Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Kanelkage

Kanelkage (lækker og svampet med chokoladeglasur og mandler)

billede med kanelkage
4.7 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. september 2025 - Udgivet: 10. juni 2023
Oversigt over indhold
  • Kanelkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kanelkage
  • Servering
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelkage

4.74 fra 57 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 447
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Dej til kanelkage
  • 150 g smør - smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 nip salt - og nelliker - kan udelades
  • 250 g kærnemælk
  • 2 æg
Chokoladeglasur
  • 50 g smør
  • 50 g mælk
  • 100 g mørk chokolade - med mindst 70% kakao
  • 200 g flormelis
Pynt
  • 30 g mandler - hakkede
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smør i en lille gryde og sæt det til side.
  3. I en skål vendes hvedemel sammen med sukker, kanel, bagepulver, natron og salt.
  4. Kom kærnemælk og æg i, og nu piskes dejen sammen med en elpisker. Det er det nemmeste. Pisk dejen godt sammen.
  5. Kom så det smeltede smør ved, og pisk igen dejen sammen,
  6. Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, der er ca. 33 gange 23 centimeter. Eller tilsvarende størrelse.
  7. Fordel dejen i bradepanden.
  8. Bag nu din kanelkage på næstnederste rille i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tag derefter kagen ud og lad den køle lidt af.
  9. Chokoladeglasur laver du ved, at varme smør og mælk i en lille gryde, så smørret er helt smeltet.
  10. Derefter røres mørk chokolade i, og det røres helt ud. Til sidst røres flormelis i, og nu har du den lækreste chokoladeglasur.
  11. Fordel glasuren jævnt på din kanelkage, og drys med mandler, der er hakket groft.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 447kcalKulhydrater: 63gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 66mgNatrium: 358mgKalium: 150mgKostfibre: 2gSukker: 45gVitamin A: 501IUCalcium: 54mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kanelkage

Kanelkage er en af mine favoritter, for jeg er vild med både kanel og kager, så det er en ret god kombination.

Kagen er nem at bage, og dejen røres sammen på få minutter, og derefter er det blot at fordele dejen i en bradepande, hvorefter den bages færdig i ca. 35 minutter. Den smager tilpas af kanel.

Imens kan du lave den lækre chokoladeglasur til kanelkagen, der til sidst drysses med hakkede mandler.

Opskriften er til 12 personer. Den giver i hvert fald 12 fine stykker kage med kanel.

Se flere opskrifter:

  • Kanelsnegle opskrift med creme og remonce
  • Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme
  • Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)

Servering

Når chokoladeglasuren er stivnet, er den lækre kanelkage klar til servering, hvor du skærer den ud i passende firkanter.

Fryseegnet: Kanelkagen kan sagtens fryses ned, og den tøs op ved stuetemperatur.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kanelgifler - opskrift på verdens bedste gifler med kanel
  • Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)
  • Grøn giftkage (nem og lækker opskrift på bladankage)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit skriver

    juli 20, 2025 at 4:56 pm

    Fantastisk kage

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required