Kefirboller er lækre koldhævede boller bagt med kefir og fuldkornsspeltmel. Rør dejen sammen om aftenen, og bag bollerne næste morgen.
Her får du opskriften på nogle virkelig lækre kefirboller.
Bollerne laves med kefir og fuldkornsspeltmel, og hæver koldt natten over. Du får virkelig lækre boller med en god skorpe.
Kefir er fermenteret mælk, der har en syrlig smag og konsistens som tynd yoghurt. Det indeholder mælkesyrebakterier og gærsvampe og er rigtig godt for vores tarmsystem.
Og så giver det en dejlig syrlighed til bollerne, lidt ligesom hvis du har bagt surdejsboller.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på koldhævede kefirboller

Koldhævede kefirboller - nem opskrift
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt honning, rapsolie og kefir. Rør blandingen kort på din røremaskine.
- Tilsæt de tørre ingredienser i form af fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt til dejen og kør den nu 8 minutter på din røremaskine.
- Dæk dejen til med husholdningsfilm og et viskestykke og stil den koldt i 12 timer eller til næste dag.
- Tag forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og skær den til boller ved at skære den i 12 nogenlunde lige store stykker.
- Læg forsigtigt bollerne over på en bageplade med bagepapir. Rør så lidt ved bollerne som muligt, så dejen ikke falder sammen.
- Lad dine kefirboller efterhæve i 45 minutter.
- Pensl dem med vand og bag dem nu i ovnen ved 210 grader varmluft i 15 minutter.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
De koldhævede kefirboller smager skønt til morgenmad - og derfor er det oplagt at røre dejen sammen om aftenen, lade dem hæve natten over og bage dem om morgenen.
Du kan i øvrigt sagtens fryse kefirboller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Katrine Rørby Madsen
Giv gerne denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.