Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartofler med smeltet smør og persille

Kartofler med smeltet smør og persille

Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS

Opskriften på kartofler med smeltet smør og persille. Perfekt med nye danske kartofler, men du kan bruge andre små kartofler uden for sæson.

Kartofler med smeltet smør er en nem og meget lækker måde at servere de små kartofler på, og tilbehøret er i særklasse, når du anvender nyopgravede danske kartofler.

På andre tidspunkter af året skal du dog alligevel ikke snyde dig selv, og her kan du sagtens også anvende de små og nemme kartofler fra supermarkedets grøntafdeling.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på kartofler med smeltet smør

Kartofler med smeltet smør og persille

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Opskriften på kartofler med smeltet smør og persille. Perfekt med nye danske kartofler, men du kan bruge andre små kartofler uden for sæson.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 1 spsk salt
  • 50 g smør
  • 1 bundt persille
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. 1 kg små kartofler skrubbes fri for jord og kommes i en gryde med koldt vand, der netop dækker kartoflerne. Kom 1 spsk salt ved.
  2. Kog kartoflerne netop møre, og kogetiden afhænger af hvilke typer kartofler du anvender. Men beregn fra 7-15 minutter, hvor kartoflerne koges med låget lidt på klem.
  3. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe godt af.
  4. Smelt 50 g smør i en gryde eller mikrobølgeovnen.
  5. Hak 1 bundt persille groft.
  6. Kom de kogte kartofler i en skål, og tilsæt smeltet smør og persille. Krydr også med lidt ekstra flagesalt.
  7. Vend det forsigtigt rundt og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier90kcalKulhydrater0.1gProtein0.1gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol27mgNatrium3569mgKalium6mgKostfibre0.01gSukker0.01gVitamin A333IUVitamin C0.4mgCalcium6mgJern0.05mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kartofler med smeltet smør er perfekt til frikadeller, stegt flæsk og rødspætte i ovn.

Se også mine opskrifter på:

Kold kartoffelsalat

Nem kartoffelsalat med asparges

Kogetid på nye danske kartofler

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    juni 03, 2024 at 9:01 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Vi vil blive glade for, hvis du giver den stjerner her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required