Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Kefirboller - koldhævede

Kefirboller - koldhævede

billede med kefirboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Kefirboller er lækre koldhævede boller bagt med kefir og fuldkornsspeltmel. Rør dejen sammen om aftenen, og bag bollerne næste morgen.

Her får du opskriften på nogle virkelig lækre kefirboller.

Bollerne laves med kefir og fuldkornsspeltmel, og hæver koldt natten over. Du får virkelig lækre boller med en god skorpe.

Kefir er fermenteret mælk, der har en syrlig smag og konsistens som tynd yoghurt. Det indeholder mælkesyrebakterier og gærsvampe og er rigtig godt for vores tarmsystem.

Og så giver det en dejlig syrlighed til bollerne, lidt ligesom hvis du har bagt surdejsboller.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmebagte boller
  • Kærnemælksboller
  • Boller med ølandshvedemel
  • Katrines yndlingsboller

Opskrift på koldhævede kefirboller

Koldhævede kefirboller - nem opskrift

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 13 timer t 20 minutter min
Kefirboller er lækre koldhævede boller bagt med kefir og fuldkornsspeltmel. Rør dejen sammen om aftenen, og bag bollerne næste morgen.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 150 g vand lunken
  • 1 spsk honning flydende
  • 8 g salt
  • 20 g rapsolie
  • 200 g kefir
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 300 g hvedemel med proteinindhold på mindst 12 procent

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt honning, rapsolie og kefir. Rør blandingen kort på din røremaskine.
  2. Tilsæt de tørre ingredienser i form af fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt til dejen og kør den nu 8 minutter på din røremaskine.
  3. Dæk dejen til med husholdningsfilm og et viskestykke og stil den koldt i 12 timer eller til næste dag.
  4. Tag forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og skær den til boller ved at skære den i 12 nogenlunde lige store stykker.
  5. Læg forsigtigt bollerne over på en bageplade med bagepapir. Rør så lidt ved bollerne som muligt, så dejen ikke falder sammen.
    Kefirboller ikke bagt
  6. Lad dine kefirboller efterhæve i 45 minutter.
  7. Pensl dem med vand og bag dem nu i ovnen ved 210 grader varmluft i 15 minutter.
    Billede af kefirboller

Næringsindhold

Kalorier173kcalKulhydrater31gProtein5gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol2mgNatrium269mgKalium35mgKostfibre2gSukker2gVitamin A34IUVitamin C0.01mgCalcium25mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De koldhævede kefirboller smager skønt til morgenmad - og derfor er det oplagt at røre dejen sammen om aftenen, lade dem hæve natten over og bage dem om morgenen.

Du kan i øvrigt sagtens fryse kefirboller.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    februar 07, 2025 at 10:28 am

    Giv gerne denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required