• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kefirboller - koldhævede

Kefirboller - koldhævede

billede med kefirboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. februar 2025 - Udgivet: 7. februar 2025

Kefirboller er lækre koldhævede boller bagt med kefir og fuldkornsspeltmel. Rør dejen sammen om aftenen, og bag bollerne næste morgen.

Her får du opskriften på nogle virkelig lækre kefirboller.

Bollerne laves med kefir og fuldkornsspeltmel, og hæver koldt natten over. Du får virkelig lækre boller med en god skorpe.

Kefir er fermenteret mælk, der har en syrlig smag og konsistens som tynd yoghurt. Det indeholder mælkesyrebakterier og gærsvampe og er rigtig godt for vores tarmsystem.

Og så giver det en dejlig syrlighed til bollerne, lidt ligesom hvis du har bagt surdejsboller.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmebagte boller
  • Kærnemælksboller
  • Boller med ølandshvedemel
  • Katrines yndlingsboller

Opskrift på koldhævede kefirboller

billede med kefirboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Koldhævede kefirboller - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Kefirboller er lækre koldhævede boller bagt med kefir og fuldkornsspeltmel. Rør dejen sammen om aftenen, og bag bollerne næste morgen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 13 timer t 20 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 173
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 150 g vand - lunken
  • 1 spsk honning - flydende
  • 8 g salt
  • 20 g rapsolie
  • 200 g kefir
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 300 g hvedemel - med proteinindhold på mindst 12 procent

Fremgangsmåde
 

  1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt honning, rapsolie og kefir. Rør blandingen kort på din røremaskine.
  2. Tilsæt de tørre ingredienser i form af fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt til dejen og kør den nu 8 minutter på din røremaskine.
  3. Dæk dejen til med husholdningsfilm og et viskestykke og stil den koldt i 12 timer eller til næste dag.
  4. Tag forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og skær den til boller ved at skære den i 12 nogenlunde lige store stykker.
  5. Læg forsigtigt bollerne over på en bageplade med bagepapir. Rør så lidt ved bollerne som muligt, så dejen ikke falder sammen.
    Kefirboller ikke bagt
  6. Lad dine kefirboller efterhæve i 45 minutter.
  7. Pensl dem med vand og bag dem nu i ovnen ved 210 grader varmluft i 15 minutter.
    Billede af kefirboller

Næringsindhold

Kalorier: 173kcalKulhydrater: 31gProtein: 5gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 2mgNatrium: 269mgKalium: 35mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 34IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 25mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De koldhævede kefirboller smager skønt til morgenmad - og derfor er det oplagt at røre dejen sammen om aftenen, lade dem hæve natten over og bage dem om morgenen.

Du kan i øvrigt sagtens fryse kefirboller.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    februar 07, 2025 at 10:28 am

    Giv gerne denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required