• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Karbonader - nem og lækker opskrift til ovn eller pande

Karbonader - nem og lækker opskrift til ovn eller pande

karbonader krebinetter
4.8 fra 62 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
179
SHARES
FacebookMessenger179PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. december 2021 - Udgivet: 16. december 2021

Nem og klassisk opskrift på karbonader uden de vilde dikkedarer. Perfekt tilberedt med hakket svine- og kalvekød i ovn eller pande.

Her kan du se, hvordan du nemt tilbereder klassiske karbonader uden de vilde dikkedarer. Hakket svine- og kalvekød, der blot formes og paneres i æg og rasp. Jeg plejer at lave dem ca. 2 centimeter høje.

Stegetiden er cirka 6-7 minutter på hver side, og ikke længere. Så risikerer du nemlig at karbonaderne bliver tørre. Længere nede kan du se hvordan du nemt laver dem i ovn.

Og nu sidder du måske og tænker, hvad forskellen på karbonader og krebinetter egentlig er? Og den er er der altid mange gode bud på.

Du kan læse mere om det længere nede, men for mig handler det om hakket svine- og kalvekød, der paneres og steges. Og karbonaderne laves ikke af en rørt dej, men de skal blot formes. Om det så hedder det ene eller andet betyder mindre. Bare det smager godt.

Opskriften er til fire personer, og jeg har også lavet en lille video med fremgangsmåden.

Indhold
  • Nem og klassisk opskrift på karbonader uden de vilde dikkedarer. Perfekt tilberedt med hakket svine- og kalvekød i ovn eller pande.
  • Karbonader
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Forskel på karbonader og krebinetter?
  • I ovn
  • Spinatkarbonader med stuvede grøntsager
  • Frikadeller
  • Krebinetter
  • Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
  • Karbonader i fad
  • Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
  • FAQ
  • Kommentarer
karbonader krebinetter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Karbonader

4.80 fra 62 stemmer
Nem og klassisk opskrift på karbonader uden de vilde dikkedarer. Perfekt tilberedt med hakket svine- og kalvekød i ovn eller pande.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 641
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Karbonader og krebinetter
  • 500 g hakket svin og kalv - eller rent kalve- eller svinekød
Panering
  • 2 æg
  • rasp
Stuvede ærter og gulerødder
  • 4 store gulerødder - skåret i små tern
  • 300 g ærter - evt. frosne
  • 2 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med lidt top
  • muskatnød - revet
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tag hakket kalv og svin ud af pakken, og del den i fire lige store stykker med en kniv.
  2. Tryk let det hakkede kød sammen, og form til fire karbonader.
  3. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden dyb tallerken. Hvorefter karbonader og krebinetter paneres ved først at vende dem i æg og derefter i rasp. Læg til side.
  4. Smelt en god klat smør på en pande ved jævn varm og kom også lidt olie på. Steg nu karbonaderne i 6-7 minutter på hver side, men pas på de ikke bliver for mørke. Hold de færdigstegte karbonader varme mens du laver tilbehør. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  5. Stuvede ærter og gulerødder: Gulerødder skæres i mindre tern og koges tre minutter i letsaltet vand. Hæld ærter i, og tag gryden af når vandet koger igen. Hæld gulerødder og ærter i et dørslag.
  6. Kog vand op sammen med grøntsagsbouillon. Hæld mælk i og tag af blusset.
  7. Smelt smør i en kasserolle, og pisk hvedemel i. Pisk gradvist bouillon og mælk i, og derefter lidt reven muskatnød. Smag til med citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber, og lad sovsen simre i fem minutter.
  8. Vend gulerødder og ærter i og varm igennem.

Næringsindhold

Kalorier: 641kcalKulhydrater: 48gProtein: 39gFedt: 32gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 205mgNatrium: 9461mgKalium: 989mgKostfibre: 9gSukker: 16gVitamin A: 12983IUVitamin C: 49mgCalcium: 177mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server de lækre karbonader med stuvede ærter og gulerødder og eventuelt kogte kartofler.

Vær lige opmærksom på, at du så skal starte med at lave kartoflerne, så maden er færdig på samme tid.

Forskel på karbonader og krebinetter?

Ved du iøvrigt hvad forskellen på karbonader og krebinetter er? Det kan også være svært at finde rundt i, for der er mange forskellige forklaringer. Afhængig af hvem man spørger. Og hvor man bor.

