Opskriften på kartofler med smeltet smør og persille. Perfekt med nye danske kartofler, men du kan bruge andre små kartofler uden for sæson.
Kartofler med smeltet smør er en nem og meget lækker måde at servere de små kartofler på, og tilbehøret er i særklasse, når du anvender nyopgravede danske kartofler.
På andre tidspunkter af året skal du dog alligevel ikke snyde dig selv, og her kan du sagtens også anvende de små og nemme kartofler fra supermarkedets grøntafdeling.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på kartofler med smeltet smør
Kartofler med smeltet smør og persille
Ingredienser
- 1 kg små kartofler
- 1 spsk salt
- 50 g smør
- 1 bundt persille
- flagesalt
Fremgangsmåde
- 1 kg små kartofler skrubbes fri for jord og kommes i en gryde med koldt vand, der netop dækker kartoflerne. Kom 1 spsk salt ved.
- Kog kartoflerne netop møre, og kogetiden afhænger af hvilke typer kartofler du anvender. Men beregn fra 7-15 minutter, hvor kartoflerne koges med låget lidt på klem.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe godt af.
- Smelt 50 g smør i en gryde eller mikrobølgeovnen.
- Hak 1 bundt persille groft.
- Kom de kogte kartofler i en skål, og tilsæt smeltet smør og persille. Krydr også med lidt ekstra flagesalt.
- Vend det forsigtigt rundt og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kartofler med smeltet smør er perfekt til frikadeller, stegt flæsk og rødspætte i ovn.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Vi vil blive glade for, hvis du giver den stjerner her.