• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide

Kartofler sous vide

billederesultat for kartofler sous vide
Du skal prøve at lave kartofler sous vide, for det er altså det hele værd. Kartoflerne beholder mere smag og flere vitaminer ved denne tilberedning. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  10. februar 2020

Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på kartofler sous vide. Opskriften er med præcis temperatur og tid på kartoflerne, der med denne metode bliver perfekt møre.
  2. Opskrift på kartofler sous vide
  3. Kartofler sous vide
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på kartofler sous vide. Opskriften er med præcis temperatur og tid på kartoflerne, der med denne metode bliver perfekt møre.

Kartofler sous vide lyder måske omstændigt, og hvorfor skulle det være bedre end blot at koge kartoflerne?

Det kan jeg godt sige dig. Ved at tilberede kartoflerne i din sous vide, får du simpelthen de perfekte kartofler med den rette konsistens og smag.

Kartoflerne koger dels aldrig ud, og dels så smager da altså bare bedre. Så det er hele omgangen værd.

Og så svært og besværligt er det jo ikke, da kartoflerne jo passer sig selv i vandbadet.

Du kan i øvrigt sagtens også komme nogle krydderurter ned til kartoflerne i posen, og her kan anvendes persille, timian eller rosmarin. Det er dog en god idé at skolde krydderurterne kortvarigt først.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør.

Se mere inspiration:

  • Flæskesteg sous vide
  • Laks sous vide
  • Roastbeef sous vide
  • Culotte sous vide
  • Gulerødder sous vide

Opskrift på kartofler sous vide

billederesultat for kartofler sous vide

Kartofler sous vide

Min opskrift på kartofler sous vide. Opskriften er med præcis temperatur og tid på kartoflerne, der med denne metode bliver perfekt møre.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - små
  • 2 tsk flagesalt
  • 3 skiver smør - tynde skiver

Fremgangsmåde

  • Forvarm din sous vide til 85 grader.
  • Kartoflerne vaskes og tørres. Du må behøver ikke at skrælle dem.
  • Kom de små kartofler i en vakuumpose og luk posen i din vakuummaskine. Sørg for at posen slutter helt tæt om kartoflerne, da det ellers bliver sværere at tilberede kartoflerne i vandbadet.
  • Sæt posen ned i vandbadet, og sørg for at alle kartofler er dækket af vand.
  • Nu skal dine kartofler sous vide have 1 time og 30 minutter (90 minutter) ved de 85 grader. Derefter er de perfekt møre og klar til brug.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
226
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
22
mg
7
%
Natrium
 
1239
mg
54
%
Kalium
 
845
mg
24
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
254
IU
5
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Klip posen op og server de møre kartofler med det samme.

Tips

Jeg synes kartofler i sous vide bliver bedst når kartoflerne ikke er for store. Derfor anvender jeg typisk de små og nemme kartofler, som kan købes i de fleste supermarkeder.

Ved at bruge dem, behøver du som regel heller ikke at skrælle kartoflerne.

Du kan dog også sagtens anvende lidt større kartofler, men pas på de ikke bliver alt for store. Hold dig til de mellemstore, og her kan det så være godt at skrælle dem.

De nye, danske kartofler er selvfølgelig også et hit som sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Winnie Olkjær Krogh Frandsen

    august 12, 2023 at 7:23 pm

    Hvorfor salter/krydre du ikke din flæskesteg Inden du vacuumpakker den. Jeg troede den ville have godt af at kunne trække lidt smag imens den er i vandet. Har laurbærbladene nogen speciel virkning eller er det kun for at give noget smag?

    Svar
  2. Katrine Sørensen

    maj 22, 2023 at 11:12 pm

    Kan man have både kartofler og kød nede samtidigt?

    Svar
  3. Tove Andersen

    februar 20, 2023 at 9:37 am

    Hvad er en sous vide, jeg har aldrig hørt om den?

    Svar
  4. Jens Poulsen

    november 04, 2021 at 8:21 pm

    Jeg elsker din opskrift på kartofler i Sous vide.
    Smagen er lækker og det giver meget mere ro på i køkkenet,
    generelt med sous vide...
    Tusind tak for Madens Verden....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 04, 2021 at 8:29 pm

      Hej Jens
      Det er super dejligt at høre - mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Mark

    marts 14, 2021 at 11:14 am

    Sous vide. Det er genialt

    Svar
  6. Birgitte

    marts 14, 2021 at 11:12 am

    De smager af vacuum kartofler

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required