Men jeg har blandt andet hørt nogle af disse forklaringer på forskellen: En karbonade laves normalt af svinekød, mens krebinetten er lavet af en blanding af hakket svine- og kalvekød.

Desuden er karbonader formet af farsen alene - uden æg og væske. Mens en god krebinet gerne røres med æg, lidt fløde og rasp. Eller brød.

Begge paneres i rasp, så her er de lighed. Men jeg ved også, at det er ikke alle enige i.

Og når det så er sagt og skrevet, så er der regionale forskelle og traditioner, hvor tingene og begreberne rodes lidt sammen.

Skriv gerne i kommentarfeltet under opskriften hvad du mener forskellen er på karbonader og krebinetter.

I ovn

Her får du den bedste opskrift på sprøde og saftige karbonader i ovn. De brunes først på panden, og derefter steges karbonaderne i ovnen.

Karbonader i ovnen er virkelig skøn hverdagsmad, som samtidig er meget nemme at lave.

Karbonaderne er jo populær aftensmad, og med denne opskrift er de endnu nemmere at lave.

Til fire personer skal du bruge

500-600 gram hakket svinekød med max. 10 procent fedt
2 æg
2 deciliter rasp
salt og friskkværnet peber
smør og rapsolie til stegning

Sådan laver du dem

  1. Del det hakkede svinekød i fire lige store dele, og klem kødet sammen i håndfladerne. Læg det på et skærebræt, og form nu fire dejlige karbonader.
  2. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld raspen i en anden.
  3. Vend så først karbonaderne i de sammenpiskede æg, og derefter i raspen. Læg dem på en tallerken.
    Karbonaderne paneres i sammenpiskede æg og rasp, og så ligger de bare her og ser gode ud. Madensverden.dk.
  4. Smelt en god klat smør og lidt rapsolie i en pande, og brun karbonaderne et par minutter på hver side.
  5. Læg dem i et ildfast fad, og hæld fedtstoffet fra panden over karbonaderne. Krydr dem også med salt og friskkværnet peber. Bemærk, at jeg på fotoet har lavet en lidt større portion, men at opskriften kun giver fire karbonader.
    Så de brunede karbonader klar til en tur i ovnen. Opskriften er til fire, men lav gerne otte, for karbonaderne er super gode til madpakken dagen efter. Foto: Madensverden.dk.
  6. Stil dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de nu have præcis 20 minutter.

De ovnstegte karbonader serveres ligeledes med stuvede ærter og gulerødder, som anvist i opskriften længere oppe. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

5 fra 9 stemmer
Her er en opskrift på lækre spinatkarbonader med stuvede grøntsager. En rigtig sommeragtig ret med masser af smag. Nydes med kartofler til.
Gå til opskrift
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler

Frikadeller

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
Billede af frikadeller.

Krebinetter

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på meget nemme krebinetter med en hurtig og dejlig sommerfrikassé som tilbehør. Krebinetterne skal ikke paneres.
Gå til opskrift
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift

Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift

4.7 fra 42 stemmer
En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Gå til opskrift
kålkrebinetter med spidskål

Karbonader i fad

4.8 fra 39 stemmer
Min opskrift på karbonader i fad, der laves med en peberflødesovs. En nem ret med karbonade i ovn, som spises med ris eller kartoffelmos.
Gå til opskrift
billede med karbonader i fad

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

4.7 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede ærter og gulerødder

FAQ

Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?

Jeg har spurgt en slagter, og hans svar er: Krebinetter laver man af en rørt fars, men karbonader laves af rent kød. Derefter formes, paneres og steges de i smør. Men der er også regionale forskelle på forklaringerne.

Hvilket kød anvendes til karbonader?

Til karbonader kan du enten bruge rent svinekød, eller en blanding af hakket kalve- og svinekød. Begge dele anvendes almindeligvis.

Hvordan steger man karbonader?

Karbonader steges ved en god varme i rigeligt med fedtstof, og stegetiden er ca. 6-7 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.

Kan man fryse karbonader?

Du kan sagtens fryse karbonader ned, og det gælder både de rå og formede, men også de færdigstegte. Du kan opvarme dem i en ovn ved 180 grader, hvor de skal have ca. 10 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laurine Nørgaard

    juni 06, 2025 at 2:05 pm

    Kan karbonader laves dagen før?

