er en hvid rodfrugt, som er populær i hele Asien. Den krydrede, friske smag pepper maden op. Her får du ideer til at bruge kinaradisen og fakta.
  • Smag
  • Næringsindhold
  • Opbevaring
  • Ideer til anvendelse
  • Opskrifter
  • Kimchi - fermenteret kål med chili som i Korea
  • Verdens bedste råsyltede grønsager
  • Gnavegrønt - de bedste grøntsager til børn
  • Kommentarer

Smag

Kinaradiser er rødder - eller ræddiker - der bliver op til en halv meter lang, De kan sagtens dyrkes i danske haver, da de ikke er sarte i forhold til temperatur. Smagen er mildere end vores røde radiser, men kinaradiser har også en lettere pebret smag med et strejf af sød sennep.

Generelt vil kinaradiser have en stærkere smag som rå, end når de bliver varmet op i for eksempel wokretter. Her vil de få sødme af selve opvarmningen.

Noget af det skønneste ved denne grøntsag er, at den har et godt knæk, når man bider i en rå skive kinaradise. Den er frisk og saftig og passer derfor supergodt med andre grøntsager i stave på et grøntsagsfad med dip.

Næringsindhold

Kinaradiser indeholder ikke mange kulhydrater, som giver kroppen energi. Til gengæld feder den ikke overhovedet, og så er den rig på C-vitaminer, folat og kalium. Målene her gælder for 100 gram rå kinaradise.

Energi: 69 kJ/17 kcal
Kulhydrater: 2,6 gram
Proteiner: 0,6 gram
Fedt: 0,1 gram

Opbevaring

De hvide ræddiker kan holde sig en uge til to uger i køleskabet, når du har dem i en lukket pose.

Ideer til anvendelse

I modsætning til gulerødder, som vi sagtens kan spise uden at skrælle dem, er kinaradisens skræl meget skarp, derfor skal du altid skrælle dem, før du bruger dem. Her er ideer til at bruge den hvide, sprøde grøntsag:

  1. Riv kinaradisen og bland den i en gulerodsalat med revet gulerødder, æbler samt citronsaft.
  2. Brug stave eller tern i asiatiske wokretter i lighed med andre grøntsager.
  3. Syltede vietnamesiske grøntsager, do chua: Skær gulerødder og kinaradiser i lange, tynde stave, læg dem i rensede patentglas og hæld en sukker-, æbleeddike- og vandblanding henover. Du skal bruge en tredjedel af hver ingrediens samt lidt salt til blandingen. Lad dem stå på køl mindst tre dage, før du spiser dem.
  4. I Korea er fermentering en tradition, hvor kimchi af kål er toppen. Tjek denne artikel om fermentering, hvis du vil prøve at fermentere kinaradiser sammen med kålen i en god, stærk kimchi.
  5. Japanerne bruger ofte kinaradise, på japansk: daikon, i makiruller. Hvis du laver sushi, kan du skære kinaradisen i tændstikstynde stykker og tilføje dem.
  6. De er også gode som ingredienser i en kold thai beef salad eller en nudelsalat med blandede grøntsager samt dressing af chili, ingefær, rørsukker, eddike og lime.
  7. Skær dem i papirstynde skiver og brug dem som en flot og sprød detalje i forskellige salater.

Opskrifter

Her får du nogle opskrifter med kinaradise Madens Verden:

Kimchi - fermenteret kål med chili som i Korea

4.4 fra 12 stemmer
Kimchi er en koreansk opskrift på fermenteret kål godt med med chili. Her indeholder opskriften også gulerødder, hvidløg og forårsløg.
Gå til opskrift
Kimchi i glas

Verdens bedste råsyltede grønsager

4.8 fra 6 stemmer
Verdens bedste råsyltede grønsager er superlette at lave, og så smager de simpelthen alt for godt. Se her, hvordan man laver dem.
Gå til opskrift
Råsyltede grøntsager

Gnavegrønt - de bedste grøntsager til børn

Gå til opskrift
gnavegrønt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her