• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kanelkage med chokoladeglasur og mandler

Kanelkage med chokoladeglasur og mandler

billede med kanelkage
En lækker kanelkage, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler. Kanelkagen er luftig og svampet, og den har den helt rigtige smag af kanel. Rækker til 12 personer. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. november 2024 - Udgivet:  10. juni 2023

Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.
  2. Opskrift på kanelkage
  3. Kanelkage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.

Kanelkage er en af mine favoritter, for jeg er vild med både kanel og kager, så det er en ret god kombination.

Kagen er nem at bage, og dejen røres sammen på få minutter, og derefter er det blot at fordele dejen i en bradepande, hvorefter den bages færdig i ca. 35 minutter. Den smager tilpas af kanel.

Imens kan du lave den lækre chokoladeglasur til kanelkagen, der til sidst drysses med hakkede mandler.

Opskriften er til 12 personer. Den giver i hvert fald 12 fine stykker kage med kanel.

Se også disse opskrifter:

Bradepandekager

Alletiders mumse chokoladekage

Kanelstang

Kanelsnegle

Opskrift på kanelkage

billede med kanelkage

Kanelkage

Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.
Bedømmelse
4.7 fra 56 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 12 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej til kanelkage

  • 150 g smør - smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 nip salt - og nelliker - kan udelades
  • 250 g kærnemælk
  • 2 æg

Chokoladeglasur

  • 50 g smør
  • 50 g mælk
  • 100 g mørk chokolade - med mindst 70% kakao
  • 200 g flormelis

Pynt

  • 30 g mandler - hakkede

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
  • Smelt smør i en lille gryde og sæt det til side.
  • I en skål vendes hvedemel sammen med sukker, kanel, bagepulver, natron og salt.
  • Kom kærnemælk og æg i, og nu piskes dejen sammen med en elpisker. Det er det nemmeste. Pisk dejen godt sammen.
  • Kom så det smeltede smør ved, og pisk igen dejen sammen,
  • Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, der er ca. 33 gange 23 centimeter. Eller tilsvarende størrelse.
  • Fordel dejen i bradepanden.
  • Bag nu din kanelkage på næstnederste rille i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tag derefter kagen ud og lad den køle lidt af.
  • Chokoladeglasur laver du ved, at varme smør og mælk i en lille gryde, så smørret er helt smeltet.
  • Derefter røres mørk chokolade i, og det røres helt ud. Til sidst røres flormelis i, og nu har du den lækreste chokoladeglasur.
  • Fordel glasuren jævnt på din kanelkage, og drys med mandler, der er hakket groft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
447
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
66
mg
22
%
Natrium
 
358
mg
16
%
Kalium
 
150
mg
4
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
45
g
50
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
501
IU
10
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Når chokoladeglasuren er stivnet, er den lækre kanelkage klar til servering, hvor du skærer den ud i passende firkanter.

Fryseegnet: Kanelkagen kan sagtens fryses ned, og den tøs op ved stuetemperatur.

Måske er du også interesseret i opskrifterne på æblekage, banankage eller den klassiske giftkage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required