    Svar
  2. Jensen

    januar 29, 2025 at 12:16 pm

    Sjovt at læse at alle forklaringerne er forskellige og modstridende… nogen mener krebinetter kommer fra øst og karbonader fra vest… mogen mener det omvendte… på samme måde med rørt/urørt fars og typen af kød, mel, æg og rasp… der er ingen enighed om noget… 😂😅

    Svar
  3. Poul Østergaard

    maj 08, 2024 at 12:43 am

    fint

    Svar
  4. P.V.Nielsen

    marts 17, 2024 at 4:39 pm

    Hej Holger
    Betegnelsen Karbonader og Krebinetter er regionsopdelt. Københavnere,- der bor ca. 1 million mennesker, kalder det karbonader. Os på Sydhavsøerne, Fyn og Jylland, kalder det krebinetter.
    Det er i hvert fald hvad jeg er kommet frem til, uanset hvilke ingredienser man bruger.
    Mvh. Per

    Svar
  5. Kirsten Rune

    marts 13, 2024 at 5:24 am

    Hej Holger
    Lavede Karbonader i ovnen til hele familien og de blev FANTASTISKE
    Tak for endnu en lækker opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 13, 2024 at 5:44 am

      Hej Kirsten
      Mange tak for det - og karbonader i ovn er også virkelig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Dorthe Carlsen

    april 19, 2023 at 2:07 pm

    Min kæreste kan ikke så godt li krebinetter - før end i går. Han er vild med din opskrift.
    Jeg fik osse at vide, at det var mit livs bedste hvide sauce.
    Det kan du ikke være bekendt overfor mig, der har fodret ham med dårlig krebinetter/ hvid sauce i 18 år 😉
    5 stjerner herfra 🙂

    Svar
  7. Finn Jensen

    april 12, 2023 at 10:20 am

    Jeg har for mange år siden hørt at forskellen på karbonader og krebinetter er at det er h.h.v. en fransk og italiensk udtalelse af samme produkt uanset hvad der blandes i.

    Hilsen Finn Jensen

    Svar
  8. Inge Muller

    marts 08, 2023 at 5:09 pm

    Lige dejligt..

    Svar
  9. Mary Fyhring Sørensen

    marts 07, 2023 at 7:15 am

    Hvorfor er hakket gris/kalv tit utroligt svært at forme. Kødet er vandet og vil ikke binde sammen

    Svar
  10. Sørensen Gitte

    januar 08, 2023 at 2:38 am

    Krebinetter vendes i æg og rasp , karbonader vendes i mel 🙂 sådan har jeg lært det fra barnsben på Fyn

    Svar
  11. Randi Lindner

    december 10, 2022 at 8:21 pm

    En karbonade vendes 2 gange i æg og rasp, lært på husholdningsskole i 1963. I Viborg.

    Svar
  12. Gl. tjener

    december 03, 2022 at 11:36 am

    Jeg har lært at forskellen er størrelsen (gram) - karbonader er ca 90-100 gram og en krebinet 180-200 gram
    Derudover formes karbonade nogle gange mere som frikadelle end “bøf” formen som krebinet.
    En anden “fingerregel” til størrelsen som en gammel tjener gav mig da jeg stod i lære: Karbonader til frokost anretning, krebinet til aften - så var gram forskellen nemmere at huske 😉

    Om det er fra hver sin ende af landet er for mig ligegyldigt, det har været faste retter igennem flere generationer i hele DK (også på kryds)

    Svar
  13. Anne-Marie Voigt

    august 28, 2022 at 2:24 pm

    Hej,
    Jeghar lært at det er det samme. Min mors familie er fra Fyn og min fars fra Sjælland, de sagde, at det var Storebælt der skilte hvad de blev kaldt. Karbonadet vestfor og krebinetter østfor. Jeg har aldrig hørt krebinetter omtalt, når jeg har været på Fyn.

    Svar
  14. Pernille Buch Lager

    august 23, 2022 at 5:19 pm

    I tiden før forvirringen var:
    Krebinetter, hk kalv og flæsk, formet som en hakkebøf paneret i æg og krydret rasp.
    Karbonader var: hk kalv og flæsk, rørt sammen med æg og rasp, formet som frikadeller, der blev vendt i krydret mel, og trykke lidt flade undervejs.
    (nogle gange var der rørt lidt hakket persille i farsen.)

    Svar
  15. Lothar Nørskov Pedersen

    juni 29, 2022 at 9:56 pm

    Hej ville bare lige fortælle at som det her er fortalt så er det på samme måde jeg laver krebinetter men jeg laver det så bare altid med stuvede hvidkål til og min familie eeellssskkkeer det. m v h lothar

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required