Karrysild kender vi især fra den klassiske rugbrødsmad, men den er også skøn med friske æbler og knasende, sprøde rugbrødsstænger til.
Karrysild smager altså godt. Selv folk, der ikke er begejstrede for sild, kan spise sådan en mad med den marinerede sild i karrydressing.
Denne opskrift på en mere raffineret karrysilde-anretning er baseret på en almindelig karrysild, du kan købe på glas.
Rugbrødet skæres i passende stykker, som ristes i olivenolie på en pande. Karrysilden vendes med forårsløg og løg, æbler skæres i tern og drysses ud over hele herligheden.
Lettere kan det ikke være. Og sundt er det. Sild er nemlig en fed fisk, som indeholder sunde vitaminer, mineraler og fedtsyrer blandt andet D-vitamin og Omega-3.
Netop sildens sunde egenskaber samt mulighederne for at lave gode retter er noget af det, Sildebranchen og Landbrug og Fødevarer sætter spot på i kampagnen 'Vild Med Sild' blandt andet med denne opskrift.
Opskrift på karrysild med ristet rugbrød
Karrysild med æbler, forårsløg og ristet rugbrød
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød - tykke
- olivenolie
- salt
- ½ glas karrysild
- 1 æble
- 2-3 forårsløg
- 1 spsk rødløg - hakket
Fremgangsmåde
- Skær rugbrødet i slave. Rist rugbrødet i olivenolie på en pande i 3-4 minutter i alt. Krydr det med salt.
- Skær silden i bidder og vend den med lidt af lagen.
- Skær æblet i små tern og snit forårsløgene fint. Gem lidt til topping og vend resten med silden og hakkede løg.
- Servér sild toppet med lidt æble og forårsløg og med ristet rugbrød til.
- Tip: Det er en god måde at pakke sild på, hvis du vil have dem med til frokost eller på tur, at lave et bæger med sild og pakke rugbrødet ved siden af.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du har mod på at spise en anden form for sild, kan du prøve denne opskrift på stegte sild:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: